GMDSS Başarı Belgeleri

Bende 8 fotograf verdim benimde eksik çıktı birde gidip ozellikle sordum resim lazimmi diye yolladim dedi memur. Ortaköy'de diyorki bu gun yolla Pazartesi cikar evrakın cuma gunü gönderirim sebep sadece cuma gönderim yapılıyormuş elden teslimat yok

bu gün aradım liman başkanlıgını ve ben sana fazla fotograf verdigim halde nasıl eksik çıkıyor bu resimler dedim laubali bir şekilde olabilir bunlar gayet normal demezmi telefonu kıracaktım şerefsizlik diz boyu balık baştan kokar liman başkanları yerlerine bile gelmiyor vekaleten başkaları imzalıyor onun atması gereken imzaları herşeye tamam dıyıp herşeye para yatırdıgımız halde bu olanlar hiçde reva degil allaha havale ettim şerefsizleri elbet çıkar.

ben ortaköyü armadım pazartesi günü limana gidip işlemleri yaptırmayı düşünüyordum sanırım süprizle karşılaşma ihtimalimiz yüksek

Ben perşembe günü eksik olan resimi ortaköye götürüp verdim. Adam yarın(cuma) günü biz yollarız buradan belgeleri limanlara dediler. Benim limanım ambarlı yarın bi arayıp soracam. Ancak benim anlamadığım şu an parayı yatıramıyormuyuz? Yatırabiliyorsak nereye ne kadar yatıracağız?_ Bunlar hakkında net bilgisi olan yokmu?

5 dk önce ortaköyü aradım liman başkanlığına gönderilmiş başarı belgesi bu harçlarları yatırmakla alakalı problemlerden bahsedilmiş hala devam ediyormu ona göre istanbula geçicem boşuna gidip elim boş dönmiyeyim durumu bilen arkadaşlar varsa yazsın

ambarlı limanına bugün harçları yatırıp,gittim.sıkıntı olmadan cüzdanı ve makbuzları teslim ettim.15-20 günde gelir dediler ankara'ya gitcekmiş.

Evet aynen. Prosedürü bi anlatırmısın. Makbuz ve gemiadamı cüzdanından başka ne istiyorlar? Nereye ne kadar ne şekilde para yatıracağız? Liman başkanlığı sitesinden e-tahsilattan mı yaptın?

Giriş
burdan girip telsiz harçı ve kayıt sureti ücretlerini aktif hale getirdikten sonra garanti bankasından yatırıyoruz.bunun haricinde liman cüzdanı olmazsa olmaz,başka bir evrak gerekmiyor.

istanbul liman başkanlığına giden arkadaşlara cüzdanlar 2 ayda gelir demişler,yarın gidince görcez ne dicekler bakalım. sanki belgeleri hat yazısıyla yazıyorlar.birşeyleri değiştirmeye çalışıyorlar daha çok berbat ediyorlar.gitmişken mühür vurmaya yer kalmadı cüzdanıda değiştiştireyim diye düşünüyordum vazgeçtim ondada aksilik çıkar illa olur 3-4 ay :), karadenizde limana inmeyiveririz artık

Telsiz harcı dediğiniz yeterlilik belgesi bölümündeki telsiz operatörümü oluyor? 25,95 tl ücreti olan? İlginiz için çok sağolun bu arada.

burdan aktifleştirmenin sadece parayı önceden yatırıp limanda fazla beklememek konusunda yararı olur kanısındayım,zaten limandan bu işi halldedip bizi bankaya yönlendiriyorlar. burada eksik veya yanlış birşey yapmamızın cebimize zararı olur,

ademözmenin dediğine göre birde 12.15 tl kayıt sureti var

dsjmk.png

Ya benim liman ambarlı, yani oraya gidip gelmek ayrı bi sıkıntı. O yüzden gittimi herşeyi verip gelmek istiyorum.. Zaten neden burda işlenemiyor belgeler anlamıyorum. Harbiden rezalet bir sistem var.

istanbul liman başkanlığına giden arkadaşlara cüzdanlar 2 ayda gelir demişler,yarın gidince görcez ne dicekler bakalım. sanki belgeleri hat yazısıyla yazıyorlar.birşeyleri değiştirmeye çalışıyorlar daha çok berbat ediyorlar.gitmişken mühür vurmaya yer kalmadı cüzdanıda değiştiştireyim diye düşünüyordum vazgeçtim ondada aksilik çıkar illa olur 3-4 ay :), karadenizde limana inmeyiveririz artık

burdan aktifleştirmenin sadece parayı önceden yatırıp limanda fazla beklememek konusunda yararı olur kanısındayım,zaten limandan bu işi halldedip bizi bankaya yönlendiriyorlar. burada eksik veya yanlış birşey yapmamızın cebimize zararı olur,

ademözmenin dediğine göre birde 12.15 tl kayıt sureti var

dsjmk.png

aynen öle,zaten limanı arayıp sorduğumuzda bu iki ödemiyi kendimizin yaparsak git gel olmayacağını söylüyorlar fakat ben ambarlı limanına bağlı olduğumundan ulaşım biraz zor,ben kendim halledip öle gittim,sebebi bu.

Temmuz 2013 başarı belgeleri hala limana gelmemiş, cuma 12 temmuz günü goss'u aradım geçen cuma yolladık dediler, limanda yok dedim postadadır dediler. Karaköyden tuzlaya 1 haftada gidemedi 110 tl sınav harcının içinde aps koysalardı keşke.
Uçak yapıp yollasan evrağı daha çabuk gider. Birde unun ankarası var!

Geri