GOSS Seyir 300 Soruluk Güncel Soru ve Cevaplar

BU SİTENİN AMACI BİLEN BİLMEYEN OLAN OLMAYAN HERKES BİRBİRİNE BİŞEYLERİ GÖSTERSİN YARDIM ETSİN DİYE VAR BELKİ BURADA DAHA AKTİF OLANLAR VARDIR AMA DENİZDE OLUPTA İŞİNİ HERKES ÇOK İYİ YAPIYOR DİYE DE BİŞEY YOK DENİZİN KARA İLE TEK FARKI ADI ÜZERİNDE DENİZ OLMASI. BENCE BU TARZ KARMAŞAYA GEREK YOK KİM NE BİLİYORSA BİLEBİLİR AZ ÇOK BENCE HERKES BUNU SORUN ETMEDEN YARDIMLAŞMALI SONUÇTA HEPİMİZ MESLEKTAŞ SAYILIRIZ. HERKESE SINAVLARDA BAŞARILAR DENİZDE DE ALLAH SELAMET VERSİN.

selam arkadaslar...yukarıda ugur gülerin yayınladıgı yeni soru olan radar ekran sorusunun cevabını bilen yok sanırım !!!
her sınavda geliyor !!!

ugur güler

selam arkadaşlar..Ugur güler arkadasın yayınladıgı radar sorusunun cevabını bilen cıkmadı bugune kadar...her sınavda cıkıyor !! head -up ,true up..2. soru

sanırım bu sorular çoğunlukla uzak yol soruları sınırlı kaptan sınavı soruları güncel olanlar varsa paylaşabilir mi acaba sanırım GASM soru setini yenilemiş ben akademiden aldığım kitaptan çalışıyorum ne derece güncel bu kitaplar bilmiyorum

sakin katan aynı sorunun farklı cevabı var kafa karıştı sizden ricam bir yarım saatinizi ayırıp tüm soruların cevabını yazsanız sizin cevaplarınızı referans alsak

60.Buzlarla ilgili bilgiler aşağıdaki kaynakların hangilerinde bulunur?
I) Okyanus kılavuz haritalarında
II) Routeing chartlar
III) Ocean passage kitapları
IV) Okyanus kılavuz kitapları
a) I, IV
b) II, III
c) I, III
d) I, III, IV
e) I, II, IV

bu soruda bazı kaynaklar I,III,IV DIYO
BAZI KAYNAKLAR HEPSİ
DOGRUSU HAKKINDA BILGISI OLAN

5.“AlWRG” kısaltması neyi ifade eder?
a) Fenerin beyaz, kırmızı, yeşil sektörlü olduğunu
b) Fenerin kırmızı ve yeşil sektörünün tehlikeli olduğunu
c) Fenerin duruma göre renk değiştirdiğini
d) Fenerin devamlı olarak ard arda renk değiştirdiğini
e) Fenerin özel hizmet feneri olduğunu

bu soru da beni deli ediyor. goss hangisini kabul ediyor acaba, D veya A

AlWRG fenerler devamlı olarak renk değiştirmez, her bir sektörü için Beyaz Kırmızı ve Yeşil olmak üzere sektöre özel renkleri vardır.
Örneğin 45 dereceden kerteriz eden bir gemi beyaz olarak görürken, aynı gemi 115 derecede Kırmızı, 210 derecede yeşil olarak gözlemleyecektir. Dolayısıyla doğru cevap A olacaktır.

Arkadaşlar bu sorunun cozumunde bana yardimci olabilicek olan var mi ???
111.Geminizin rotası 340°sürati 16 KTS'dir. Gemi anemometresinden nisbi rüzgarı yönünü SANCAK 65°, süratini 13,5 Knots olarak ölçtünüz. Bu durumda hakiki rüzgarın yönü ve sürati nedir?
a) 294° - 16 knots
b) 114° - 16 Knots
c) 234° - 16 knots
d) 114° - 1,6 knots
e) 114° - 8 knots

Bu soru forumda olması lazım. Biraz araştırırsan ya da sahip olduğun notlara bakarsan kendin çözebilirsin. Ben yine de çözeyim sana ama önemli olan senin çözmen. Yanlış çözdüysem lütfen düzeltin.

Sen 201°'ye gidiyorsun. Çiz koordinat düzlemini, 201° rotasını da çiz üzerine. Sana 1° W cayro hatası demiş. Senin Batı tarafın neresi, Geminin Sancağı. Yani 1° W hata varsa senin asıl rotan, hatasız rotan yani, 202° olmalı. Bundan sonrası zaten CDMVT yöntemi. Sana manyetik rotayı soruyor. T'den C'ye gideceksin. CDMVT yöntemini bildiğini varsayarak anlatıyorum.

C 201°
D 2° W
M 199°
V 3° E
T 202°

Yaptığında M, yani Magnetic'i 199° şeklinde buluyorsun. Cevap 199°.

Hem bilmiş tarzı konuşup, doğru cvb i yanlış çözerek şanşsa denk getirmişsin.

doğru çözümü budur

G GE T
201 -1w 200

+ w -
- e +
c d m v t
199 2w 197 3e 200

26.Atlantik Okyanusu’nda 156° rotasına seyrederken karşılaştığınız; cayro pusula hatası 0° olan bir gemi ile yapmış olduğunuz pusula kontrolunda, siz gemiyi 356° de kerteriz ettiniz. Diğer gemi sizi 179° de kerteriz ettiğini bildirdiği-ne göre cayro pusula hatanız nedir?

Merhabalar.
"2.A gemisi vardiya zabiti Güneşten yaptığı gözlem sonucu Ho 48º 36´, Hesabi yüksekliği ise Hc 48º 26´ olarak saptadığına göre, intersept aşağıda ifade edilen değerlerden hangisidir?
a) İntersept 10 mil yakın
b) İntersept 10 mil uzak
c) İntersept sıfır
d) İntersept 36 mil uzak
e) İntersept 26 mil yakın " bu sorunun cevabı ve buna benzer intersept ve sextant alt. ile ilgili kaynağı olan paylaşabilir mi acaba?
Teşekkürler.

Moderatör tarafından düzenlendi:
Beyler selamlar. Pruvanız neta olsun. Bana uzakyol vard.zabiti seyir sınavında;

Arpa radar anteni dönüş sayısı dakikada 20'dir. Eğer arpa radar anteni dönüş sayısı dakikada 30'a veya 40'a çıkartılırsa bu radara ne gibi bir özellik kazandırır?

A)Radarın menzili artar B)Radarın menzili kısalır C)Radarın gücü artar D)Radarın eko yakalama yeteneği artar E)Bir etkisi olmaz

Size böyle bir soru çıktı mı seyir sınavında? Çok ilginç gerçekten. İnternette arattığımda hiçbir yerde bulamıyorum bu sorunun cevabını? Ben sınavda D şıkkını işaretlemiştim.

Geri