Karamürsel Myo Deniz Ve Liman Işletmeciliği Yeterliliği

ibrahimsimsek

Küpeşteci
Denizci
bana karamürsel myo deniz ve liman işletmeciliği 1.yılın sonunda hangi yeterliliği alıyorlar. bu konuda yardımcı olucak var mı çok acil lütfen
 
Kocaeli MYO Deniz ulaştırma ve işletme bölümü Vardiya zabiti ehliyeti vermektedir, stajyerlik için öğrenim belgesiyle başvurmanız gerekir.
DENİZ VE LİMAN İŞLETMECİLİĞİ bölümü ise Sınırlı vardiya zabiti ehliyeti vermektedir.

Okul devam ederken Stajyer olarak cüzdan düzenlenebilir, Ancak tüm belgeler mezun olduktan sonra alınır.

Kocaeli Üniversitesi Barbaros MYO Denizcilik İşl. Bölümü ise;

Ehliyet için şuanlık sadece Yat Kaptanı yeterliliği veriyor, o da mezun olunca.
Okulun deniz ulaştırma ve işl. bölümü henüz öğrenci almadığından başka ehliyet vermiyor.

Aşağıdaki belgeleri mezun olduğunda vermeye yetkilidir.

RADAR GÖZLEM VE PLOTLAMA EĞİTİMİ
TEMEL İLK YARDIM
VARDİYA TUTMA BELGELERİ
CAN KURTARMA ARAÇLARINI KULLANMA
PERSONEL GÜVENLİĞİ VE SOSYAL SORUMLULUK
YANGIN ÖNLEME VE YANGINLA MÜCADELE
YAT KAPTANI EĞİTİMİ
DENİZDE KİŞİSEL CAN KURTARMA TEKNİKLERİ
 
ben 2008 karamürsel deniz ve liman işletme mezunuyum, eğer denizde güvenlik seyir ve ilk yardım derslerinden geçdiysen bu derslerinden geçtiğini kanıtlayan bir kağıt alacaksın (öğrenci işlerinden) birde liman başkanlığına verilmek üzere bir öğrenci belgesi, bu belgeler ve liman başkanlığının istediği bazı ewraklar ile (sabıka kaydı resim ikametgah vs) liman başkanlığına güverte stajyeri kağıdı çıkartmak istiyorum diye başvuruda bulunacaksın, güverte stajyeri kağıdını aldıktan sonra açık deniz stajın var (12 ay) bu 12 ayı ister öğrenci iken ara ara gemilere gidip tamamlarsın istersen okulun bitince gidip tamamını yapıp stajını bitirirsin, stajını tamamladıktan sonra, liman başkanlığına hizmet belgelerini (Türk bayraklı gemide çalıştıysa hizmet belgesinde şirket kaşesi olması gerekiyor, gemi yabancı bayrak ise kontratın örneğini istiyorlar) staj dosyanı, liman cüzdanını, polisten alınmış yurt içi-dışı giriş çıkış tarihlerini gösteren bir belge vs vs. ile birlikte evraklarını liman başkanlığına teslim ediyorsun ve sınırlı vardiya zabiti sınavı için başvuruda bulunmak istiyorum diyorsun, daha sonrada toplam 5 dersten sınava girip başarılı olursan eğer sınırlı vardiya zabiti oluyorsun dersler; seyir, gemicilik, denizde güvenlik, yük işlem ve haberleşme, şimdiden kolay gelsin...(bu yazdıklarım gözünü korkutmasın, sabırlı ve azimli olduktan sonra insan her işin üstesinden gelir Allahın izniyle)
 
ben daha lisesini okuyorum denizciğilin merak ettiğim için sordum. güverte 2.sınıfım . inşallah sınavları geçerim başarıyla. bilgi için teşekkürler :)
 
Suan karamürsel 3000 grs vardiya zabiti veriyo lise cıkısında da aynı kapıdı alıyosun aradaki tek fark üniversite mezunu olman ama bir duyuma gore liselerede artık sınırlı vardiya zabiti vericeklermiş bu suan yürürlüge girmedi girermi onuda bilmiyorum sadece bir soylentide olabilir bu
 
bizim hocamız sınırlı vardiya zabitliği sınavına ve yat kaptanı sınavına girmeye hak kazancaksınız diyor. bide sınırlı vardiya zabitliği tonilato alırsanız gemi ve yat kullanır ama türkiye dışarısına çıkamazsınız . ama yat kaptanı olursanız çıkablrsnz ama gemide çalşamzsnz ddi . sizce hangi sınavına giriyim ?
 
Sınırlı Vardiya Zabiti veya Yat Kaptanı olursunuz doğrudur, iki ehliyette birbirine eşittir ama sektör farklıdır.Ancak Türkiye dışına çıkamama gibi bir durum yok.

Sınırlı Vardiya Zabiti ehliyeti ile ticari yük gemilerinde çalışabilirsin, ancak düşük bir ehliyettir. Büyük gemilerde ancak lostromo görevi alabilirsin. 500 Grosstona kadar olan teknelerde (römorkör, vs. ) 2. kaptan olarak görev yapabilirsin.
İki yıl hizmetin ardından sınavla Sınırlı Kaptan, İki yıl Sınırlı Kaptan olarak hizmet, Sınav ve tamamlama eğitimi ile Vardiya Zabiti ehliyetine intibak edebilirsin.

Yat Kaptanı ehliyeti ile de sadece yatlarda kaptanlık yapabilirsin.Yükselme mevcut değildir.
Ancak yönetmelikteki maddeye göre Sınırlı Vardiya Zabiti ehliyetine istersen geçişin mümkündür.
Yakında yapılacak güncellemelerden sonra Yat Kaptanı ehliyetlerine de tonaj ve sefer bölgesi sınırlaması uygulanacak. Ehliyetiniz bu durumda nasıl olur şuan bilmek mümkün değil.

Karar senin.
 
:) okulum kapanınca inşallah bodrumda yata çıkıcam gemici belgesi alıcam. 18 yaşımı doldurmadığım için bi sorun çıkmaz umarım belge alırken .
 
sınırlı vardiya zabiti ehliyeti ile liman seferi yapan 200 grt ye kadar olan yolcu gemilerinde kaptanlık, 200-1600 grt ye kadar olan yük ve yolcu gemilerinde 1. zabitlik, kabotaj bölgesinde çalışan ticari yatlarda ve balıkçı gemilerinde kaptanlık yapabilirsin.
 
200 GRT maddesi sadece liman kaptanı'ndan sınırlı vardiya zabitliğine intibak eden eski yönetmeliğe göre ehliyetleri bulunanlar için geçerlidir. Yeni alacaklar için böyle bir sınırlama yoktur.Kaptanlık yapılamaz.
 
Geri
Üst