Türk Gemiadamı Çalıştıran En İyi Yabancı Şirketler

En iyi

• Toplam oy veren
    250
Arkadaşlar herkese selam. Omikron aracılığı ile equınox maritime isimli yunan firmasında 2 yıldır çalışmaktayım (2.ve 3. Zabit) . Malesef ben de ismini vermek istemediğim bir Türk firmasında staj ve takiben 3 kontrat çalışmama rağmen 4.kontrata çıkmadan önce 6 7 ay beklemem gerektiğini söylediler. Çünkü torpilli değildim. Bunun sonucunda tabiri caizse ceketimi alıp çıktım ve Allaha şükür iş buldum. Burada gayet rahatım kendinizi bir şekilde yabancı firmalara atmaya bakın. Bunun için ise elbette mevcut firmalarınızda kendinizi geliştirin. İngilizce konusunu söylememe gerek yok zaten. Maaşlara gelince kaptan 8800, chf off. 7000, 2nd off 3400,3rd off 3200 usd. Evet 2. Ve 3.zabit maaşları az düşük görünebilir ama iş yoğunluğu bakımından olsun, karada bekleme süresi olsun herşey güzel seviyede. Maaşınızı bırakın ayın son günü ayın sonundan 18 gün önce aldığım bile oldu. Ayrıca dünyanın her limanından ayrılış katılış olabiliyor ama tabi kovid durumları biraz değiştirdi. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Hepimizim pruvası neta olsun.

wagenborg dayım baya rahat is olaraki 3kpt acıgı baya var chf olarak baya tecrubenız olması lazım mp lerde. bızım 3 kpt nın mesaj su bu ıslerı yok baya rahat lımanda gece calısma yok baltıkda aksamustu 3 de paydos tahlıye bıttımı gemı lımanda bekler acele hıc ıs olmuyo pre arrıval 5 dk lık olay hep aynı lımanlara calısır gemılerı duzenlıdır temız gemıler maas calıstıgın ay 22-24 de cepte avans soyle kpt a hemen hasırt blackbord ıstedıgın kada her gemıde en az 15 bın euro nakıt oluyor cıft ecdıs transas var personelın yuzde 90 u ukrayna kalan kısım rus bence savas bıtmeden yuklenın maas tecrubenıze gore degısır euro olarak 3000 cıvarı tonaj farketmez ama gemıde hep extra var ozellıkle kısın 300-400 euro extra kısı bası 2 kpt ıcın draft survey cok nadır o da akdenıze gıderse gemı calma cırpma yok yuk hesabı yok sadece acenta kargo plan fılan ısterse onu yolla bıttı gıttı talım su buda yok psc de senede anca bı kere. ama gantry kreyn kullanmasını bılmenız lazım artı bulkhead operasyonu cok nadır de olsa bılıyor olmanız lazım yoksa sutungen olursunuz. he bıde ascıyı de turk aldım 2 tane turk getırdım ama beceremedıler bırı delı cıktı dıgerı tembel

Walla bir örnekte benden,beş kontrat çalıştığım büyük bir Türk firması carkcibasiligimi aldığım zaman bana tekrar 2. Ligi önerdi acikcasi 2. Olarak çalışacak sam yabancı firmayı tercih ettim,Yemek konusunda ve bazı operasyonel anlamda sıkıntılar oluyor ancak asilabiliyor.Bunun dışında işinizi hakkıyla yaptığınız zaman başka milletten bile olsanız hakkınız yenmiyor.O iste gerçekten yeterliyseniz promotion zor olmuyor.5 kontratı orada harcayacagima burda 2. Lik yapsaydim çoktan Baş muh. olmustum.

kafanızı kullanın gencler savas bıtmeden gırın wagenborg a yoksa nanay daha almazlar ısınızı duzgun yapın dısıplınlı olun baska bırsey ıstemıyorlar ama bızım Turkler malum 2 kısı ascı getırdık adamlar ıs yapmaya degıl yapmaya gelmıs ısınızı yazık valla uzuluyor ınsan...

Bir öneride benden; BSM aracılığıyla GEFO da çalışmak için başvuru yapın. Kimyasal tanker ama Türk kimyasalcılar kadar yormuyor. 8 Hafta içeri 8 Hafta dışarı, aile arkadaş ilişkileriniz canlı kalıyor, uzun yola çıkmıyorsunuz en azından. Allianz tartından siz eşiniz ve 3 çocuğa kadar tam teminatlı sigortalanıyorsunuz. Maaş ise tabiki Türk firmalarından fazla ve daha da artması bekleniyor. Filosu her geçen gün genişliyor. Çok adam ihtiyaçları olacak benden söylemesi.

(Not: En güzeli de milliyet ayrımı yok.15 ülkeden adam çalıştırıyorlar.Okulculuk falan tabi biz Türklere özgü olduğundan bunlarda böyle saçma mevzularda yok. Maaş ise istisnasız gecikmesiz yatar zaten bunu söylemeye gerek yok ama bilen bilir maaş vermeden çalıştıran tek firma Türk ve bazı hintli firmalardır

wagenborg dayım baya rahat is olaraki 3kpt acıgı baya var chf olarak baya tecrubenız olması lazım mp lerde. bızım 3 kpt nın mesaj su bu ıslerı yok baya rahat lımanda gece calısma yok baltıkda aksamustu 3 de paydos tahlıye bıttımı gemı lımanda bekler acele hıc ıs olmuyo pre arrıval 5 dk lık olay hep aynı lımanlara calısır gemılerı duzenlıdır temız gemıler maas calıstıgın ay 22-24 de cepte avans soyle kpt a hemen hasırt blackbord ıstedıgın kada her gemıde en az 15 bın euro nakıt oluyor cıft ecdıs transas var personelın yuzde 90 u ukrayna kalan kısım rus bence savas bıtmeden yuklenın maas tecrubenıze gore degısır euro olarak 3000 cıvarı tonaj farketmez ama gemıde hep extra var ozellıkle kısın 300-400 euro extra kısı bası 2 kpt ıcın draft survey cok nadır o da akdenıze gıderse gemı calma cırpma yok yuk hesabı yok sadece acenta kargo plan fılan ısterse onu yolla bıttı gıttı talım su buda yok psc de senede anca bı kere. ama gantry kreyn kullanmasını bılmenız lazım artı bulkhead operasyonu cok nadır de olsa bılıyor olmanız lazım yoksa sutungen olursunuz. he bıde ascıyı de turk aldım 2 tane turk getırdım ama beceremedıler bırı delı cıktı dıgerı tembel

staj için nasıl başvuru yapabilirim

Geri