Ilk Girdiğim Sınavı Geçemedim Dilekçe Nereye Verilecek

slmdrmk

Küpeşteci
Denizci
ilk sınavdan geçemedim(izmir goss merkezinde) diğer sınavlarada girecem peki yeni sınav başvurusunu bağlı olduğum limandan mı yapacam (antalya) yoksa sınava girdiğim yerdemi dilekçe vericem
bilgileriniz için teşekkürler

İlk hangi sınavdan geçemedin hepsinden mi başarısız oldun?
İlk etap sınavlarının hepsi bittiyse, tekrar sınav harcı yatırıp GOSS merkezine göndermen gerek.
Bunu Liman başkanlıgında yaptırabilirsin. Ardından Yine İnternet üzerinden randevuların 1 ay sonra açılacaktır.

bende perşembe seyırden gırıcem antalyada bakalım kolay gelse de su seyırden yırtsam baya da calıstım acıkcası da bakalım sonucu gorucez,bu hafta ıcın tek ders aldım dıkkatım dagılmasın dıye

diğer sınavlara girecem daha
aynı hesaba para yatırıp başka işlem yapmama gerek yok mu
liman başkanlığı fark etmez yani sicil limanım olamsına gerek yok

İzmir'de oturuyorsan zaten oradki Goss ta çalışan görevli,sınavda geçmeyenler olur ve onlara kolaylık olsun diye en az 100 adet dilkeçe çıkarmış masasında duruyor,herşey yazıyor üzerinde,oraya git al dilekçeyi doldur ver oraya,bankayada para yatırıcan.

valla para işi karısık herhalde ben 86 tl yatırmıstım zam geldı hadı bı daha 5 tl yatıracaksın dedı lıman baskanlıgı 91 tl mı ne olmus yoksa sınava almayız dedıler yarından sonra yatıracagım,madem zam yapacaksın yılbasından önce 1 ay sınav yoktu duyur bütün lımanlara mıllet böyle magdur olmasın cuma sabah basvurmustum cuma aksam ustu zam geldı demıslerdı

valla para işi karısık herhalde ben 86 tl yatırmıstım zam geldı hadı bı daha 5 tl yatıracaksın dedı lıman baskanlıgı 91 tl mı ne olmus yoksa sınava almayız dedıler yarından sonra yatıracagım,madem zam yapacaksın yılbasından önce 1 ay sınav yoktu duyur bütün lımanlara mıllet böyle magdur olmasın cuma sabah basvurmustum cuma aksam ustu zam geldı demıslerdı

Birşey soracaktım bu ek yatırmayla ilgili.Ben geçen sene yatırdım sistemi aralıkta iptal etmeden 4 sınavı verdim,1 tane seyir kaldı ona giricem,durum benzermi sizin,yani geçen senemi yatıdınız,yoksa yenimi yatırdınız.

Valla bunların herşeyi garip.

Selamlar

Birşey soracaktım bu ek yatırmayla ilgili.Ben geçen sene yatırdım sistemi aralıkta iptal etmeden 4 sınavı verdim,1 tane seyir kaldı ona giricem,durum benzermi sizin,yani geçen senemi yatıdınız,yoksa yenimi yatırdınız.

Valla bunların herşeyi garip.

Selamlar

yok hocam ben basvurumu 2013 ocakta yaptım sagolsun ptt toefl sonucumu kaybetmıstı 2 defa da 4 ay bekledık :) dedıgım gıbı perşembe günündede basvurdum hızmet toplama vs ıslemler bıttı su evrakları hazırla gel dedıler cuma sabahı hepsını götürdüm sınav harcı dekontu da dahıl bu seferde lımandakı görevli sen bu parayı dün yatırdın ama bugun bakanlıktan yeni talımat geldı 86 tl olan sınav harcı 6.5 tl zamlandı 6.5 da 7 tl ye tamamlanıyor bundan dolayı aynı hesaba +7 tl daha yatırmanız lazım yoksa hıcbır goss sınavına randevu alsanızda gıremezsınız dedı ,carşamba günü bende yıne ptt üzerınden yatırdıgım hesaba 7 tl daha yatıracagım mecburen ,artık ben alıştım böyle sacmalıklara normal gelıyor valla hıc ıtıraz da etmıyorum zaten :))

