İtü Ye Girmek

lother

Küpeşteci
Denizci
merhabalar öncelikle. ben bu sene sanırsam itü duim ( güverte ) tercihini tek tercih olarak yapacagım . ama aklımda birkaç soru var. Denizcilik eskisi gibi degil lafları havada uçuşuyor , 2 ayda iş buluyorsun filan deniyor . benim anlamadıgım zaten 2 ayda iş bulmak iyi birşeydir ( mühendis bir aileden gelen biri olarak bunu söylüyrum ) . sizce itü den mezun olmamla beraber daha 1. yada 2. haftadan filan iş bulabilir miyim yardımlarınızı bekliyorum terchiler 1.5 hafta sonra bitiyor sevabına cevap yazarsanız sevinirim :)

okul döneminde her sene sonunda staj yapıyorsun;
1. sınıf sonunda 2 ay
2. sınıf sonunda 2 ay
3. sınıf sonunda 2 ay
4. sınıfın 2. döneminde 6 ay / toplamda 12 aylık açık deniz stajını tamamlayarak sınavlara girmeye hak kazanıyorsun ve geçtiğin takdirde uzakyol vardiya zabiti ehliyetini almaya hak kazanıyorsun. Yani demek istediğim stajlarında güzel izlenimler bırakırsan bir çok şirket ehliyetini al gel teklifini yapacaktır sana itü çıkışlı bir zabitin iş bulması çok zor değildir, çoğu şirket zaten stajyerlerini bu üniversiteden almaktadır.

2 ayda iş buluyorsun dedikleri şey, Belirli Süreli İş Sözleşmesi buluyorsun. Yani bulduğun iş piyasa genelinde kontrat dediğimiz sistem. 4 yada 6 ay iş sonra izin, izin sonrasında şirketin memnun kalması halinde tekrar iş yoksa tekrar 2 ay iş aramaya devam. Yani çalıştığın iş bulduğun sürece maaş alıyorsun. Bir nevi marabalık. Yani her 6 ayda 1 işe girdi çıktı yapılarak hem sigortandan hem tazminatından hem devletin sağladığı işsizlik maaşı gibi hakkın olan tüm imkanlardan zorunlu feragat sistemi uygulanıyor.

Tabi bu düzene kafa tutun bir kaç '' baba '' firma var.

okul döneminde her sene sonunda staj yapıyorsun;
1. sınıf sonunda 2 ay
2. sınıf sonunda 2 ay
3. sınıf sonunda 2 ay
4. sınıfın 2. döneminde 6 ay / toplamda 12 aylık açık deniz stajını tamamlayarak sınavlara girmeye hak kazanıyorsun ve geçtiğin takdirde uzakyol vardiya zabiti ehliyetini almaya hak kazanıyorsun. Yani demek istediğim stajlarında güzel izlenimler bırakırsan bir çok şirket ehliyetini al gel teklifini yapacaktır sana itü çıkışlı bir zabitin iş bulması çok zor değildir, çoğu şirket zaten stajyerlerini bu üniversiteden almaktadır.

benim bildiğim 3. Sınıf 2. Dönem 6 ay uzun staj vardı siz 4. Sınıf 2. Donem yazmissiniz sistem mi değişti bilgilendirirseniz aevinirim

Geri