Sivil Bahriyeye Selam Olsun.

boogemann

Küpeşteci
Denizci
Merhaba Arkadaşlar,

35 yaşında Deniz Kuvvetlerinden ayrılmış denizaltıcı bir yüzbaşıyım. Malum kıçınıza deniz suyu kaçtımı denizden kopmak mümkün değil. Ben de öyle düşündüm ve uzakyol 1. zabit yeterlilik belgesi için henüz başvurdum. Amacım bundan böyle sivil bahriyede hizmet vermek. Umarım bu büyük ailede mutlu olurum. Elbette tecrübe eksikliğim var ama denizi, domuzu görmüş geçirmiş 10 sene bifiil denizlerde görev yapmış biriyim.

Henüz yolun başındayım.Tecrübelerinizi, tavsiyelerinizi bekliyorum. Allah hepimize güç, kudret, sabır versin.

Selametle.

komutanım hayırlı olsun ben jandarma astsubay çavuş yılmaz istifa dilekçemi verdim güvete stajeri olarak kaldığm yerden devam edecem allah selamet versin..

askeri personellerin sivil bahriye ye uyum süreci biraz sıkıntılı oluyormuş derler;fakat bu güzelim denizde herkese bi yer vardır hoş geldiniz....

Turgut Seydi Kalyon

:)

Sivil bahriye dendiği gbi kalır inşallah meslektaşlarınız gibi askeri otoriteyi gemide saglamak istemiyeceğinizi düşünerekten hoşgeldiniz diyoruzz...

Teşekkür ederim.

Deniz bir disiplin işidir. Ama kimseye hayt huyt yapma niyetim yok, hakkım da yok zira herkes ekmeğinin peşinde...

arkadaşım kolay gelsin diyorum en başta. ama ticaret filosu askeriyeye pek benzemez.askeriyede yapılcak işi altındakı subaya söylersin oda altındakıne oda astsubaylara onlarda kendi aralarında paslaşır sonra uzmanlara onlardan da erbaşlara en sondada erlere gider onlarda yaparlar.sivilde ise sadece güverte lost. ve taş çatlasın 3 tane usta gemicin olur.kısacası sahalara ineceksin artık.hadi kolay gelsin...

3 tane usta gemıcı ne alaka ya :) ıyı bır fırmada calısırsanız 5 tane usta gemıcı 1 reis 6 kısılık bır guverte ekıbı olur, evet sıvıl askerıyeye benzemez ama gemıde yınede bır dısıplın hakımdır vede öle olması gereklıdır.Herkez işini yaptığı sürece hiçbir sorun çıkmaz

arkadaşım kolay gelsin diyorum en başta. ama ticaret filosu askeriyeye pek benzemez.askeriyede yapılcak işi altındakı subaya söylersin oda altındakıne oda astsubaylara onlarda kendi aralarında paslaşır sonra uzmanlara onlardan da erbaşlara en sondada erlere gider onlarda yaparlar.sivilde ise sadece güverte lost. ve taş çatlasın 3 tane usta gemicin olur.kısacası sahalara ineceksin artık.hadi kolay gelsin...

Askeriyeye benzemediğini ben de biliyorum. Ben denizaltıcıydım, 10 sene denizaltılarda hem makinacı hem de güverteci subay olarak görev yaptım. Dediğin anlamda hep sahadaydım. Vermiş olduğun örnekte gerçeklik payı var ama biraz abartıya kaçmış. Zira denizaltılarda girmediğim kılık kalmadı. Biz de 1 uzman, 4 adet er vardı. onlarda yemek yaparlardı.

Sonuç olarak bizler de etten kemikten insanlarız, çoğu insanın düşündüğünün aksine zor koşullarda ve stresli görevler yaptık.

Bence ukalalıktan çok birbirimize saygılı davranmamız gerektiğini düşünüyorum.

Askeriyeye benzemediğini ben de biliyorum. Ben denizaltıcıydım, 10 sene denizaltılarda hem makinacı hem de güverteci subay olarak görev yaptım. Dediğin anlamda hep sahadaydım. Vermiş olduğun örnekte gerçeklik payı var ama biraz abartıya kaçmış. Zira denizaltılarda girmediğim kılık kalmadı. Biz de 1 uzman, 4 adet er vardı. onlarda yemek yaparlardı.

