Goss Ingilizce Soruları-Mutlaka Bakın

8. In these circumstances it is difficult to asses the damage caused by the collision. In Turkish you would say ………………………
A) Bu koşullarda çatışmanın hasara yol açıp açmayacağını tahmin etmek zor.
B) Çatışmanın ne gibi hasara yol açtığını bu koşullarda açıklamak zor gelebilir.
C) Çatışmanın yol açtığı zararı karşılamak, bu koşullar altında çok zor.
D) Farklı durumlarda çatışmanın zararını karşılamak ve karşılaştırmak çok zor.
E)Bu koşullar altında çatışmanın neden olduğu hasarı saptamak zor. ?

bu sorunun cevabı e şıkkı olucak, burdaki asses kelimesi saptamak anlamında kullanılmıştır, bizzat fakültedeki ingilizce hocası söyledi :)

acil

herkese kolay gelsin, yarın ingilizce ve gemicilik ten sınava giricem.Aşağıdaki soru tipinden son zamanlarda çok gelmiş ama cevabı hiç bi yerde yok bu konuda bir fikri olan var mı acaba, teşekkürler...

2-without a calculator or computer programme..diye baslıyor sonu sight reduction together with nautical almanac to solve the celestial.......

a-body
b-meridian
c-
d-azimuth
e-triangle

airvolf ben o sorunun kesın dogru olduguna ınanıyorum

bunun cvb nee??? kım tested dıyor kımı examıned dıyor kafam karıstı ben tested yaptım
During the survey, the vessel's structure support systems, equipment and electronics are inspected and ...............
a) Examined
b) Repaired
c) Replaced
d) Tested
e) Fixed

doğru cevap tested
The vessel's structure, its support systems, equipment and electronics are inspected and tested, then it is dry-docked and finally returned to the water for sea trials. Other types of surveys include Insurance Surveys, Custom Valuation Surveys, Validation Surveys for the IRS and Damage Investigations. Marine surveys should be conducted by experienced and competent inspectors who are licensed and insured.

Examined: Sınavdan geçirilmek (Nesneler sınava tabi değildir ;))
Tested: Test edilmek (Nesneler için kullanılır.)

Dolayısıyla doğru cevap:
d) Tested

cambridge göre nesnelerde sınava tabi tutuluyormuş.ing açıklamalarına göre

examine: denemek,tetkik etmek,dikkatle gözden geçirmek özellikle bir düşünceyi ispatlamak,yeni bilgiler elde etmek veya mevcut problemleri bulmak için. (to check something carefully, especially to prove an idea, learn new information, or discover possible problems)

test : birşeyin emniyetinin doğru çalışmasının hala sürdüğünü görmek için yapılan eylem.( an act of doing something in order to discover if something is safe, works correctly, etc., or if something is present)

verdikleri örneklere de bakınca examine ilk kurulumdan sonra, test ise çalışmasının sürekliliğinin kontrolu içinmiş gibi geliyor.

29) The ability an object to float can be defined by
a) Displacement
b) Gravity
c) Stability
d) Buoyancy
e) İnclination

cevap d olmalı

1- the chief officer isn’t in charge o f;………………….
a) cargo handling operations
b) giving duties to the junior deck officer
c) the work done by the officer the work done by th officer of his departmant
d) the care of navigational equipment
e) ensuring safe keeping of care of navigational equipment

cevabın d olduğunu düşünüyorum fikri olan var mı?

1- the chief officer isn’t in charge o f;………………….
a) cargo handling operations
b) giving duties to the junior deck officer
c) the work done by the officer the work done by th officer of his departmant
d) the care of navigational equipment
e) ensuring safe keeping of care of navigational equipment

cevabın d olduğunu düşünüyorum fikri olan var mı?

ben E olduğunu düşünüyorum. Seyir ekipmanlarını temin etmek (özet olarak) 2.kaptanın görevi değildir. şirket temin eder. Ensuring kelimesi en büyük ipucu burda bence. D şıkkında seyir ekipmanlarıyla ilgilenmek,bakım yapmak anlamında. eğer derin düşünürsek bakımı geniş, tamirat, yıllık bakım vs. olayın rengi o zaman değişiyor tabi :) ama ben E olduğunu düşünüyorum.