yok hocam ben basvurumu 2013 ocakta yaptım sagolsun ptt toefl sonucumu kaybetmıstı 2 defa da 4 ay bekledık :) dedıgım gıbı perşembe günündede basvurdum hızmet toplama vs ıslemler bıttı su evrakları hazırla gel dedıler cuma sabahı hepsını götürdüm sınav harcı dekontu da dahıl bu seferde lımandakı görevli sen bu parayı dün yatırdın ama bugun bakanlıktan yeni talımat geldı 86 tl olan sınav harcı 6.5 tl zamlandı 6.5 da 7 tl ye tamamlanıyor bundan dolayı aynı hesaba +7 tl daha yatırmanız lazım yoksa hıcbır goss sınavına randevu alsanızda gıremezsınız dedı ,carşamba günü bende yıne ptt üzerınden yatırdıgım hesaba 7 tl daha yatıracagım mecburen ,artık ben alıştım böyle sacmalıklara normal gelıyor valla hıc ıtıraz da etmıyorum zaten :))

Teşekkür ederim. Bu arada geçmiş olsun,ptt posta işleri ne derken bayağı mağdur olmuşsunuz. Herşeyi özelleştirdiler de bir şu işte halen aynı yerde sayıyorlar,halbuki yurtiçi,mng,aras gibi bir firmayla anlaşsalar 2 günde belgeler gider.Zaten hayrınada yaptıkları yok,parasını alıyorlar daha niye uğraştırırlar.

Para meseleside tam bir hezeyan,sonuçta sen parayı tebliğden önce yatımışsın,günü saati dekontta yazıyor,istersen sınava 5 ay sonra başvur birşey dememeleri lazım ama dediğin gibi yapmak lazım,rahat moda almak lazım yoksa bünye dayanmaz bu kadar başı boşluğa.

Selamlar

yarın ilk sınavıma gircam sınav giriş kağıdımda 86 tl yazıyor fakat ben hala parayı yatırmadım yolumun üstü diye sınava giderken yatırırım diye düşündüm. Yarın 86 yatırsam sorun çıkarmıki :S

yarın ilk sınavıma gircam sınav giriş kağıdımda 86 tl yazıyor fakat ben hala parayı yatırmadım yolumun üstü diye sınava giderken yatırırım diye düşündüm. Yarın 86 yatırsam sorun çıkarmıki :S

hocam girecegın lımana sorun valla bu işten bende birşey anlamadım bakanlıgın sıtesınde bulamadım harçla ilgili madde fılan ama lımandakı görevlı bana yazıyı gösterdi ,ankarayı fılan da aramayın boşuna telefona cıkan yok lıman artık ne der sıze bılmıyorum umarım sonucu burda paylaşırsınız ama muhtamelen zamlı tarıfe ısterler(bana verılen evraktada o şekilde yazıyordu)

Ne yaptın sen ya,bu denizcilikle ilgili işlerde son dakikaya birşey bırakma. Mrcpt dediğine göre harçlar değişmiş 92 tl yatırman gerekli.Normalde gossa telefon aç derim gireceğin yerdeki ama zaten sınavın yarın,o yüzden risk alma 92tl yi yatır bence.

