Uzak Yol Kaptanı Olabilir Miyim ? Boy Kilo Göz

siyahsepya

Küpeşteci
Denizci
merhabalar ben bu yıl üniversite sınavına girdim ve yeteri kadar puan alamadım tekrar hazırlanmak istiyorum.

öncelikle 1,67 boyum 65 kilom var (kilo dert değil 60 a kadar düşürebilirim 2012 lyslerden sorna spora 2 ay gidip)

Evde gözlük kullanıyorum sosyal çevreyle irtibat halinde olduğumda lens takıyorum.

2,25 Sağ - 2,50 Sol Lens takıyorum şeffaf. sonuç olarak taktığımda görme problemim kalmıyor onun dışında sağlık problemim allaha şükür ki yok sadece göz var şuan için.

"Sizce bu halimle kaptan olabilir miyim. mülakatta %10 u kalanlar vs olmuş diye okumuştumda bu kalanlar okulu kazandıkları halde mülakattan kalıp tekrar mı sınava hazırlanmak zorunda kalıyorlar peki ? "

cidden bunların hepsinin cevabını alabilirsem özellikle kırmızı yazılının cevabını alırsam çok sevinirim çünkü ona göre hırs yapıp ders çalışmak isteyeceğim.

Tüm işe yarar cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

Bence bi sorun teşkil etmez. Kalanlar ikinci tercihlerine yerleştiriliyor tabi kontenjyanı varsa. Sen yine de başkasından cevap bekle ama mülakatta senden daha sorunlular vardı inan.

sana yapılan göz testi, hani su renklerin arasında saklı olan sayılar var ya onlar. Lensle yada gözlükle sorunsuz görebiliyorsan bence (bildiğim kadarıyla) sorun oluşturmuyor.

eet renk körlüğü ama bazen insan seçemiyor. Birine ' okuyamazsan olamazsın' dediler ama cocukta gözlük vardı renk körlüğü değil :)

Bence bi sorun teşkil etmez. Kalanlar ikinci tercihlerine yerleştiriliyor tabi kontenjyanı varsa. Sen yine de başkasından cevap bekle ama mülakatta senden daha sorunlular vardı inan.

çok saçma ya okuduğum topicler altında %90 u geçiyormuş diyorlar yüzme vs vs onları geçerimde tek sorunum boy kilo şuan için benden kısaları var mıdır acaba kaptan olarak çalışan denk gelmedim daha önce 1,65 boyunda bi denizciye ama cidden sırf gelecekte rahat etmek için gitmek istiyorum açıkçası tıptan daha avantajlı geliyor bana aile hayatı dışında. kaldı ki aile kurmayada pek yanaşmayan birisiyim önümüzdeki 10-15 yıl içinde

hic bir problem yaratmaz ben bu sene mülakatlara girdim 1,67 boy 64 kiloyum hic bir sorun cıkmadı genelde konusmana ve sordukları sorulara iyi yanıt vermen gerekiyor spor konusuda pek sorun değil dert etme o kadar ünv girince bunlar içinmi bu kadar stres yapmısım dersin bende öyle yapıyordum çünkü :))

"Sizce bu halimle kaptan olabilir miyim. mülakatta %10 u kalanlar vs olmuş diye okumuştumda bu kalanlar okulu kazandıkları halde mülakattan kalıp tekrar mı sınava hazırlanmak zorunda kalıyorlar peki ? "

bu soruna gelincede söyle birşey var kazandın okulu mülakatları geçemedin sınavdan kasıt ygs-lys sınavı sanırım bir daha hazırlanmana gerek yok mülakatları gecemezsen otomatik olarak ösym tarafından bir alt tercihine puanın yeterse ona yerleştirilirsin kısaca yapmıs oldugun tercihlerde puanın hangisine yeterse o üniversiteye kayıt işlemin yapılır yeniden girmek zorunda değilsin

