Ukrayna Limanlarındaki Gümrük Sorunları

Kaptan Sakin TÜRK

Kıdemli
Site Yetkilisi
Dekan
Sizce, Ukrayna Limanlarındaki Rüşvet ve diğer kötü muamelelerden,
Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı veya Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığı haberdar mıdır?

- Yaptırım Uygulanmalı mı?
- Neler Yapılmalı?

Anket Kuralı:
- Her üye bir kez oy kullanabilir.
- Her üye Birden Fazla Seçeneği işaretleyerek oy kullanabilir.

açlıktan nefesi kokuyor hepsinin gelen gemilere gemi değil para yemek kumanya vs gözüyle bakıyor herifler onların gemilerinede aynı sıkıntıyı yaşatcan burda :)) öleyse bizdede böle hesabı yoksa bu durumun önüne geçemezler adamlar tepeden aşağı yiyici hangisini kovucan :)

Bir çok kez Ukrayna limanlarına gittim.Armatör oraya gemisini gönderirken zaten 3 aşağı 5 yukarı ne kadar maliyeti olduğunu biliyor.

200-300 usd ile her türlü suni problemi daha başlamadan çözersiniz.

Geminiz problemliyse problemine göre rüşvet miktarları artabilir ama her halükarda bir avrupa limanından daha ucuza çıkarsınız.En azından geminiz oraya çalışabilir.

Rahat olmak lazım.

Verilen rüşveti liman masrafı olarak düşünürseniz,kazıklandığınız duygusundan kurtulur limanın tadını çıkarırsınız.

Çoğu koster firmasında kaptanlar şirketlerine yaranabilmek için,bazen de çekindiklerinden rüşvet vermemeye çalışırlar bu durum gemi personeli için tam bir kabusa dönüşür.Gereksiz kontroller,anlamsız istekler vs vs.

Çekinmeyin verin rüşveti rahat edin.

Uluslar arası platformda bu işin çözümü çok uzaktadır.Beklemeye kalkarsanız veya akıntıya karşı kürek çekerseniz işiniz çok zor.

Selametle...

UKRAYNA LİMANLARI

UKRAYNA LİMANLARI BAŞTA OLMAK ÜZERE KARADENİZ LİMANLARINA DEFALARCA GİRDİM.GEMİ BOYUTUNA GÖRE RÜŞVETİ TARİFEYE DÖNÜŞTÜRDÜLER.UKRAYNA ,ROMANYA,RUSYA DİYE SIRALAMAK MÜMKÜN.ANCAK; AYNI RÜŞVET OLAYINI AFRİKA LİMANLARININ TAMAMINDA GÖRDÜM VE DUYDUM. ARJANTİNDE SAHİL GÜVENLİK GRUBU DİREKT 3000USD DEN AÇIYOR KAPIYI.AMA BREZİLYA DA PEK YOK.MEKSİKA LILAR SİGARAYI BİLE ALMAZLAR GENELLİKLE. LATİNLERDE RÜŞVET HEDİYE ALMA OLAYI KISMEN VAR....ANKETTEKİ UKRAYNA NIN YERİ TÜRK GEMİLERİ İÇİN AYRI TABİİ..BİRÇOK TÜRK GEMİSİNİN SIKLIKLA GİTMESİ NEDENİ İLE UKRAYNALILAR BİZİ DİREKT YOLMAYA GELİYORLAR..TÜRKİYE HÜKÜMETİ OLAYI KINAR TARZDA GÜNDEME GETİRSE OLMAZ DERİM ANCAK ARMATÖRLER BU İŞE DAHA KALICI ÇÖZÜM BULABİLİRLER DİYE DÜŞÜNÜYORUM...

ARKADASLAR SELAM BEN 24 SENELIK KAPTANIM VE UKRAYNA /RUSYA /ROMANYA VE BULGAR LIMANLARININ TAMAMINA YUZLERCE KEZ GITTIM BU SORUNLAR BIRAZ DA BIZLERDEN KAYNAKLANIYOR GEMI BIRAN ONCE LIMANDAN CIKSIN DIYE ARMATORLER RUSVET VERMEYI DESTEKLIYOR BIZ GEMI KAPTANLARININ VERMEMEK ICIN DIRETMEI ANCAK BIZI HIRBALAR KISACASI ALAN RAZI VEREN RAZI CUNKU BEN HAKLI OLDUGUM KONULARDA OZELLIKLE MARPOL KURALLARI VE GEM DEKLERELERI ICIN COK MUCADELE ETTM BU KONULARI BIZLER DEGIL ANCAK ARMATORLER DEVLET DESTEKLI COZER UKRAYNA DABIR YUZBASI BANA KONTROLDE BIZIM BASBAKSNIMIZ RUSVET YIYOR BIZ ALMISIZ COKMU DIYE CEVAP VERDI KAPTAN ARKADASLARA ALLAH KOLAYLIK VERSIN

Geri