Goss 2011 Ana Makina Soruları

alonesailor

Küpeşteci
Denizci
ARkadaşlar öncelikle merhaba sitenizde yeniyim. 17 Kasım tarihinde uzakyol vardiya müh. ehliyeti almak için ana makina sınavına giricem . Daha önceden sınava giren arkadaşlardan akıllarında kalan yeni soruları rica edebilirmiyim. Herkese boL şansLar ...

inşallah sınavlarınız iyi geçmiştir.bende gemiden yeni geldim.soru bankası baya degişmiş diyorlar.hatırladıgınız aklınızda kalan soruları gönderirseniz sevinirim.şimdiden teşekkür ederim.

ben kaldım arkadaşlar kitaptan sadece 4 soru geldi bana , sorulara bakıp hiç bilmediğiniz olunca hepsi moral olarak çöküyosunuz , toparlamaya çalıştım sınav esnasında 60 alarak 2 soruyla kaldım hiç duymadığım türbin soruları geldi. bir tane problem sorusu geldi o da kitapta olan sayıları farklıydı voltajı , akımı, verimi verilen bı soru vardı 3 bırım verılıyordu o soru geldı . Ana makına ıle cok oynamıslar. Yardımcıya gırıcem 28 ınde, Ondan da tırsmaya basladım. Kitap harıcı kaynaklara bakmalıyız.Bana gore bu sınav sistemi % 40 bilgi , % 60 şanstır. Şansınız bol olsun diliyorum .

O siteden de çalıştım ama yeni sorular maalesef mevcut değil orada da. Kitaptaki soruları 20 lik setler haline ayırıp sıze deneme fırsatı verıyor 100 uzerinden puanlama sistemiyle..

arkadaslar bu sitedede guzel çalısıyo burdan deneyebilirsiniz

YARDIMCI MAKİNELER BUGUN ÇIKAN SORULAR

11)VALF İLE İLGİLİ BİR SORU WARDI YİNE WALFLERE OZELLİKLE İYİ ÇALISIN .
12)İÇME SUYU VE YAKIT POMPLARI NE TİP POMPALARDIR ?
13)KONDENSER HOTVELİNİN HACMİ İLE İLGİLİ KURAL AŞAĞIDAKİLERDEN HANGİSİDİR?
CEVAP: YĞUŞUM POMPASININ TAM KAPASİTESİNDE ONU 1 DAKİKA BESLEYECEK YOĞUŞUM SUYU HACMİNE SAHİP OLMALIDIR.
14) HAVA SİSTEMİNDE YAĞ GORULMESİNİN NEDENİ AŞAĞIDAKİLERDEN HANGİSİDİR?
CEVAP: SEGMAN VE SİLİNDİRLERİN AŞINMASI

ARKADAŞLAR AKLIMDA KALAN SORULAR BUKADAR BEN BU SINAVDAN 65 ALDIM GECTİM İNŞALLAH SİZDE GECERSİNİZ VALFLERE SEPARATORLERE BİRDE KAZANLARA İYİ ÇALAISIN

Allah yolunu açık etsin bende kitaba çalışıyorum türbinlerle ilgili çok soru vardı kitaptan siz karşılaşmadınız herhalde tekrardan hayırlı olsun

ben kitabımı stajerliğimde gemide unuttuğum için abilerimin notlarıyla idare ediyorum bide bu yeni soruları bulmaya çalısıyorum :) sizinde allah yolunuzu açık etsin ben bu arada türbinlerede çok çalısmıstım ama çıkmadı işte birazda şans olayı ana makinada çok çıkıyo

:) Bende bugun girdim yardımcı makineye 85 aldım aynı şekilde banada türbinlerden soru gelmedi , girmeden 15-20 dk öncede özellikle türbinlere ağırlıklı olarak tekrar etmiştim hiç gelmedi. Zorlanmadım eğer çıkmış sorulara bakan çok rahat geçer tabi şans faktörde var ana makineden eski soru sayısı 4 taneydi yardımcı da 13 - 14 taneydi. Şimdi kalmış olduğum ana makinem kaldı inş. onu da verip bu maratonu tamamlamış olucam herkese başarılar ve boL şanslar

baska bır ana makına sorusu: karbon glendlerı kacar adet pakınden olusur. a-1 ve ya 2 b-2 veya 3 c-3 veya 4 d-4 veya 5 e- 5 veya 6 (cok ama cok sacma bı soru)

skoc tıpı bır kazanda ne bulunmaz?
a)payanda borusu
b)cehennemlık tavanı
dıger sıkları hatırlamıyorum

debısı 120 olan bır pompanın baska bı kac ozellık daha vermıs..pompa kac kw olmalıdır dıye bı soru vardı..kemal demırelın pompa uygulamaları kıtabında buna benzer sorular var..

