Uzakyol Vardiya Zabiti Yeterliliği Uzatma

axakalli34

Küpeşteci
Denizci
İyi akşamlar,

7 yıldır karada liman işletmesinde çalışıyorum. Cüzdanımı tekrar aktif etmeyi ve yeterliliğimin süresini uzatmak istiyorum. Hangi yolu izlemem konusunda yardımcı olabilir misiniz.

Uzakyol Vardiya Zabiti :
Belge Düzenlenme Tarihi : 11/2013
Geçerlilik Tarihi : 12/2016

Gemi adamı cüzdan veriliş tarihi/bitiş tarihi: 11/2013 - 11/2018

2015 yılı Ocak ayında Limanda hizmet e başladım. Öncesinde aktif hizmetim de mevcut.

Merhaba çalıştığınız limandan personel hizmet belgesi alarak 2 yıllık çalışmanıza karşılık yeterliliğinizi 5 yıl süreyle uzatabilirsiniz. Herhangi bir sınav gerekliliği de yok. Ancak Süreli STCW sertifikalarınız için sınavla yenileme şartı vardır, bu durum GMDSS yeterliliğiniz için de geçerli.

İlgi: Gemiadamları ve Kılavuz Kaptanlar yönetmeliği Madde 49/c

iyi günler,

Sakin Kpt. teşekkürler. Aklımda sadece geçerlilik süresinin 5 yılı geçmesi dolayısıyla bir soru işareti var. Yeterliliğimi aldıktan sonra ben 2018 diye aklımda kalmış ama manila sözleşmesi kapsamında 2016 sonuna kadar verilmişti. Bu da aklımdan çıkmış.

Uyguladığım adımları buradan paylaşacağım. Belki ileride birisine lazım olur.

1 - https://gemiadamlari.uab.gov.tr adresinden başvuru koşullarını kabul ettikten sonra STCW sınavı için başvuru yaptım. Sağ taraftaki menüde

BAŞVURU DETAYI:
CÜZDAN YENİLEMEK İSTİYORUM
Başvuru Atama Bekliyor
21.2.2022 - PM
-
Başvuru İnceleniyor
22.2.2022 - PM
-
Onaylandı
23.2.2022 - PM
mail adresinize kullanıcı adı ve şifre gönderilmiştir. Ödemeler.uab.gov.tr adresinde “sınav ve sınav itiraz harçları” bölümünden kendinizi borçlandırarak Halk Bankasına yatıracağınız 86 TL’ lik sınav harcı ile randevularınıza katılabilirsiniz.

2 - C kodu için Ödemeler.uab.gov.tr adresinden üstte anlattığı şekilde işlemlerimi yaptım ve halkbankasına harcı yatırdım.

3 - Mail adresime gelen şifre ile http://gss.gasm.gov.tr adresine giriş yaptım. Şuan sınava hazırlanıyorum. Kpt. Sakin Türk'ten STCW sertifika yenileme sınavına hazırlık 2022 kitabını aldım. (Ürün yerleştirme :) )

Geri