Goss 2011 Ana Makina Soruları

Merhaba Emrah Gümüş. Bende Hukuk ve Ana Makinaya ait değişik sorular var ama bunların havuzda olan sorular olduğundan emin değilim fakat çok faydalı olacağını düşünüyorum. Şimdi sana elimde olan dökümanları gönderiyorum.

Haftaya Pazartesi bende Çanakkale'ye gelip Ana Makina sınavına gireceğim. Bende birtek Ana makinadan kaldım maalesef. İnşallah geçer kurtuluruz. Kolay gelsin şimdiden sana.

mak. zabitliği sınavına giricem çıkan soruları ve konuları soyliyebilirmisiniz hatta tavsiye ediceğiniz bir kitap varmı ? erdi dimli..

arkadaşlar bana yardımcı olursanız sevinirim gerçekten hepinize başarılar diliyorum herşey gonlunuzce dilediğinizce olsun! erdidimli

Kardeşim İstanbul'da isen Beşiktaş'da Elif kırtasiyede sınav sorularını uygun fiyatlı olarak bulabilirsin. Akademi denizcilik çok pahalı satıyor.

Selam arkadaşlar 22.12.2011 de karaköyde girdiğim sınavda kitapan yaklaşık 9-10 soru çıktı bıuna ek olarak aşağıda hatırlayabildiğim daha önce çıkmamış soruları yazıyorum.Herkese başarılar. 1-c:0,865 h:0,130 O:0,05 (C=Karbon , H=Hidrojen O=Oksijen) ve hava fazlalık katsayısı 1,85 olan havanın ağırlığı nedir?

2-6 silindirli dizel makinenin indike gücü 6700 hp ,silindir çapı 600 mm ve strok uzunluğu 840 mm ise bu makinenin litre başına düşen indike verimini bulunuz?

3-Parson türbinin hareketli kanatları aşağıdailerden hangisi ile temizlenir? a.sülfirik asit b.sülfüroz asit c.Nitrik asit d.Karınca Asidi e....... dan arındırılmış sıcak su

4-Aşağıdakilerden hangisi çift akımlı bir türbindir.

5-Ejnjektördeki havayı alma işlemine ne denir?
a.havalandırma b.Prayming c.Taşıntı d...... e:tümü

6-Bu yazacağım soru kitapta var ama buradaki cevap şıkları değğişik.Aşırı doldurmalı sitemlerde havanınsoğutulması neden yapılır. a.Silindire giren havanın miktarını arttırmak
b.Havanın miktarını azaltmak
c.Yanmayı kolaylaştırmak
d.Yakıt tüketimini azaltmak
e.Tümü

yukarıda ki sorulara ek olarak aynı sınavda çıkan bir soruyu daha hatırladım.Soru:İlk püskürtme esnasında enjektörden çıkan ilk yakıt parçacıkları sonra ki yakıt parçacıklarına göre nasıldır. .... . A. Parçacıklardaha büyük B.Parçacıklar daha küçük C.Daha akıcıD.AynıE..........

teşekkur ederim kardeşim sailor yusuf rica etsem tam olarak elif kırtasiyeyi tarif edebilirmisin? Bu hafta sonu gelicem istanbula...

umarım aklında kalırda paylaşırsın.Bir reklamda olduğu gibi Hayat Paylaşınca Güzel.Ayrıca bu sorulara ileride ihtiyacımız olacak.İkincilik sınavına girerken baş mühendislik sınavına girerken.Benim aklımda kaldığı kadarı ile soruları yazdım.Umarım herkes paylaşır e bu sınav stresini bir nebze olsun atabiliriz bildiğimiz sorular ile.Başarılar.

Fahrettin_bjk sana başarılar. İnşallah geçersin kardeşim. Ben 3. girişimde geçtim ama gelen soruların 18 tanesi kitaptandı. 1 tanesi problemdi aklımda değil, diğeri ise: -Jeneratörü stop ettiğinizde akünün boşalmasına aşağıdakilerden hangisi ile engel olurnur gibi bir soruydu? Cevap: Konjonktör Allah kolaylık versin...

harcı odedim limana 4 gun once verdim dosyayı, ve hala sınav şifresi bana ulaşmadı... Ne yapmam lazım, size kaç gün içinde geldi bu şifre ? tesekkurler, herkeze başarılar canı gonulden...!

Kardeşim şifren gelmediyse derhal "GOSS 0212 258 6090" numaralı telefonu ara oradan sana söylerler. Bazen böyle gecikmeler oluyor. Birde e-postalarının "Gereksiz" klasörüne geliyor oraya da bakman gerek. Belki gelmiştir.

arkadaşlar ben de sınava hazırlanıyorum şuan problemlerle uğraşıyorum fakat azı problemleri hesap makinasız çözmek imkansız gibi bazı soruları çözdüm formüllerini çözdükçe paylaşmak istiyorum ;

Otto çevrimi verim formülü nth = 1- 1\(r^(k-1)) k: adyabatik üs sorular da 1,41004 olarak kullanılmış r: sıkıştırma oranı

n(verim) = Pmekanik bas \ P endike ort bas

Port endike - Pmekanik = Mekanik Kayıplar (bar)

-Strok Hesabı, Ölü Hacim Klerensi sorusu

H: strok boyu
x: ölü hacim klerensi
H+x\x = Sıkıştırma Oranı

-yay ölçeği sorusu

Diyagram alanı = Yükseklik X boy

Boy\Psilindirendikebasıncı = mm\bar

-Ortalama Piston Hızı Sorusu

Vp = 2. H. d

d: devir\sn cinsinden yani (rpm\60)
H: strok metre cinsinden
Vp:piston hızı m\s cinsinden.