Sonuç olarak bizler de etten kemikten insanlarız, çoğu insanın düşündüğünün aksine zor koşullarda ve stresli görevler yaptık.

bende bi kaç fikir beyan etmek istedim.
1.si asker yada sivil farketmez önemli olan insanın kedisidir.
2.si denizcilik bence kendini geliştirmek ister ve buda bence askerlerde oldukça fazladır.
3.sü asker ve sivil arasındaki tek fark eğer düşündüğünüz gibi disiplin yada aşırı disiplin gibi görünsede şuanda piyasada olan birçok gemi kaptanı nın hepsinin asker olması söz konusudur oda takdir edersiniz ki imkansızdır.yani aşırı disiplin uygulanan tüm gemilerin kaptanları kimi zaman asker kimi zaman okul lu kimi zamada çekirdekten gelen kişilerdir.
4.sü ne disiplinden zarar gelir ne aşırı temizlikten nede istenilen işin yapılmasından
5.si nasıl bi marangoz sanatını yapıyorsa bizde bi sanat icraa ediyoruz bence karadan bakıldıgında gözümüzün önünden geçen kocaman gemileri idare ediyoruz.
6.sı hersey yerinde zamanında güzel diye düşünerek geyik muhabbeti olacağı zaman muhabbet,iş oldugu zaman da sonuna kadar iş gerekirse uyumadan yemek yemeden.
kısacası arkadaşlar bu deniz kocaman bi pasta herkese bir dilim var yok şu şöle bu böle gibi konuları geçip beraber bu güzel pastayı yiyelim...

bu ukalalık değildir.gemiye katılınca daha çok ukalalıklar görüceksin,daha dur bakalım bismillah de hele!! zaten zor koşullarda görev yapamazsan eve gidersin oyunun kuralı budur.askeriyede işten atılma yok rahatsınız o konuda ama sivilde aynı rahatlığın olmayacak.bence sen askersen askeriyede görev yapmalısın ticaret filosuna her canı sıkılan katılmamalı!!! bu kadar basit.

sayın fatih pınarbaşı,sanada sorum olucak.diyorsun ki pastanın diliminden herkes yesin!!! ordudan ayrılma yüzbaşı senin diliminden pastayı yiyecek senin ve hepimizin dilimi dahada küçülecek ayrıca biz zamanında onun yediği pastaya ortak değildik ama onlar hepimizin kısmetine ortak olucak birde bu açıdan bak bakalım olaya!! bence hiç haksız değilim.herkes yerinde kalmalı.

sayın fatih pınarbaşı,sanada sorum olucak.diyorsun ki pastanın diliminden herkes yesin!!! ordudan ayrılma yüzbaşı senin diliminden pastayı yiyecek senin ve hepimizin dilimi dahada küçülecek ayrıca biz zamanında onun yediği pastaya ortak değildik ama onlar hepimizin kısmetine ortak olucak birde bu açıdan bak bakalım olaya!! bence hiç haksız değilim.herkes yerinde kalmalı.

aslında bu konunun muhattabı ben değilim fakat bana özel oldugu için cvp vermek durumunda kaldım...
benim tabirimle bu pasta dilimleri varya hani sizin asla korkmanıza gerek yok madem itu den mezun 1.zabitsiniz sizinle ilgili en ufak bi iş yada maddi kaygı oluşmayacaktır;ama şu var diğer açıdan baktıgınızda kurslar çekirdekler sizin pasta diliminizi küçültmüyorda 20 yılını yada 30 yılını devlete vermiş ve karşlığında 3000-4000 tl ye ki birçoguda alamıyor o parayıda neyse öyle diyelim ...bu kişiler mi geldiklerinde sizin diliminizi elinizden alacak bide şu boyutu var artık deniz bi kurtlar sofrası eğer kim kimden iyi ise yemeği o hakedecektir.subay yada astsubay denizciler bu ülküdeki en iyi yetiştirilen denizcilerdir bilemiyorum askerlik yaptınız mı yada yapmadınız mı fakat askerlik zor bi iştir o yuzden ekmek aslanın ağzından çıktı kim bulursa onun olur ...pasta dan kastım para bu arada ve para çok personel oldugu için düşmüş değil...bi dolu akılsız yüzünden düştü bu paralar nasıl yükselir diye çözüm üreteciğinize yok şu gelmesin bu olmasın diyorsunuz ve şuda var ortalama olarak 4-6 yıldır denizde çalıştıgınızı düşünerek konustugunuzu baz alarak siz ne kadar biliyorsunuz ki yada ne gördünüz ki 15-20 yılını yada daha fazlasını vermiş biri hakkında yok şöle yok böle diyorsunuz.gemide çalışmış olabilirsiniz belki bir kere belkide bi kaç kere belki çok bilgi belkide bilgisiz kişilerdi ama bilgisiz olmak için asker olamaya gerek yok ki şu var bilgisiz olduklarınada inanmıyyorum bu forumu okuyan yada burada yazan herkesten daha iyi eğitim aldıklarına eminim ama eğtim kişi odaklıdır herkes alacak diye de bi kaide yoktur.yani lafım şudur ki aptal dostlarım olacağına bilgili rakiplerim olsun.

