Stajyeri Defteri ile tehdit etmek

• Konuyu açan Konuyu açan gvrtstjyr
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
G

gvrtstjyr

Misafir
Sırf bir gencin değil geçmişte de birden çok gencin geleceğini karartmak için staj defteri imzalamayan bir zabitle karşılaştınız.İleride zabit olduğunuzda,o zabitin yaptığını yapar mıydınız?Neden?

bende buraya yazmak istedim. ben daha öncesinden geminin muhrunu bos kagıda defalarca basmıstım hızmet belgesı crew lıst almıstım word olarak ne olur ne olmaz dıye sonrasındada 2.kaptanla kavga ettim ıtf fln karıstırmadan benı turkıyeye getırmeyı kabul ettıler ama kaptan muhurlerı sakladı. sonrasında bende bıtane matbaaya gittim adamlar zaten uzerınde T.C. olmayan herseyın bırebır kopyasını yapabılıyor yarım saatte fln.pasaport gırıs cıkıslarımda vardı elımde bı sorun olmadı staj defterımı verırken hoca ne bılsın kaptan 2. kaptanın ımzası ne dıye uydurdum bısey cogu yerde paraftı zaten

Yıllardır denizdeyim, en az 10 tane stajyer yetiştirmişimdir. 1 kere yaptım staj defterini imzalamadım. O da gitmiş karaköyden gemi mühürü aynısını yaptırmış, defteri doldurmuş okula vermiş diye duydum. Helal olsun kafası zaten hep itliğe çalışırdı arkadaşın. Dedim içimden...

Sırf bir gencin değil geçmişte de birden çok gencin geleceğini karartmak için staj defteri imzalamayan bir zabitle karşılaştınız.İleride zabit olduğunuzda,o zabitin yaptığını yapar mıydınız?Neden?

Bunu sıkinti yapmana gerek yok.Gemide zaten muhur elinin altinda olur.gercekten staj yaptiysan zaten muhuru alir basar gerekirse imzayida kendin atabilirsin. Imza atmama tehdidi sadece bilmiyeni korkutmaktan naska bisey degil

Stajyer Bey'imiz çok acı çekmiş anlaşılan.
Adam demir vardiyası tutmaktan seyirde vardiya zabiti ile vardiya tutmaktan bile şikayetçi. (Eminim ki defterinde bununla ilgili bir kısım bile vardır)
Ah sen bir benim yanıma gelecektin ki sen ne biliyorsun bakalım ölçecektik.

Stajyere bakarım, hatta bir çoğu getirmemek için ayak bile yapıyor. Kendisi bilir tabiki de sonuç olarak gidip kendisi de uyduruktan imza atabilir. Getirirse de hakediyorsa imzalarız elbette.

Nereden baksan yanlış harekettir, çok şikayetçiyse yazar şirkete aldırır gemiden. Kimse kimsenin ömründen çalamaz. Bu adamın belki de tek ekmek kapısı bu, sırf senle yıldızı barışmadı diye mesleği yapamaz mı olacak??

Birde söyle bir olay var.Gemilerde hem güvertede hem makinede stajerlerden çok sey bekleniyor.İşi göstermeden daha bu işe yeni başlamış kişilerden uçması bekleniyor.Bu adamlar stajer.Zabit değil.Tabiki birgün zabit olacaklar ammenada zabitin yapması gereken işde kontrolsüz bir şekilde stajere yüklenmez.Bunun dışında zabitin yaptıgı hatayı stajere itelemeye çalışan çokta hikayeler duydum.Ben işi bilsin bilmesin öğrenmesi için elimden geleni yaparım istekli oldugu sürece ama adamın derdi iş değilse birde içine saygısızlık girerse Allah selamet versin derim.
Ha bu arada cuvaldızı başkasına batırıken iğneyide kendimize batıralım.Stajer hadi kötüde biz ne kadar iyi zabitiz.Zabitlik kağıt alınca bitmiyor başlıyor.İyi zabitin yanında yetişirsen iyi zabit olursun ,kötü zabitin elinde yetişirsen ilerde altındakine eziyet olursun.

