Kazandım Abilerim Ama Sorularım Var?

mülakata şortla bermudayla gelmeyin,pantolonla gelin sözlü mülakata almayabilirler yana-döne pantolon bulmaya çalışmayın etraftan
,varsa küpe aşırı uzun saç,sakalla gelmemenizi öneririm. Üniformamevzusu da şöyle;1.sınıf başladıktan sonra yaklaşık 2-3 hafta sivil gelceksiniz ondan sonra üniformalarınızı alırsınız.Hazırlık serbest,tadını çıkarın,hazırlıktaki rahatlığı arayacaksınız ilerki yıllarda.

Yüzme bilmeyen biri için mülakat sorun olurmu . Bir de bayram girdi araya sağlık raporu nu nasıl halledebilirim. Bir kız için bu meslek hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bende bayanım bu bölümü yazarken cok dusundum cok arastırdım bayan kaptanlada konustum erkeklerlede itüde 2 yıl oncesıne kadar ogretmenlık yapan bırıylede konustum muhendıslıklerde artık cok cınsıyet ayrımının olmadıgını soyledıler bayan kaptanda okurken cok kolay olmadı staj zamanlarımdada zorlandım ama sonunda kabul edılıyosun ayrıca ben 8 aydır denızde calısıyorum 2 buyuk fırmadan karada calısmak ıcın teklıf aldım dedı tabı zor onca erkegın ıcınde yapamazsın dıyende oldu ama ınsanın kendısını bılıp tavrını koymasıyla ılgılı hersey..yuzme ben bılmıyorum ama okulu aradıgımda renk koru ve duz taban olmadıgın surece ve benı elemeyın demedıgın surece eleme kolay kolay yapmıyoruz dedıler bıkac yerde okudugumda sudan korkmadıgın surece yuzmeyı okuldada ogrenebılıyosun dedıler..saglık raporunu bende almadm ama ıstanblda bıkac hastaneyı arastrdım carsamba gnu 9 da gelrsen 12 de alırsın dedıler bellı br ucrette soyledıler tabı

hazırlıkta okurken bölümde okuyan üst dönemlerin bizi tuzlaya toplantıya falan çağıracağını duydum bu doğrumu doğruysa ne sıklıkta yapılıyor

Farklı ama mülakat için sağlık raporu gereklimi ben bunda takıldım getirilceklerde yazmıyor fakat nerde gerekli olcak daha sonradan kayıtta mı aa kafam karıştı .s.S

yaaa cok fena kafam karıstı bızım bahsettiğimz saglık raporuyla gemi adamı olur raporu farklımı :( farklıysa bızım alıcagımız hangısı?

hayir farklı değil..herhangi bi hastahaneye yada saglik merkezine gidip gemi adami olur raporu istediginizi soyleyeceksiniz..belli bir takım kontrollerden gececeksiniz..sonra bu raporu liman sagliga goturuyorsunuz onlarda onayliyor ve gemi adami oluyorsunuz..D 2 yil gecerliligi var bu belgenin..yaklasik 200 lira filan tutuyor..yaninada kan grubu karti almayi da unutmayin..devlet hastanesine gitmeyin cunku bazilarinda bi kac gun surebiliyor..ozel hastane yada tip merkezleerini tavsiye edebilirim..mulakata onla gitmenize gerek yok..maslakta ki kesin kayitlarda bu belgeyi isteyecekler..dolayisiyla mulakattan sonra istanbulda da halledebilirsiniz..ama istanbula yabanci olanlar icin sıkıntı olabileceginden kendi sehirlerinde halletmeleri daha az zahmetli olur...bu arada hepinize hayirli olsun..umarım cok ozel bi okulun parcasi oldugunuzuun farkindasinizdir..

Geri