Stajyeri Defteri ile tehdit etmek

• Konuyu açan Konuyu açan gvrtstjyr
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
G

gvrtstjyr

Misafir
Sırf bir gencin değil geçmişte de birden çok gencin geleceğini karartmak için staj defteri imzalamayan bir zabitle karşılaştınız.İleride zabit olduğunuzda,o zabitin yaptığını yapar mıydınız?Neden?

Merhaba eğer bir zabit yada kaptan güverte stajyerinin defterini imzalamamakla tehdit ediyorsa bu imzayla tasdik edeceği vasıfları vardiya zabiti adayında gormediginin göstergesidir ve bunu dile getiriyorsa bu eksiklikleri tamamlanmasi adına tamamen sizi umursayarak ve dikkate alarak yaptığı bir harekettir diye düşünüyorum ayrıca günümüz denizciliğinde ne yazıkki kalifiyeli eleman bulmak her geçen gün oldukça zorlaşıyor dolayısıyla eksikliklerin staj zamanında giderilmesi yada giderilmesine yönelik hareketler stajyerin ilerleyen zamanda zabitlik görev ve sorumluklarini yüklenmesi adına iyi olacaktır.Lakin herseyi olması gerektiği gibi yaparak denizcilik örf ve adetlerini yerine getirmenize rağmen bir zabit yada kaptan bunu yapıyorsa ozaman bir art niyet vardir ve dünya daki tek gemi ve sirket orası değildir Allah selamet versin diyerek Daha iyi şartlarda calisabileceginiz daha güzel şirket ve gemilere gidebilmekte sizin elinizde selamlar

Sırf bir gencin değil geçmişte de birden çok gencin geleceğini karartmak için staj defteri imzalamayan bir zabitle karşılaştınız.İleride zabit olduğunuzda,o zabitin yaptığını yapar mıydınız?Neden?

Stajyerin defteri can damarıdır. Onu imzalamamak can evinden vurmak, yüreğine hançer saplamak, engin denizlerde hüzünlere boğmak demektir.

Bu durum ne stajyere bir şey kaybettirir ne de imzalamayan zabit kardeşimize bir şey kazandırır. Söz konusu durum anlık ego tatmininden öteye geçemeyeceği gibi; ego tatminlerine gemilerde başka olaylar ve boyutlarda çok sık karşılaşılır.

Özetle Stajyerin yenildiğinde değil, vazgeçtiğinde kaybedeceğini hatırlayarak kendini geliştirme çabası içinde bulunması, öğrenmeye araştırmaya yılmadan devam etmesi gerekmektedir.

Kim bilir ne yaptın mı?
Ne zabitlerime karşı geldim iş konusunda, ne de zabitlerime hakaret ettim. Benimle alakalı bilgi sahibi olmadan burada atıp tutmak yani eleştirmek için eleştirmek kimsenin haddine değil! Stajyerlik hayatımda el incesini denize atan mı dersin, demir vardiyasını tutamayıp stajyere vardiya tutturan mı dersin, seyir vardiyasını stajyer ile tutan mı dersin, harita düzeltmesini bilmeyen... falan filan neler gördüm neler! Ama benim aldığım para 300 dolar idi, o zabitlerinse 1750 dolar!
Türkçe bilmeyen Hintli stajyere ana avrat küfredeni de gördüm, psikolojik sorunu olan davranışları normal bir insana benzemeyenleri de gördüm. Burada haklının yanında değil de küfürbaz, sorunlu adamları savunacaksanız vicdandan yoksun adamsınız demektir.
Kim bilir ne yaptın? sorusunun cevabını vermişimdir herhalde. Bir özür bekliyorum...

Kim bilir ne yaptın mı?
Ne zabitlerime karşı geldim iş konusunda, ne de zabitlerime hakaret ettim. Benimle alakalı bilgi sahibi olmadan burada atıp tutmak yani eleştirmek için eleştirmek kimsenin haddine değil! Stajyerlik hayatımda el incesini denize atan mı dersin, demir vardiyasını tutamayıp stajyere vardiya tutturan mı dersin, seyir vardiyasını stajyer ile tutan mı dersin, harita düzeltmesini bilmeyen... falan filan neler gördüm neler! Ama benim aldığım para 300 dolar idi, o zabitlerinse 1750 dolar!
Türkçe bilmeyen Hintli stajyere ana avrat küfredeni de gördüm, psikolojik sorunu olan davranışları normal bir insana benzemeyenleri de gördüm. Burada haklının yanında değil de küfürbaz, sorunlu adamları savunacaksanız vicdandan yoksun adamsınız demektir.
Kim bilir ne yaptın? sorusunun cevabını vermişimdir herhalde. Bir özür bekliyorum...