pıston hızıyla ılgılı sorular vardı o da fahrettın kucuksahının computatıon of marıne dıesel engınes(dızel makınaları teorısı) kıtabında benzer sorular var

adamlar turk denızcıgılını mahvetmek ıstıyorlar galıba..uzakyol basmuhendısıne aynı sorular gelıyor sınırlı makınıstlerede aynı sorular gelıyor...pıyasada delı gıbı ıkıncı acıgı varken 2.lık hızmet suresını 36 ay yapıorlar...hepsının carkına tukırıym ben...

Merhaba arkadaşlar;
Öncelikle sınava girecek olan meslektaşlarımıza buradan başarılar diliyor ve şanslarının onlarla birlikte olmasını temenni ediyorum. Çünkü o kadar uyuz ve berbat bir sınav sistemi ki yukarıda bir arkadaşımızın yazdığı gibi %40 bilgi, %60 şans durumuna bağlı olarak sınavı yapıyorsunuz. Bende Uzakyol Vardiya Müh./Mak. sınavlarından, Ana Makina Operasyon sınavına 22 Kasım 2011'de girdim. Mevcut soru bankaları ve sorulardan 10 adet ve yeni sorulardanda 10 adet geldi. Genellikle zaten oran 12/8 veya 10/10 oluyor bütün derslerde. Fakat 5 tanesi problemdi sorulardan ve hiç biri kitaptakilerle aynı değildi. Bende maalesef 60 alarak kaldım. Tek dersten kalmak hakikaten çok koyuyor insana :). Yine arkadaşımızın söylediği gibi soruların değişik ve farklı problemlerden olduğunu gördüğünüzde o anda zaten psikolojik olarak çöküyorsunuz ve odaklanma, algılama gibi sorunlar yaşıyorsunuz. Bu durumda da sınavdan çıktığınızda yeni çıkan soruları aklınızda tutmak oldukça zor oluyor.
Şimdi 26 Aralık'da tekrar sınava gireceğim. Sınava bu tarihten önce girecek olan arkadaşlar akıllarında kalan soruları burada paylaşırlarsa çok sevinirim.

Herkese bol şans... :)

okadar soru warki şuan bnm bulduğum 3 binin uzerinde ana mak soruları ama çalısmak için de çok fazla aşırı müsteşarlığın bir an önce el atması lazım bu işe. İşimiz %40 bilgi %60 da şansa kalmış olması içler acısı bir durum

evet haklısın...bende eskı kıtaptan calıstım...910 tane anamakıne sorusu var..ama en fazla 8 soru cıkıyor eskılerden...gerısı yenı sorular...bunun bı caresı olmalı..yaa hesaplama sorularında formulu ezbere bılmezsen hıc bısey yapamıyorsun..en azından formul kagıdına ızın vermelerı gerekır...

Arkadaşlar;

Bende 910 soru olan kitaptan başka, içinde azımsanmayacak kadar farklı soru olan 804 soruluk bir word dosyası var. Fakat buradan göndermeye uğraşıyorum toplu dosya gönderemiyorum. Nasıl yapabilirim bilgisi olan ya da yardımcı olabilecek olan varmı aranızda? Faydalı olabileceğini düşünüyorum.

Öncelikle Hotfile.com: One click file hosting adresine girelim,
Ardından Gözat Butonuna basarak upload edeceğimiz dosyayı seçelim ve yüklenmesini bekleyelim.

Yükleme işlemi tamamlandıktan sonra bir liste halinde linkler verilecek.
İlk Linki kopyalayın ve buraya yapıştırın.

İndirecek arkadaşlar bu link ile indirebilirler.
Ayrıca GOSS Online Deneme Sınavı:
www.denizcilikfakultesi.com/goss.php adresinden başladı.
Makine sınıfı soruları ekleniyor.
Sınavlara hazırlananlara duyurulur.

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim Sn. Kaptan Sakin Türk. Söylediğiniz yöntemle yapmaya çalışacağım umarım başarabilirim. :)

Geri