pınarbaşı,evet askerliğimi yaptım ünv. mezunu olarak kısa dönem yaptım.askerliğin ne olduğunu da çok iyi bilirim kimsenin aklına da ihtiyacım yok.evet yüksek denizcilik mezunuyum bu 1, 2. si bilgim tecrübem bana yeter,3. sü kaptanlığıma az kaldı.demişsin ya aptal dostlarım vs. diye bende aptal dostlarım olsun istemem,ayrıca aptal adamıda gemide tutmam!!! çok idealist görünüyorsun ama umarım gemi üzerindede bu kadar idealist ve işine bağlı birisindir.ben çok kurs mezunu çekirdekten denizci gördüm ayrıca askerlerlede çalıştım sadece emir vermeye odaklı ben söylüyeyim nasılsa birileri yapar mantığıyla hareket edenlerde var çok fazla methettiğin kişilerde.zaten benim iş kaygım yok çok şükür.ayrıca sorunları gidermekte benim işim değil.!!! iş görüşmesine gittiğinde madem bu kadar idealistsin kendin söylersin şirket yetkililerine neden maaşlar düşük diye!!ben gördüğüme inanırım gerisi faso fiso.konunun muhattapı sen olmasan da pasta bahsinde bulunduğun için yazdım sana.kurslardan mezun veya çekirdekten olan arkadaşlarda yıllarca bu konuya emek vermiş arkadaşlardır bunu da unutmamak ta fayda var.sadece askeri kökenliler yıllarını vermiyorlar.branşın yeterliliğin ne bilmiyorum ama günün birinde tecrüben olursa bu konuda anlarsın.benim bilgim tecrübem de eleştiri yapacak düzeyde endişen olmasın!! akıl yaşt değil baştadır,senelerle de alakası yoktur.senelerdir çalışıp aynı tas aynı hamam olanlara yönelt eleştiri oklarını.dip not: kişi kendine göre akıllı olduğunu düşünebilir ama karşısında ki ne göre aptal olabilir.

bu ukalalık değildir.gemiye katılınca daha çok ukalalıklar görüceksin,daha dur bakalım bismillah de hele!! zaten zor koşullarda görev yapamazsan eve gidersin oyunun kuralı budur.askeriyede işten atılma yok rahatsınız o konuda ama sivilde aynı rahatlığın olmayacak.bence sen askersen askeriyede görev yapmalısın ticaret filosuna her canı sıkılan katılmamalı!!! bu kadar basit.

Güzel kardeşim,
1. Canım sıkıldığı için ticaret filosunu tercih etmiyorum.
2. Zor koşullar demişsin, ben sana 10 senedir denizaltıda görev yaptım diyorum. Denizaltı neye benzer bilir misin?
3. Ayrıca karşısındaki insana saygısı olmayanla polemiğe girmem. Sana görevlerinde başarılar diliyorum. Demek ki eğitim herşey değil.

boogemann,askerlikten canın sıkıldığı için ve ticaret filosunda daha fazla para kazanabileciğini düşündüğün için ticaret filosunu tercih ediyorsun.ayrıca denizaltı ne demek biliyorum merak etme.izmir pasaport limanına bağlı halk gezisine açık denizaltı'yı gezmiştim ve ayrıca rahmi koç müzesinde denizaltıdan alınma tdk 'nın verdiği bir denizaltı bölümü mevcut onuda gördüm basınçlı hava ile torpido atılan tüpler orada.natıonal geography channel ve discovery channel da bol bol denizaltı belgesellleri gösterdiler.rus akula sınıfı ve amerikan uss virginia denizaltısı!!! adamlar denizsuyundan oksijen üretiyorlar duymuşsundur denizaltıcısın malum! bizimkilerinde dizelli ve bataryalarını doldurmak için sık sık satıha çıktıklarını biliyorum.ayrıca birçok denizaltı filminide izledim.u-571,widowmaker k-19,das boot ve birkaç tane daha.benim her zaman karşımdaki kişiye saygım vardır,karşımdaki kişi çizgisini bozmaığı sürece.eleştiriye açık biri olmadığın sonucu çıkıyor mesajlarından.burası fikirlere açık bir platform herkes fikrini beyan edebilir belli sınırlar çerçevesinde.kimse kimseyle aynı fikri paylaşmak zorunda değil!! eğitimimde yeterli seviyede demekki fikrimi rahatlıkla beyan edebiliyorum.sanada görevinde kolay gelsin.

Geri