Arkadaşlar herkese selam. Omikron aracılığı ile equınox maritime isimli yunan firmasında 2 yıldır çalışmaktayım (2.ve 3. Zabit) . Malesef ben de ismini vermek istemediğim bir Türk firmasında staj ve takiben 3 kontrat çalışmama rağmen 4.kontrata çıkmadan önce 6 7 ay beklemem gerektiğini söylediler. Çünkü torpilli değildim. Bunun sonucunda tabiri caizse ceketimi alıp çıktım ve Allaha şükür iş buldum. Burada gayet rahatım kendinizi bir şekilde yabancı firmalara atmaya bakın. Bunun için ise elbette mevcut firmalarınızda kendinizi geliştirin. İngilizce konusunu söylememe gerek yok zaten. Maaşlara gelince kaptan 8800, chf off. 7000, 2nd off 3400,3rd off 3200 usd. Evet 2. Ve 3.zabit maaşları az düşük görünebilir ama iş yoğunluğu bakımından olsun, karada bekleme süresi olsun herşey güzel seviyede. Maaşınızı bırakın ayın son günü ayın sonundan 18 gün önce aldığım bile oldu. Ayrıca dünyanın her limanından ayrılış katılış olabiliyor ama tabi kovid durumları biraz değiştirdi. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Hepimizim pruvası neta olsun.