GOSS İngilizce soruları 2011

1-............ meteorlogy deals air and wind forecast for shıps at sea

a)general e) maritime

2-According to COLREG vessels should be deeled to be in sight of one another when one is observed.............
from to other.

a)by radar b)in range c) visually d)on course e)and heard ben c şıkkı yaptım

3-The success of emergency response depend on............ by voıce and by radio handset between team leaders and command area
a)cooperatıon b)cordination c) chech lıst d)the quality of communication

Arkadaşlar bu sorular için ne düşünüyorsunuz?

1-e
2-c
3-gemiyi emniyetle bağladıktan veya avara ettikten sonra pilota edilen ''thank you for your cooperation'' cümlesini çok duydum ama ''thank you for your coordination'' diye bir cümle hiç duymadım. sınavda cooperation olarak yanıtlarım.

4-immersiton suit help reduce the________ of body heat and shock entering cold watertemparute arkadaşlar bu sorunun diğer şıklarını hatırlayan var mı? boş olan yere temperature koyduğumuz zaman biraz anlamsız bir cümle ortaya çıkıyor yani immersion suit vücut ısısının sıcaklığının düşmesini ve soğuk suda şoku engeller gibi. konu hakkında görüşlerinizi bildirir misiniz?

3-The success of emergency response depend on............ by voıce and by radio handset between team leaders and command area

bir de bu soruda genelde a veya b şıkkı denilmiş ki anladığımkadarıyla sınava girenler de bu şekilde cevaplar vermiş. ancak ben d şıkkı üstünde de durulabileceğini düşünüyorum. görüşü olan var mı?

bir de bu soruda genelde a veya b şıkkı denilmiş ki anladığımkadarıyla sınava girenler de bu şekilde cevaplar vermiş. ancak ben d şıkkı üstünde de durulabileceğini düşünüyorum. görüşü olan var mı?

dvd kalitesinde iletişim kuruyor da olsanız, eğer ortada bir işbirliği yoksa başarıdan söz edilemez diye düşünüyorum.

Türkçesinden yola çıkalım.

Acil cevabın başarısı takım liderleri ve kumanda bölgesinin arasındaki ses ve telsiz ile yapılan ......... 'e göre değişir.

Bence de doğru cevap the quality of communication (iletişimin kalitesi.)
Koordinasyon veya İşbirliği ile oluşan bir cümlede telsiz cümlesinin geçmesi çok gereksiz kalıyor.
Koordinasyon veya işbirliğinin önemi anlatan bir cümlede buna gerek kalmazdı.

Ama diğer taraftan üçü de doğrudur.
Hepsi mantıklı bir cümledir.

ben de birbirini anlamadıktan sonra işbirliğinden yada yardımlaşmadan bahsedilemez diye düşünüyordum ki işin içine by voice or radio girince communication cevabı yakın geldi. ayrıca genelde BTM vb. kaynaklarda ekipler arasındaki haberleşmeye (communication) atıfta bulunurlar.

ben de birbirini anlamadıktan sonra işbirliğinden yada yardımlaşmadan bahsedilemez diye düşünüyordum ki işin içine by voice or radio girince communication cevabı yakın geldi. ayrıca genelde BTM vb. kaynaklarda ekipler arasındaki haberleşmeye (communication) atıfta bulunurlar.

aslında communication türkçeye iletişim değil, haberleşme olarak çevrilir. insanlar karşılıklı iletişimde bulunurlar fakat yüz yüze haberleşmezler. haberleşmenin bir unsuru da alet/eşya kullanmaktır.

bu durumda by voice olarak yapılan eylemden yola çıkarak d şıkkını kolaylıkla eleyebiliriz.