Bankalar açılmadan 1 saat önce gidip açılana kadar beklemen ve ilk işlemi yaptırman avantajına olacaktır,sistemleri çöküyor ikide bir yada bir anda sıra olabiliyor. Kolay gelsin.

valla arkadaslar ben ptt den yatırmıstım yıne ordan yatıracagım 2 dk da cıkarım dıye gırdıgım ptt den yarım saatte kendımı dışarı zor attım ,zaten hesap numarasını bulamıyorlar hemen yok form doldur yok sıra bekle bırde 2 tane verdı fotokopı cektır daha fazla lazım olursa dedı sankı tanesı parayla 7 tl ptt ye bayılıyorsun 2 tane fazladan vermeye üşenıyorlar sankı ben onu alıp evımın en güzel yerıne asıcam lıman ıstıyor dedım dınleyeyn kım

anladım yarın sabah kocaeli goss merkezını arayıp net fiyatı öğrenicam. sınavım 2 bucukda olduğundan para yatırma konusunda sıkıntım yok çok şükür. ben anlamıyorum şimdi ben bu konuda bu zam mevzusunu görmeseydım yarın elımde 86 lıralık dekontla goss merkezıne gittiğimde ortadamı kalcaktım acaba ? randevumu aldım muhtemelen 15 dk once orda olurum bana git parayı yatır derlerse 6-7 liranın kepazeliğini yaparz sonra orda :S :P

anladım yarın sabah kocaeli goss merkezını arayıp net fiyatı öğrenicam. sınavım 2 bucukda olduğundan para yatırma konusunda sıkıntım yok çok şükür. ben anlamıyorum şimdi ben bu konuda bu zam mevzusunu görmeseydım yarın elımde 86 lıralık dekontla goss merkezıne gittiğimde ortadamı kalcaktım acaba ? randevumu aldım muhtemelen 15 dk once orda olurum bana git parayı yatır derlerse 6-7 liranın kepazeliğini yaparz sonra orda :S :P

hocam bırde sınav giriş belgesı varmıs sızde var herhalde,ben lımana goss ıcın ılk kez basvurdum şifremı de aldım randevu da tamam ama lıman sınav giriş belgesı vs den bahsetmedı sadece şifren gelecek sınava basvuracaksın dedıler,neyse olmadı carşamba günü ugrayıp alayım su belgeyı ılla lazımsa

bölgü müdürülüklerinde istanbul izmir gibi yoğunluk nedenıylemidir nedir 2 gün sonra veriyorlarmış. Sicil limanın izmit yalova bursa vs.. ise GOC olsun GOSS olsun faketmez kayıt esnasında veriyorlar sınav giriş belgelerini. sınav giriş belgesi,banka dekontu ve nufuz cuzdanını sınav esnasında deklere etmelisin

Bu sistemde bırak 6-7 tl için kepazelik çekmeyi,sınava giremez,üstüne gider bi 92 tl yatırır,birde 1 ay bekletirler. Zamanında sınava girmemiş muamelesi görürsün.

bölgü müdürülüklerinde istanbul izmir gibi yoğunluk nedenıylemidir nedir 2 gün sonra veriyorlarmış. Sicil limanın izmit yalova bursa vs.. ise GOC olsun GOSS olsun faketmez kayıt esnasında veriyorlar sınav giriş belgelerini. sınav giriş belgesi,banka dekontu ve nufuz cuzdanını sınav esnasında deklere etmelisin

İstanbul için söyleyim,her daim 2-3 gün sonra verilir,biraz rica minnet yaparsanız ve sabahtan gitmişseniz bir ihtmal aynı gün verebilirler.

Olayın gelişimi şöyle oluyor,en son tüm evraklarını teslim ettikten sonra o evraklar kabaca yeniden incelenip imzaya çıkacak evraklar bölümüne alınıyor,ikide birde imzaya çıkarmadıkları,galiba çok yoruluyorlar imza atmaktan!

Hani dersen ne zaman imzalanır haber ederlermi diye,öyle bir durumda yok,2-3 gün sonra gidip bakman lazım.Tam amelelik. Bu işerlin en dışında olsan dahi birgün geliyor seninde yolun düşüyor.

Allah sabır versin herkese

Geri