ben yine yazmak ıstedım. stajerim diye seslenen sevgılı kardeş ve abilerim.ben stajımı yaparken 600 lira maas alıyordum.son stajımı usta gemıcı olarak yaptım 1000 dolar aldım.600 /30 günlük 20 tl. ozman sıgara turkıyede 7.0 tl fln hesabı sız yapın ıste. öğrenmeye herkes ogrenmek ıster kendısı uygulamak ıster.ben 2. kaptanımla stajımın son 15 gunu kavga ettım makına daıresıne gıtmek ıstıyorum gemıde 4.kaptan yok benı lumbaragzında kaptan vardıyasında dıkıyorlar. bende karartttım gozumu lumbar agızını gemıcıye bıraktım 3. carkcı vardı makına de adam 1 saatte tüm makınanın calısma prensıbını kaba taslak anlattı.dondum sonra 2. kaptan nerdesın fln derken hur gür işte. simdi konusun

hiçkimse bir başkasının şahsi durumuna bakarak birşey yapmaz o kişinin iş ahlakına ve iş becerisine göre değerlendirilir zaten bir çalışma ortamı demek ister karada olsun ister denizde fark etmez insan kendi evinde ve çevresinde kullandığı öz kişiliğini bırakıp çalışma ahlakını takınmalıdır karada çok iyi biri olabilir yada çok kötü bir ahlakıda olabilir bu sadece onu ilgilendirir ama gemide yada başka bir işte çalışmaya başladığı zaman iş ahlakını takınıp ona göre davranmalıdır karada kullandığın şahsiyetini işte yani çalışırken kullanamassın iş yapmak başka

Ne kafana takıyorsun ki? imzasını illa ki görmüşsündür doldur sayfaları gitsin.Kimse senin nefesini vermiyor sonuçta sen alırsın onu .

Ben de bu konudan muzdaribim. Makine stajyeriyim ve pandemi sebebinden dolayı staj bulmakta zorluk çektim. Yaklaşık mezuniyetimden 6 ay kadar sonra staj yeri bulabildim. Stajyer olarak ayda 100 dolara bir firmayla anlaştım, şuan stajyerliğimde 3. ayımdayım. Yaşadığım soruna değinmek gerekirse katıldığım ilk bir ay olması gerektiği gibi 8:00 - 17:00 saatlerinde çalışıyordum. Personel değişimi oldu çarkçıbaşı 2. çarkçı ve bir yağcı gemiden ayrıldı fakat yerine bir yağcı getirilmedi. Vardiya tutma sertifikam olmadığı bilindiği halde 04:00 - 08:00 16:00 - 20:00 vardiyasına geçirildim stajyerlik ile alakam kalmadı. Kendime ait bir katım var ve temizliğinden sorumluyum. Tamamen yağcı olarak çalışıyorum. Bu durumu amirlerime birkaç sefer dile getirmeme rağmen kendilerinin bir şey yapamayacağını söylediler. 2. çarkçımız Honduras ehliyetli ve kontrol odasında monitörden alarm okuyamayacak durumda. Şöyle örnek verebilirim; M/E Air Cooler Inlet Pressure alarmını görüp air yazıyor diye air compressörün yanına gitti. Neredeyse tek ben iyi bir ingilizce seviyesine sahibim diyebilirim. Hiçbir şekilde kendilerine saygısızlık yapmadım ve staj defterimi imzalamamak ile tehdit ediliyorum. Bir zabit adayı olduğumun farkında bile değiller ve mobbing uyguluyorlar. Sadece temizlik yaptırılıyorum overhaul işlemlerini izlemek istediğimde bile "senin işin yok mu ?" gibi tepkiler alıyorum. Instructions manueller ile kendimi geliştirmeye çalışıyorum ama yeterli olmadığını düşünüyorum. Stajyerlik dönemimden sonra bilgi yetersizi bi zabit olmak istemiyorum. Yeni bir staj bulamam diye bunlara katlanıyorum. Sizce ne yapmalıyım ?

Kardeşim sen işine bak liman başkanlığı için önemli olan giriş çıkış kayıtları.
Ben İtü den staj defteri doldurmayıp mezun olanı biliyorum .
Adam lpg de çalışıyordu köpek gibi çalıştım dolduramadım hocam dedi geçirdiler dert etme. Defter dediğin iki imza herkes sallar onu.

Bence mesele öğrencilik bitiyor ve kariyer başlıyor. bunun farkında olan stajerler defteride imzalatır. staj sonunda terfide alır. önemli olan karakter ve disiplinli çalışma. bunun staj defteri gibi şablonu olmuyor

Geri