GOSS 2012 Stabilite Yeni Tip Sorular

bu sorunun cevabını bilen var mı?

16- MADEN TAŞIMACILIĞINDAKİ ‘’ALTERNATİF YÜKLEME ‘’ NİN AMACI AŞAĞIDAKİLERDEN HANGİSİDİR?
a) HOMOJEN YÜKLEMENİN SEBEP OLABİLECEĞİ YAPISAL HASAR RİSKİNİ AZALTMAK İÇİN
b) STARYA SÜRESİNİ KISALTMAK İÇİN
c) GEMİNİN STABİLİTESİNE STİFF KAZANDIRMAK İÇİN
d) GEMİNİN DENGE YÜKSEKLİĞİNİ KÜÇÜLTMEK İÇİN[/QUOTE]

doğru cevap d

slm bu iki sorunun çözümünü açıklayabilirmisiniz

Dikmeler arası boyu 150 m olan bir gemi limandan hareket ederken draftları Baş: 7,2 m, Kıç: 7,4 m?dir. Gemide F noktası gemi ortasının 1 m gerisinde bulunmaktadır. Bu gemide F noktasının 70 m önünde bulunan bir tankında 550 ton, F noktasının 60 m gerisinde olan diğer bir tankında 600 ton yakıt bulunmaktadır. Gemi seyirde kıçta bulunan tankında 450 ton yakıt harcamıştır. Bu geminin varış limanına trimsiz varabilmesi için, baştaki yakıt tankından kıçtaki yakıt tankına kaç ton yakıt transfer etmesi gerekir? (MCT 200 ton)
A) 160,46 ton
B) 176,92 ton
C) 182,15 ton
D) 169,54 ton

20 cm kıçlı.
Even keel olması için Başlandıran trim - kıçlandıran trim = 20 cm olmalı
(450 ton x 60 m / 200 ) - (w ton x (60+70) m / 200 ) = 20
w = 176,92 ton

bu çözümde 60 la 70 i neden topladını anlamadım ?

2. Başta 11.20 m, Kıçta 12.00 m su çeken bir geminin limana trimsiz girebilmesi için, LCG’si 20 m olan bir tan-kından LCG’si - 95 m olan tankına kaç ton balast transfer etmesi gerekir ve bu operasyondan sonra geminin draftları ne olur? Verilen bilgiler; LBP = 200 m, MCT1C = 210 tonmetre/cm, LCF = 5 m.
a) 146 ton, 11,62 m Trim 80cm= (15 x X) + (100 x X) / 210
b) 215 ton, 12,00 m X= 146 ton
c) 140 ton, 11,62 m Ta=Lcf 95m / Lbp 200m X Trim 80cm= -38cm kıça
d) 182 ton, 11,82 m Tf= 80-38= +42cm başa
e) 146 ton, 11,99 m Baş 11,20 + 0,42= 11,62m Kıç 12,00 – 0,38= 11,62m

bunu hi anlamadım.. çözümdeki değerler nerden ve neden geliyor

sınırlı vardiya zabitliği sınavından son 2 hakkımda stabilite yük istifi dersinden 45 - 45 alarak kaldım şimdi son bir hakkım olan 7 . hak bütünleme sınavına giricem , size sormak istediğim , sınavda son iki defadır 2 tane soru geliyor cevabını bir türlü bulamadık yardım edebilirmisin lütfen, soruyu tam hatırlayamıyorum ama cavapları şöyle ,
a) 0,50 hogging
b) 0,5 sagging
c) 0,50 sagging
d) 0,5 hogging
son şıkkı hatırlayamadım
iki tane birden geliyor bu sorudan şıkları aynı sadece soruda az değişiklik var yani birtanesini bilsek zaten diğeri tam tersi olacak , ama hiç bir kaynakta böyle bir soru yok cevapta yok,
lütfen yardım edin tşk.......

12. soru da DWA hesaplanmamış. deplasman DWA bulunsun diye verilmiş ve oradan yaklaşık 24 cm atar 14 cm de SL dan var . 38 * 14 oda 532 yapar yani A şıkkı. Aksini idda eden arkadaşlar yorum yazsın belki biz yanlışızdır.

KUSURA BAKMAYIN KONU HARİCİNDE BİR ŞEY DANIŞACAKTIM YARIN SINAVIM OLDUĞU İÇİN; DRAFT SÖRVEY HESABINDA

Mean Draft = TABLODAN BULUYORUZ (DEPLASMANDAN)
Mean Draft Düzeltmesi = ??????
Düzeltilmiş Mean Draft = ??????
Baş Draft = ??????
Kıç Draft = ??????

BU DEĞERLERİ NASIL BULACAĞIZ YARDIM EDEBİLİR MİSİNİZ?

1) Konteynerler aşağıdaki özelliklerden hangisi esas alınarak adlandırılır?
a-)Yükseklileri
B-)Uzunlukları
c-)Genişlikleri
d-)Ağırlıkları
e-)Hacimleri

2- gemiye konan bir ağırlık değişik nedenlerle gemi bünyesini bozabilir. Aşağıdakilerden hangisi bunun dışındadır?
a) gemi güvertesinin gladorasının bir bölgesine o yerin taşıyamayacağı miktarda yük alınması
b) bir ambara gladorya veya tanka normalden az yük alınması
c) ağırlığın boyuna homojen dağıtılmaması
d) ağırlığın enine homojen dağıtılmaması
e) ağırlığın yayılarak birim alana müsaade edilen sınırı içinde kalacak şekilde yüklenmesi

3- sefer esnasında meydana gelen, geminin veya yükün hasar görmesine yada kaybına neden olan olayların gemi personelinden bir kısmının iştiraki ile kaptan tarafından tespit edilmesi işlemine ne denir?
A)Deniz raporu
B)Münakaşalı durumlar raporu
C)Seyir raporu
D)Tehlike raporu
E)Yük teslimat raporu

arkadaşlar şu sorular için yardımcı olabilirmisiniz?

1B / 2E / 3A

Geri