İstanbul Denizcilik ve Su Ürünleri Meslek Lisesi

• Konuyu açan Konuyu açan denizkolik
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
D

denizkolik

Misafir
İstanbul Denizcilik ve Su Ürünleri Meslek Lisesi, ülkemizin denizcilik, gemicilik, su ürünleri ve gıda teknolojisi alanlarında, mevcut deniz kaynaklarımızın da değerlendirilmesiyle etkinlik gösteren elemanlar yetiştirme gayesiyle, 1973 yılında Türk-Japon Hükümetleri işbirliğiyle kurulmuştur.

Okulumuzda ilk olarak Avlama, Elektronik ve Elektrik Bölümlerine öğrenci alınmış ve 1 ekim 1973 tarihinde eğitim ve öğretime başlamıştır. 1974 yılında şimdiki adı Su Ürünler olan Üretme bölümü; 1975 yılında şimdiki adı Gıda teknolojisi olan İşleme Bölümü açılmıştır. Avlama Bölümü daha sonra, bölümde verilmekte olan gemicilik ve denizcilik eğitimini belirtmek hem de Gemi Adamı Yetki Belgesi alınmasını sağlamak amacıyla Güverte-Avlama adını almıştır. 1981 yılında da Gemi Makineleri Bölümü açılmıştır.

Okulumuzun 4.730 m2’si sahilde olmak üzere yerleşmiş bulunmaktadır. Denizcilik ve Su Ürünleri teknolojisi ve eğitimindeki tecrübelerinden faydalanmak amacıyla, hükümetimizle Japon Hükümeti arasında teknik işbirliği anlaşması yapılmış olup; 1967/1979 yılları arasında, bu anlaşma çerçevesinde Japon Uzmanlar ülkemize gelerek okulumuzun kuruluş hazırlıklarına yardımcı olmuştur. Ayrıca öğretmen ve idareciler bilgilerini arttırmak üzere Japonya’ya gönderilmiş; Japonya’dan denizcilik ve su ürünleri ile ilgili özel makine ve eğitim araçları getirilmiştir. Kulumuzda ayrıca, 1995/1996 öğretim yılında Bilgisayar, Gemi Elektroniği ve Haberleşme, Kimya ve Makine Ressamlığı Bölümleri açılmıştır. Böylece okulumuz toplam on bölüm ve 1865 öğrencisi ile eğitim ve öğretimine devam etmektedir.

bende Denizcilik ve Su Ürünleri Meslek Lisesi bilgisayar bölümü öğrencilerindendim... Bence beykoz yakasındaki en ii okul. paylaşım için teşekkürler.

dostum paylaşımın için tesekkürler; denizci olmak isteyen arkadaşlarımız için gerçekten faydalı bilgiler diye düşünüyorum; sağolasın....;););)

Geri