K.Ü. MYO Okuyan Birisinden Yorumlar

1.sene bittiğinde 40 günlük staj(zorunlu değil) war. okul bittiğinde we alttan dersin yoksa 12 ay stajını tamalayıp okulu bitiriyosun..

kız yurdu konusuna gelincede sen buraya gelebilecenmi kazanıp bi kazan kız yurduna gidersin....kaffana takma bunları önce bi gel..

gecen yıl aldıgım puan bu okulun puanının 50 fazlası sencede girme ihtimalim yüksek di mi eger zahmet olmazsa bide kız yurtları hakkında acıklama yaparmısın

ya tm ögrencisiyim ...gercekten denizciliği istiorum ! ea 1 puanıyla alıo ... bu dgs sınawı zor mu ?? bide her adamı alıolar deil mi ... barajı gecince mi alıolar ? ya hadi bitirdik ne olcak ? iş bulma imkanı nasıl ? yani torpile filan gerek warmı ? bu okulu bitiren birisi yok mu burda ...gelecegi war mı bu meslegin .. deniz sektörü süper ama ... yardım ederseniz sewinirim kafam cok karısık ...

sevgiliş dostum
ben bu okuldan yani karamürsel dnz m.y.o. dan mezunum
uzakyol vardiya zabitiyim özellikle şu dönemde ne kadar maaş istersen alıyorsun geleceği garanti olan mesleklerin başında geliyor şöyle ifade edeyim 2 yıl okul 1 yılstaj sonra bu zamanın parası ile 2200 ytl civarı türkiye de bundan kısa sürede iyi para kazanma şansın varsa orayı yaz derim ama bence yok son olarak sana tavsiyem makine bölümünü yaz bitir ve enkısa zamanda hiç işsiz kalmadan ömür boyu çalış kardeşim
sana başarılar diliyorum...

s.a. arkadaşlar ben iznikten burayı tercih etcem fakat sanırım busene 4 yıllık almaya başlamaş ve puanım aşağı yukarı tutuyor fakat denizcilik işletmeleri yönetiminden mezun olduğumda kıyı kaptanlık berlgesi sınavları fln oluomuş yani kısaca dokuz eylül de ki imkanların hepsi mevcut mu bu okulda . bir sorunda kalıcak yer bulmak kolaymı insanları anlayışlımı öğrenciye ters olabiliyor bazıları kazıklamak için ellerinden gelen yapıyorlar... yardımcı olursan sevinirmim şimdide teşekür edrim kardeş...!!

bilmem arkadaşlar deniz temiz mi birde dövüş sporları ile ilgili bir salon fln var mı ? cvb larını<z için şimdiden teşekür edrim..bilmem

okul tama olarak nerede sahile yakın mı..!!

Öncelikle okul sahile biraz uzak. Yaklaşık 500-600 mt. Dövüş sporları ile ilgili bir yer merkezde var.Okula ulaşım merkezden tek minibüsle gerçekleşiyor. Okulun hemen yukarısında yurt var. Aşağı taraflarında ise genellikle öğrencilerin kiraladıkları evler bulunuyor. İlçe halkına gelince heryerde olduğu gibi öğrencileri sevende var sevmeyende. Ama dediğin gibi öğrenci olduğun için kazıklayanına rastlamadım. Bölümün hakkında pek bir bilgi veremiyeceğim ama sınırlı kaptan olabildiğinizi duymuştum. İnş istediğin bölümü kazanırsın.

meraba.dokuz eylül denizcilikle arasında fark warmıdır?dokuz eylül de okuyanların okurken bile çalıştıklarını duydum.mezun olduğundada rahat iş buluyolarmış.bu imkanlar kocaeli üniversitesi nde de var mı?bilgilendirirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler..

Dokuz Eylül Üni. 4 yıllık bir okul ve mezun olduğunda uzakyol ehliyeti alıyorsun. Kou dan mezun olduğunda ise yakınyol ehliyeti alıyorsun. DEU de 4 yılın içinde (+1 Hazırlık) 12 aylık deniz stajına çıkıyorsun. Okurken çalışıyorlar derken bunu kastediyorsun sanırım. KOU da böyle bir uygulama yok. İş bulma konusuna gelince gemi personeli olarak oldukça az sayıdayız. Türkiye şartlarında iyi bir maaşa ve kısa sürede iş bulma olanağına bakarsan en iyi meslek. İşbulma konusunda iki okuldan da mezun olunca sıkıntı çekeceğinizi zannetmiyorum.

Denizcilik tercih etmedim tutmayacağını biliyorum çünkü galiba sınıf öğr. liği tutar bir ihtimal denize veda benim için bi daha öss derdi çekmek istemiyorum da.herkese teşekkürler.site kurucularına da...

arkadaşlar ... kocaeli üniversitesi karamürselde 4 yıllık denzicilik fakültesi aşıldı ... karamürsel merkezdeki sahilde bulunan binası barboros hayrettin olarak değiştirilip hizmete girmiştir... ne yazıkki böyle şeyler hep bizden sonra oluyor ama :D

eger bır gram aklınız warsa yada akıla ihtiyacınız warsa kara mursel denılen sehırıon yanından bıle gecmeyın en buyuk abı tawsıyesı ben den gelecek olan nesıllere

arkadasım benimde bi sorum olucak tercih yapıcam fakat arkadasların olumsuz cevaplarından dolayı sakınıyorum oranın cok tutucu oldunu diolar dorumu ?

ben karamürselde oturuyorum gayet güzel br yer sadece okul zor diyorlar bu sene tercih yapıcam Deniz ve liman işletme bölümüne inş

Geri