GOSS 30.04.2013 Ana Makine

iyi günler arkadaşlar, sizlere 2 soru sormak isterim ama lütfen sadece cevabı kesin bilen cevaplasın.!
1- Seyre hazırlanan dizel makinesi minimum kaç dereceye kadar ısıtılmalıdır?
a) 30
b) 40
c) 50
d) 60
e) 70

2- Hangisi çift akımlı türbündür?
a) Hero
b) Parsonos
c) de Laval
d) Körtis
e) Rato

şmdiden teşekkürler.

1.soru c tam emin değilim 2.soru b olucak

cevap 300 çünkü 2dakikada kaç iş çevrimi olur demiş 4 zamanlı makina yaptığı devir sayısının yarısı kadar iş çevrimi oluşturur yani mantık 720 derecede 1 iş çevrimi olayı buda sonuç olarak 600 devirde 300 iş çevrimi oluşur bende haftaya girecem bakalım :(

Buhar separatörü kazanın neresinde bulunur?
a) Su dramında
b) Buhar dramında
c) Ekonomayzerde
d) Cehennemlikte
e) Buhar çıkışında

Şu sorunun cevabı nedir bilen varmı? cevaplarda A veya B demiş de biz sınavda hangisini işaretlicez :)

Cevap b sıkkıdr arkadaslar buhar dramında bulunur.buhar dramının cıkısında sepere eder ve buharda bulunan suyu tekrar kaynama bolgesıne gonderır.

kanka o sırast yataga değil cevap doğru, senin dediğin soruda geminin suda hareketini saglayan yatak srast yatagı. Event o sorunu cevabı 300. :) Benimde 13.45 sınavım var şans dile bana ana makinadan :)

Pervane ile makine krankşaftı arasında bulunan diyor. Kemşaft yatağı nasıl orada bulunabilir sence?

Pervane tepkisinin gemi bünyesine aktarılmasını sağlayan ve geminin kendini taşımasını sağlayan sırast yatağıdır.

Dört zamanlı ve devir sayısı 300 rpm olan bir makinede 2 dakikada kaç iş çevrimi oluşur?
a) 600
b) 300
c) 1200
d) 2400
e) 150

Ana makine sınaından bir soruyla geçememiştim o sınavda aynen şöyle bir soru çıkmıştı. şimdi çalışırken gördüm soruyu. sınavda baya bi kafamı karıştırmıştı hatta hatalı soru diye şikayet edicektim keşke etseydim. soru eksik sorulmuş diyecektim. iş çevrimi deerken neyi kastediyor. yanmayı mı yoksa dört zamandaki her bir işimi mi kastediyor anlamış değilim. AMA sorunun CEVABI B)300 müş :)

4 zamanlı makinelerde bir çevrimi 4 aşamada tamamlanır, bunu biliyoruz. Aynı şekilde krank şaftın 720 derecelik açısı ile olur. Bu da krankın 2 tam turuna tekabül eder. Dolayısıyla dakikada 300 rpm dönen bir makine 2 dakikada 600 rpm dönmüş olur ama krank 2 tam turda bir çevrim oluşturduğu için 300 iş çevrimi oluşturmuştur. Ben böyle mantık yürüttüm.

Geri