Stabiliteyi Geçenler Neye Çalışıp Geçiyor, Yardım?

Arkadaslar stabılıte sınavına dun girdim.. Tüm sınavların arasında en zorladığım sınavdı pek cok yenı soru vardı aklımda kalan farklı olan problemlerden bir tanesi yükün istif faktörünü, hacim cinsinden ambarın kapasitesini vermis yerlestirilen nesnenın en boy ve genişliğini vererek ambara kac tane yuklenebileceğini sordu.( rakamlar aklımda değil ) sözellerden farklı olan sorular vardı.. FSM nın yarattıgı etkiler ile ilgili soru vardı. FSM ile ilgili olan soru eskı cıkanlarından farklıydı.. yükün shifting edilmesiyle ile ilgili olan bir soru vardı ve yine rakamları farklıydı..

Sınava giricek tum arkadaslara da basarılar dilerim..

Degerli arkadaşlarım allah hepinizden rağzı olsun ve yolunu ve bahtını açık kılsın öok teşekkür ederim yardımlarınız için ben zabitligi alalı 7 ay oldu ve ıkıncı kontratımdayım darısı başınıza inş hepiniz hakkınızı helal edin ve sınava yenı gırenlerınde allah yardımcısı olsun selametle kalın

KG yi bulmak çokta zor değil ağırlıkları (-) (+) şeklinde yazıp VCG(KG) ile çarparsan momenti bulursun buradanda KG= Final moment / Final Displacement sana KG yi verir. Sorularda genelde GM i sorar GM i bulmak içinde GM = KM-KG formülü ile GM i bulursun. Şayet sana bir GM değeri vermiş ve yüklemeden sonraki GM i istiyorsa GM = ESKİ GM + GG1 formülü ile bulabilirsin

Geri