Her Limanda Bir Sevgili ?

ben bunların hiçbirine katılmıyorum;çünkü DENİZCİ bir kere sever ve sonsuza kadar sevdiğine bağlı kalır ((ucunda ayrılık bile olsa)) onun için her limanda bir sevgili anlayışına kesinlikle karşıyım ark.....:8:8:8

o değilde bende her limanda bir sevgili anlayışına karşıyım arkadaş neden 2 veya 3 değil 1 le sınırlı kalıyoruz hhuh:F

açılmış en saçma başlıklardan biridir. seyyah'ın ta 2007'deki mesajı aslında ''her limanda 1 yetmez 2-3-4... sevgili'' arayışındakilere gayet kapak bir cevaptır, uzatmaya gerek yok..

kusura bakmayın ama bayanlarda var bu forumda.. bilmiyorum ben pek doğru bulmadım bu konuyu, forum olduğu için bu fikrimide paylaşabiliyor olmalıyım haksız mıyım?... umarım beğenmeyenler de beğenenlerde gönderimi like / dislike yapar...

Yaşlanınca gençliğimde her limanda benim neden sevgilim yoktu diye üzüleceğine vakit geçmeden bu işle ilgilen. geçen günler geri gelmez.ben büyüklerimin sözünü tuttum...yoksa ya kafayı yersin yada kontrat zor biter.

Günümüz şartlarında gemiler limanlarda uzun süre kalmamakta, bu sebeple denizciler gidilen ülkelerin normal sosyal ortamlarına takılmak yerine parayı verip düdüklerini çalacak yerleri tercih ederler. Bu tip yerlerden 100 dolar karşılığında 1 saatlik otel odası macerasını sevgili edinmek olarak adlandırıyorsak diyeceğim bir şey yok ama kasıt eğer gerçek anlamda bir sevgiliyse günümüz şartlarında bir kadını tanımak etkilemek ya ilişki kurmak için gereken süre çok kısıtlı. İstisnalar oluyor elbette ilk görüşte aşk şu bu, 100 dolar karşılığında değilde tamamen duygusal hisler neticesinde ilişkiler nadir de olsa kurulabiliyor. Ama öyle bir ilişkinin yürümesi mümkün müdür? çok güç. Gelelim 100 dolara ihtiyaç gidermeye, tamamen mide ile alakalı bir durum, Limanlarda bu tip yerler bellidir ve bir tek bizim gemimiz değil her dinden dilden ırktan insan o yerleri bilir. Gider ve 100 dolara hizmet alır. Ben şahsen günde, gecede kaç kişinin üzerinden geçtiğini bilmediğim, hele ki hintlisiyle filipinlisiyle arabıyla ilişkiye girdiğini bildiğim bir kadına ne 100 dolar harcarım ne de cinsel hayatımı riske atarım. Limandan kalktıktan sonra gemiciler köprüstüne dizilmeye başlar efendi kaptan şeyimde şu oldu bu çıktı bu oldu şapkada takmıştım ama bunlar ne falan. Bu duruma düşmemek adına asla limanlarda ilişki kurma taraftarı değilim kuranlara da hayret ediyorum açıkcası. Yarın bir gün karım olacak kadına hangi limanda ne olduğu belirsiz bir hastalık bulaştıracağıma ölürüm daha iyi ama ne yazık ki gemicilerimiz hatta zabit arkadaşlarımız dahi eğitimli kişiler olmasına rağmen uçkurunun peşinden gidiyor ve bir çok üzücü olay yaşıyoruz. Bir anlık zevk için değmez diye düşünüyorum.

Yani lafın özü, Her limanda sevgili falan olayı tamamen hikaye. haspel kader 1-2 limanda belki olursa olur, normal sağlıklı kişilerle arkadaşlık ilişki her neyse ama her limanda olan şey saf pompadır.

uzun zaman once gemi adami cuzdanimi kaybettim ve simdi yeniden cikartmak istiyorum, Fethiye'de ikamet ettigimden Fethiye Liman Baskanligina gittim fakat sicilim Istanbul Liman Baskanliginda oldugu icin Istanbul'a gitmem ve dosyami oradan cikartmam gerektigini soylediler bu durumda bana Istanbul'da evrak takibi yapabilecek vve dosyami cikartip bana yollayabilecek bir evrak takipcisine ihtiyacim var, Liman cuzdanimi 1981 yili ortalarinda cikardim yeterlilik derecesi Usta gemici sicil numarasini tam olarak hatirlamiyorum 24774 olabilir bu konuda bana yardim edecek biri olursa veya tavsiye edebilieceginiz biri varsa cok memnun olurum, e-mail adresim nacitinar@yahoo.com, herkese cok tesekkurler,
Naci

Geri