Kakalak (Hamam Böceği / Kara Fatma)

• Konuyu açan Konuyu açan kedito
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
YAZININ SAHİBİ UĞUR OKÇU,ANKARALI BAŞMÜHENDİS İSE M/T OTTOMAN DAN MESAİ ARKADAŞIM İDİ KENDİSİ USTA BİR FOTOĞRAF SANATÇISIYDI AYNI ZAMANDA.ALLAH SELAMET VERSİN...

şahane olmuş yazı gerçekten sıkılmadan okuma tembeli olan ben okudum :)) bu kakalakları eğitip savaşlarda kullanmamız gerekli zehirli kakalaklar gönderelim düşman ülkelere:)

Muhteşem bir yazı olmuş. Bende bu sene DUİM i kazandım. Hazırlık okuyorum. Seneye asıl eğitime geçip 5 senede okulu bitireceğim (Yani Planım bu :=) ) Böyle gemi hayatıyla ilgili yazılar görmek beni sevindiriyor. Buradaki birçok abim Tecrübe sahibi olduğu için Bu yazıları yararlı görüyorum. Keşke her gemi adamı Kaptanından çarkçısına miçosuna kadar Yararlı bulduğu bilgileri paylaşıp gelecek kuşaklara büyük yararlar sağlasa. Bunu Tembelliğe alışmak için söylemiyorum tabii ki ( Dürüst olmak gerekirse ağır olan yükü biraz hafifletecek ) Yazı için teşekkür ederim. Okunabilirlik açısından da Herkesin anlayabileceği sade bir dil kullanılmış. Bilgi olarak 10 üzerinden 11 alır. :D Tebrikler.

gemilerde Kakalak mucadelesi en eski meselelerden biridir. :)

yabanci denizcillik firmalarinda cozum olarak gemiye karinca getirilir bu karincalar sahil kesimlerinde pikniklerde gorebilceginiz kirmizi ya benzer govdesi olan yada. cok kucuk boylu siyah karinca turlerindendir.

Turk gemilerinde bu sorunu daha cok duyuyorum. sebebi malzeme isteginde impa catolog kullanilmasi.
issa catologta sirf bu is icin gemiye karinca isteyebileceginiz kod ve istek numarasi vardir.

bu tip karincalar, kakalak yumurtalarini yer. 1-2 ay icinde gemide kakalak kalmaz. bu karincalar gemide oldugu surece cogalamazlar.

ayrica geminiz le TAHIL yuku alicak iseniz avusturalya ve kanadada bocek kontrolunden gecmeniz gerekir bazi limanlarda karincalarida istemezler boyle limanlarda kontrolden once camasir suyu temizligi yaparsaniz karincalar ortaya cikmazlar.

araplardan teslim aldıgımız gemide ilaçlamalara rağmen sayılarında eksilme olsada bizleri yalnız bırakmayan kakalaklarla yaşamaya alışıp, yatağın etrafına çift taraflı bantlar çekerek kendimize kakalaksız yaşam alanı oluşturdugumuz günler geldi aklıma :D

Geri