Yok hayır communication çevirisinde öyle bir ayrım yok. Kişisel bir kanaat olmuş bu.
Direkt veya cihazlar yardımı ile yapılan tüm iletişimler communication olarak geçer.
Cümle bütününe de bakarsak göreceğiz ki Takım liderleri ve komuta alanı arasında yapılan iletişimi kastetmiş.

kavramlarda bir yanlışlık yapmışım. düzeltiyorum. Hilmi Ece GMDSS kitabında (mavi kitap olarak ta bilinen kitap) sayfa 1'de 1 numaralı açıklamada der ki;

bazı kaynaklar "iletişim" kelimesi yerine "haberleşme"yi yeğlerler. ancak arapça "-aber" kökünden gelen "haberleşme" kelimesi kavram olarak, bilgilenmekten hissetmeye kadar hemen her tür "ilgi" kavramını içine alır. "iletişim" ise, bu kitapta olduğu gibi bir vasıta kullanarak karşılıklı bilgi alışverişini ifade eder.

bana kalırsa aciliyet temalı bir durum için işbirliği, koordinasyon ve iletişim kalitesi gereklidir. ancak, bu tip sorularda aksi belirtilmedikçe kullanılan cihazların veya makinaların standart kalitede oldukları ideal bir durum düşünülmelidir. (aynı seyir sorularında dikkate alınmayan akıntı, rüzgar etmenleri veya stabilitede dikkate alınmayan tpc düzeltmeleri gibi)

ben cevabın cooperation olduğu konusunda ısrar ediyorum :)

Ben Sn. Hilmi Ece'nin yaptığı bir açıklamaya güvenmiyorum :)
Şaka bir yana; o kadar teferruata girmeye bile gerek yok.
Soruyu hazırlayan o kadar girmemiştir emin olun, girseydi karmaşayı görür zaten cevaplara farklı şeyler eklerdi.Bu sorudaki 3 cevap da bence doğrudur, sınavda hangisi doğru kabul olur onu bir Allah bir de hazırlayan bilir.

Yakında A) şıkkının yanında baskı hatası nokta vardı, doğru cevap oydu diyecez. :)

4-immersiton suit help reduce the________ of body heat and shock entering cold watertemparute arkadaşlar bu sorunun diğer şıklarını hatırlayan var mı? boş olan yere temperature koyduğumuz zaman biraz anlamsız bir cümle ortaya çıkıyor yani immersion suit vücut ısısının sıcaklığının düşmesini ve soğuk suda şoku engeller gibi. konu hakkında görüşlerinizi bildirir misiniz?

CVP ŞIKLARINDA
GAİN
İMMERSİON

ŞIKLARIDA VARDI DİĞERLERİNİ HATIRLAMIYORUM

1-............ meteorlogy deals air and wind forecast for shıps at sea

a)general e) maritime

2-According to COLREG vessels should be deeled to be in sight of one another when one is observed.............
from to other.

a)by radar b)in range c) visually d)on course e)and heard ben c şıkkı yaptım

Arkadaşlar bu sorular için ne düşünüyorsunuz?

Cevaplar........

1.Maritime

2.Visually

3.Cooperation

arkadaslar bugun sınava girdim ve 75 aldım gectim umarım yardımcı olurum sizlere ben baya ugrastım sizler ugrasmayın ıstedim. 2012 mayıs 2

1-A recepeipt of goods shipped on board a ship singled by the person (or his agent) who contracts to carry them and stating the terms on which the goods are carried known as ...........

-Bill of lading

2-I have herewith the pleasure in informing you that my vessel is in all respecets ready to commence working as per above in accordance with terms of mentioned chareter party.yours faithfully.master

-notice of readiness

3-last night being the third of month Mary Mr selim yavuz the pumper wernt ashore without leave and come back this mornıng He did not turn aut for work when ordered at 7 o clock for thıs reason he is fined a sum of day s pay.

-penalty.

4-cok uzun bir soru akademi soru bankası kitabın da ingilizce sorularının bölümün de olan 136.soru cıktı

cevap the human factor/developing tecnical standards.

5- Restricted visibility means

limited visibility......

6-OBO carriers are

-special cargo ships

7-the emergency tlephone is ..... the wall

on

8-A wind which is first blowing from sount then changers direction to blow from the sounth east then charges direction to blow freom the east is said to be.....

-funneling.

9the international code of signals is availabe in...... languages

-seven

6. soru mixed cargo 8.soru backing diye biliyorum. yanlışlık olmasın?

herkese slm bende antalyada gireceğim sınava 18 03 2013 uzakyol makina yeni sorular yok kimsede eski sorulara calısıyoruz 2006 öncesi bende 65 le ilk hakta kaldım..

gramer olarak dusundugumuz zamanda on zarfından sonra oraya the qualıty of communıcatıon gelmesı uygundur. mantıken de zaten d sıkkı dır dogru cevap.

Geri