Liman Cüzdanları Ve Stcw Işlemleri

Maxrune

Küpeşteci
Denizci
Bence liman cüzdanları ve Stcw işlemleri pasaportlar gibi eve teslim olmalı , sonuçta pasaport dağıtım miktarınadan çok az miktarda liman cüzdanı işlemi var , işlemler yapılırken evraklar Ankaraya gidip geri geliyorr buda çok vakit kaybına sebep oluyor , bunun yerine pasaportlarda olduğu gibi elektronil olarak aktarım olsa , hatta üniversitelerde mezunlarına elektronik imzalı diploma verse bakanlıkta bu imzaları takip edip diplomanın orjinalliğini kontrol etse süre çok hızlanmış olur ve cüzdan direkt olarak eve postalanır i Stcw işlemleride müşteşarlıklardan ptt ile eve gönderilebilir , limanı uzakta olup günlerce başka şehirlerde kalmak zorunda olan insanlar var bunun başvuracak gelir 1 günde başvurusunu yapar gider.

Liman cüzdanları limana gelsede keskede gidip alması zor olsa. en az 15 gün bu süre 1.5 aya kadar uzayanlar oluyor. Türkiyede bu aşamadan o aşamaya geçmemiz için ilk önce uzay gemisi yapıp uzaya gitmemiz gerek. Normalde zaten ankaraya gitmiyor sistemden onay veriyor istanbuldaki adamlar en fazla 1 saat sürecek yazdırma işini en az 15günde zor yapıyorlar. Benim başıma geldi cüzdanıma mürekkep damlatmışlardı öyle teslim etmeye çalıştılar kabul etmedim yeniden sıfır cüzdan çıkardılar 1 saat sürdü.

izmir liman baskanıyla istanbul liman baskanını degistirsinler bence tüm problemler cozulur :)

İstanbul Liman Başkanlığı, İzmir'i örnek alsa tüm problemler çözülür. Bu nedenden sicilimi İstanbul'dan İzmir'e aldım, dün öğleden önce başvurdum, öğleden sonra çıktı GAC. Üstelik hiç sıra beklemeden :) İstanbul'u bilmiyorum ama İzmir'de isterseneiz adrese de gönderiyorlar GAC'ı

bahsettigin konsept işlemlerin hızlandırılması icin degil mi.... o sebeple izmir limanı ornek veriliyor.. liman cüzdanının eve postalanmasına gelinceye kadar e-devlet diye birşey var ama hala bir işe yaramıyor.. bir sürü prosedür ve işlemle ugrasıyorsun.. en basitinden hala oraya buraya para yatırıyor makbuzunu goturuyorsun ne bileyim işte kimlik fotokopileri resimler falan bugun git yarın geller..

izmirdeki ler insana insanca muhamele yapıyor bide artı dünyada herşey degişiyor insanlar telefon hatlarını bile artık istedikleri şebekeye geciyor ama liman taşımak birkereye mahsus böyle bişi yok ya haytta birkere liman taşıma hakkın var şacma artı birde goss sınavlarından kaldın diyelim itiraz ediceksin ona bile 21 tl ücret alıyolar itiraz etme üçreti böyle şacmalık olurmu ben bişeye itiraz ediyorum bide extra üçret ödüyorum sen soruyu yalnış sormuşsun ama para kısmı benden cıkıyor bukadarmı insanların cebindeki üç kuruşun peşine düştünüz diyorum pesss

İzmir bu, medeniyetin ve medeni insanların gözünü seveyim. Bir de devlet bunun değerini bilse! Senelerce koku içinde yaşattılar o insanları. Hala da tam hal olmuş değil. Mart'ta orada sinavdaydım.

Kalacak yeri olmayan (otele de gitmek istemeyen) kişileri içerideki koltuklarda ağırlıyorlar gece. Wi-Fi var. Beklerken satranç falan da oynayabilirsiniz.

Yani Kuzey Avrupa'daki Seaman's Club anlayışı ile hizmet veriyorlar neredeyse!

İstanbul Lim. Bşk. ise başka bir dünya (bu arada İstanbul'luyum İzmirli değil).

Derin devlet denilen şey de bu işte aslında. Bulunduğu mevkiiyi ve bu sayede sahip olduğu ayrıcalıkları/çıkarları kaybetmek istemeyen bir sürü haysiyetsizin memleketin içine etmesi durumu!!!

alinan yeni stcwler mutlaka sicil limani bolgesinden mi alinmalidir?

ornegin,
sicil limani - istanbul
izmirdeki bir egitim kurumundan yeni bir stcw alindi, egitim kurumu bakanlikca taninan ve yetkili bir kurulus.

istanbul limani, kardesim bu egitimi bizim bolgemizdeki bir kurulustan almamissin sen, kabul etmem der mi?

aynen arkadaşlar bn sınavlara orda girdim adamlar liman başkanlıgı içinde gemici evi die bi bölüm yapmış 4 5 tane bilgisayar koymuş sureklı internet var ve sureklı acık güzel bi kutuphanesi var ve gerçekten sizinle ilgileniyorlar istanbulla arasında resmen 1 asır fark var :D

Istanbul limanı ile izmir limanı arasındaki fark,yaklaşım öyle böyle değil. Şöylede canlandırabiliriz.

İstanbuldaki durum ,ekonomi class uçan bir yolcunun havalimanına gelip herkesle bekleme salonunda 2 saat bekleyip,havada suyun bile paralı olduğu bir uçuş.

İzmirdeki ise, Primeclass cip servis yetkilisinin sizi dış hatlar E kapısında karşıladığı,uçuşu anons sesinin olmadığı ve uçak kalkarken hostesin sizi aldığı Cip salonunda beklediğiniz,ardından business class ta seyahati tamamladığınız bir uçuş olarak düşünebiliriz.

Gerçekten İzmir limanı tam bir örnek.

Geri