rgjj Kullanıcımızdan alıntı:
bu soruna gelincede söyle birşey var kazandın okulu mülakatları geçemedin sınavdan kasıt ygs-lys sınavı sanırım bir daha hazırlanmana gerek yok mülakatları gecemezsen otomatik olarak ösym tarafından bir alt tercihine puanın yeterse ona yerleştirilirsin kısaca yapmıs oldugun tercihlerde puanın hangisine yeterse o üniversiteye kayıt işlemin yapılır yeniden girmek zorunda değilsin

ikinci tercihlere kalıyoruz gibi birşey mi oluyor yani tam olarak anlayamadım.
herkesin kazandığı yerleri açıklıyorlar tabi ki kontenjanda hemen hemen bölümlerde doluyor,
bi iki hafta içinde okula kayıttan önce mülakatın oluyor diyelim ki mülakatı geçemedik kazanıp kayıt yaptıramayanların yerine mi giriyoruz ikinci tercih hesabı yoksa mülakattan sonra bizim bölümümüze özel 10-15 tane kontenjan açığı bırakılıyor mu özel olarak.

arkadaşlar benimde kilo sorunu var 1.81 boy 105 kilo tabi sınava kadar bi 10kilo versem geçme şansım yüksekmidir? gözde herhangi bir sorunum yok Allaha şükür şınav mekik onlarda iyi barfiks biraz sorun.

boyun 181 cm diyelim. bu sayının son iki hanesinden en düşük -15 en fazla +5 kilo değişimine müsade vardır ösym klavuzundada böyle yazar. yani senin ön şartların en düşük 66 kiloda olman en yüksek 86 kiloda olman gerekir. hangi üniversitede ne tür bi jüriye denk gelirsin bilemem ama kilon 90 olur kas olur yağın olmaz onu kabul edebilirler sanırım.

aslında spor geçmişimden dolayı o kilomu tam anlamıyla belli etmiyorum ama tabiki cok fazla denizcilik fakültelerine girmek için :S çalışmalara başlıyorum bugünden itibaren çok teşekkürler

evde spor yapıp zayıflarım mantığına gitme kendini yorduğunla kalıyorsun hocam. bi fitness salonuna yazıl hoca ne yapılması gerektiğini söylüyor zaten salona giderken evde yapmaya da pek gerek duymuyordum bir ayda sağlıklı olarak 8 kilo verdim sadece 1 ay gittiğimde. sporu bıraktığımda 6 kilo vermiş durumdaydım daha sonrasında 2 kilo daha verdim ----bolizmadan dolayı alışıyor vücudun bir süre sonra o tempoya ve daha da tempoyu hızlandırmak istiyor bir yerden sonra. evde alet yetersizliğinden boş yere kendini yormuş oluyorsun gerçek bisiklete biner eritirim mantığıyla hareket etme kardiyoları kol kası göbek bacak kası vs vs adam akıllı aletler gerekli oda spor salonunda var ;)

:D aslında evin balkonu spor salonu şeklinde :D 180 cm 80kiloluk bi kum torbam . yaklaşık 30 kiloluk ağırlık takımım mekik aleti filn fln :D ama kullanmıyordum o süre içindede bayabi kilo aldım işte :D bende senin gibi geçen sene girdim snava ama ne istediğimi bilmediğimden tercih yapmadım inş. istediğimiz yere gireriz bu sene :D

bende 2012 ye bıraktım umudumu itü tuzla duim e kasacağım hayırlısıyla evim pendikte zaten hiç ev yurt masrafı olmadan gidip gelebileceğim fakülteye veya arabayla falan o yüzden istiyorum bi nevi sıfır masrafla üniversite okumak mantığı :D ilk sene maslakta eğlenceli biraz tuzlu geçer ama sonrası masraftan kurtarır. tekrar sınava hazırlanmasam şuan 8 kilo vermek değil eski kiloma döner sıfır yağ ile dolaşabilirdim ama şartlar. ygs lys ve spor birlikte gidemiyor gitsede fazla kasıyor :D

Geri