Küfüre verilen tepkilerin sonuna kadar arkasındayıım. Ne gemide ne de baska yerde küfür hiç bir şekilde kabul görmeyeceği gibi, stresli ve gergin calısma ortamına sahip olan gemilerde küfrün sonuçları cok daha ağır olabilir..

Stajyerlerin zabitlerin aldığı maaşa takıntılı olmasına da anlam veremiyorum. Ayrica hiç bir stajyerin zabit iş bilmiyor, harita duzeltemiyor, ona rağmen bu kadar maas alıyor gibi yorumlarda bulunmak haddine değil. Bu durumun değerlendirmesini yapacak olan gemi kaptanıdır.

Anladığım kadarıyla stresli, calısma ortamının duzenli olmadığı haksızlığa mahruz kaldığınız gemide calısmak zorunda kalmıssınız.
Her zaman derim gemide iş her türlü yürür gemiden ziyade onemli olan insanların empati kurabildiği birbirlerini anlayabildiği kuyusunu kazmak yerine omuz omuza verebildiği bir ortam olmasıdır.
Bir sonraki kontratınızın daha hayırlı olmasını dilerim. Selametle

Lan cevap vermeyecektim, yukarıdaki saçma salak yorumları görünce sinirlendim. Sen zaten gemideki herkesin imzalarının 2. , 1. zabit tarafından bir çok formda taklit edilip imzalandığını bilmiyorsan, kaptanın diğer zabitlerin imzalarını kendin staj defterine atmayı akıl edemiyorsan zaten sen zabit olacak donanımda değilsin demektir.
Bir de imzayı taklit etmene bile gerek yok, sen oraya alakasız uydurma bir imza atsan kim nereden anlayacak.

Diyor ki Stajyer Bey; Düzeltme bilmeyeni gördüm, demir vardiyası tuttum, seyir vardiyasına gözcü olarak katıldım buna rağmen maaşı ben şu kadar alırken stajını tamamlamış ehliyetini almış sorumluluğunu da üstlenmiş adam bu para alıyor bu da benim kanıma dokunuyor !
Stajyer efendi eline bir personel listesi al da bak bakalım sen o gemide hangi sırada önem arz ediyorsun ?
Birini eleştirmen için en az onun kadar olman lazım ! Stajyer, zabit eleştiremez ! Al ehliyetini çık kontrata de ki ; ben stajyerken osuruktan bir zabitin yanında yetiştim ama ben ondan 11 gömlek büyük zabitim de bunu da gittiğin firmalarla tamamladığın kontratlarla göster.

staj defterini burada veya genel olarak layığı ile gemideyken doldurabilmeyi başaranları öncelikle tebrik ederim ancak bu başarı gemi ortamından ortamına göre değişiyor günde 5 saat uykunun bazı zamanlarda lüks bile sayılabıldiğini düşününce staj defteri miymiş kim takar o defteri zabitine götürsen git kendin doldur der ancak bunu sana imza atmama isteiğiyle değil sana güveniyle söyler normali budur. o yüzden imza atmama durumu duruma göre zamana göre ve kişiden kişiye göre değişiyor...

zorunlu liman stajı için (istanbul,izmir,kocaeli) yardım?

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Denizcilik Fakültesi Denizcilik İşletmeri Yönetimi 3.sınıf öğrencsiyim zorunlu 20 iş günü LİMAN stajım var, İstanbul, İzmir, Kocaeli sehirlerinde bana yarcımcı olabilecek abilerim varsa yarcımcı olablir misiniz?

Son düzenleme:
Stajyerden stajyere tavsiye.

Yazan arkadaşında aldığı tavır yanlış ona yardımcı olmak veya eleştirmek için yazan arkadaşlarında tavrı hoş değil herkes kendi tarafından bakıyor sadece .

İnşallah bunlardan ders alıp ileride iyi bir zabit olur stajyerine farklı davranır ve birazcıkta olsa ilerlememize katkın bulunursun tek temennim bu .Çünkü gemide şu tarzda çok adam var beni stajyerken böyle şey yapmışlardı şöyle şey yapmışlardı o yüzden bende şimdi böyle oldum bende şey yapacağım gibi.Yani adamın kendine edilen zulümden çıkardığı ders bende zulüm edeceğim.

Staj yapacak arkadaşlara tavsiyem ne asi ne fazla uysal ,ne bir işi çok iyi bildiğini belli edeceksin ne de mal gibi kaptanın her sorduğuna ben bilmiyorum diyeceksin, ne çok çalışkan olacaksın ne de ihtiyaç olduğunda geri planda kalacaksın.Kısacası her işi kararında yapacaksın.İnsan ilişkileri ,nabza göre şerbet, ağzını sıkı tutma al bitti gitti 12 ay . Gemiden inerken de staj defteri filan düşünmezsin hatta son adamsın ama yeri gelir keşke inmeseydin devam etseydin der kaptanın zabitlerin işe yaradığını anlar mutlu mutlu evinin yolunu tutarsın.

Geri