bill of loading negotiable document
34.soru hand olacak (left land twist left hand lay gibi kullanılıyor dolayısla hand olmalı.
29 d buoyancy
37 b olmalı Hydrographic survey
8.soru b şıkkı doğrudur.(a şıkkı tender vessel için doğrudur.yalpalar uzun ve yavas olur)
10.renewal survey carried out
31.zaten arkadaşların dediği gibi tested olmalı.
50.soru bence ''the quality of communication'' olmalı cooperation uymuyor cümleye

8. In these circumstances it is difficult to asses the damage caused by the collision. In Turkish you would say ………………………
A) Bu koşullarda çatışmanın hasara yol açıp açmayacağını tahmin etmek zor.
B) Çatışmanın ne gibi hasara yol açtığını bu koşullarda açıklamak zor gelebilir.
C) Çatışmanın yol açtığı zararı karşılamak, bu koşullar altında çok zor.
D) Farklı durumlarda çatışmanın zararını karşılamak ve karşılaştırmak çok zor.
E)Bu koşullar altında çatışmanın neden olduğu hasarı saptamak zor. ?

bu sorunun cevabı e şıkkı olucak, burdaki asses kelimesi saptamak anlamında kullanılmıştır, bizzat fakültedeki ingilizce hocası söyledi :)

dogrudur cevap e sıkkı. ıngılızce sozlukten bakarsak assess kelımesı karsılıgını saptamak-belırlemek olarak gorebılırız.

31. Soru kesinlikle examined..
Examinated sinavla alakali
bisey değildir inceleme anlamindadir.
17. soru alter course duyduktan sonra beklenir olucak. A degil cunku rotani degistirde kaca:))
50.soru c sikki olur cunku ses ve radio ile kaliteli bir gorusme basarili bir acil durumdan cikmayi saglar. İşbirliği ses ve radio handset ile alakasi yoktur.

Yorum yapan arkadaslara ve site yoneticilerine tesekkuru borc bilirim. Bugun Canakkalede sınava girdim. genel olarak burdaki sorular cıktı.

37) Nautical chart based ........ by issued national hydrographic office of more national conutry.
a) Land survey x
b) Hydrographic survey
c) Deep tide water
d)
e)
Wikipedyadan alınmiş cumleye göre "Nautical charts are based on hydrographic surveys."

iyi günler arkadaşlar 26.12.2013 istanbul gasm merkezde ingilizce sınavına girdim, öncelikle gelen sorulardan 10 tanesi kitap ve forumda olan sorulardan geldi yaklaşık 10 tanesini ilk defa gördüm ya yeni sorular yada benim görmediğim sorular.

1-yağ ve yakıt yangınına hangisi ile müdahele edilmez diye bir soru vardı
3 tane şıkta köpük 1 şık c02 ve bir şık su şeklindeydi
2- fransadan gelen bir hava raporu sorusu vardı buna göre rüzgar ve denizin durumu nasıl olması beklenir gibiydi .
3 şık ilgisizdi 2 şıkta artma ve bir tanesinde dalga boyuyla beraber fırtına verilmişti.
3- güvertedeki paslanma ve oksitlenme ile alakalı bir soru vardı hangisi ile müdahele ederiz gibi birşeydi.
şıklarda raspa çeşitleri vardı ben wire brush yaptım doğrumu bilmem.
4- limandaki zorunlu bir shifting durumundan bahsedilmiş olay yazılmış kaptan tarafından limana bu ne gibi bir yazıdır diye soru vardı.
ben protesto mektubu yaptım doğruluğundan emin değilim.
5- yükleme sonunda gümrüğe verilen yükle ilgili ayrıntıları içeren belge hangisidir diye bir soru vardı.
6- yine yangınla alakalı bir soru vardı yangın çeşidi ve söndürme işlemi ne şekilde olmalı gibisinden birşeydi.
7- stabilite ile alakalı bir soru vardı olay vermiş bu olay sonunda ne olur demiş
kg düşer km artar gm azalır gibi şıklar vardı , hatırladıklarım bunlar.

kısaca arkadaşlar gerçekten zor bir sınav oldu ben 75 aldım inşallah bu şekil kazık sorular size denk gelmez benden tavsiye sorularla kısıtlamayın kendinizi belli başlı yangın stabilite hava raporları ve liman evrakları ile ilgili şeyleride biraz karıştırın. Herkese başarılar dilerim.

Geri