Uzakyola Geçişte Puanlar Değişmiş(!) Toefl 72-ıelts 4

• Konuyu açan Konuyu açan Mrcpt
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
Hayır sadece Uzakyoldaki aynı ehliyete geçerken bu ingilizce başarısı isteniyor.
I.zabite geçerken 7.01 kursunun ardından Genel İngilizce sınavını geçmeniz gerekiyor.

arkadaslar burda bır cok konu okudum şöyle cevaplıyım ben makıne zabıtlıgınden uzakyol vardıya muhendıslıgıne gecme hakkını bu tarıhten bır ay once elde ettım. sırasıyla yazıyorum 1.07.2013 tarıhınden snra hızmetlerımı saydırdım ve 24 ay uzerınden saydırdım toefl dan 84 aldım lımana basvuru yaptım basvurum kabul edılıp uzakyol vardıya muhendıslıgı sınavlarına gırıp cok sukur tek seferde gectım. demem okı makıne zabıtlıgı veya vardıya zabıtlıgınden uzak yola gecısler halihazırda 24 aydan kabul edılıyor toefl sartıyla bırlıkte yalova ve samsum lıman baskanlıklarında bızzt tanıdıklarım oldugu ıcın kendılerınınde bana aynen dedıklerı şudur makıne zabıtlıgınden uzakyola gecısler hala 24 aydır onlar ıcın 36 ay olmustur dıye ne bır madde ne bır yazı gelmemıstır. dedıler.. yanı kısacası ben bu tarıhten bır ay once zaten aldım oyuzden bılgılendırmek amaclı yazdım. ınsallah herkez ıstedıgı yeterlılıge gec kalmadan gecer saygılarımla

merhaba arkadaşlar ösym'nin denklik listesinde ielts'yi bulamadım bu sınavın denkliği kaldırıldımı? konu hakkında bilgisi olan varsa şimdiden teşekkürler

Şubat 2014 te, ielts ösym nin denklik tablosundan kaldırıldı. Şubat ayından önce alınan ielts belgeleri ise belgenin geçerli olduğu 2 sene boyunca üzerinde yazan alındığı tarihte geçerli olan denklik tablosuna göre mukayese edilecek. Yds veya Toefl'a girecek uzakyola geçmek isteyen arkadaşlar.

Benim anlamadığım ielts neden kaldırıldı denklik tablosundan. Bire bir yüz yüze ingiliz birinin karşısında yapılan speaking sınavından tutun, okuma dinleme yazma bölümlerine kadar tam sistemli bir ingilizce sınav olmasına rağmen ÖSYM nin denklik tablosundan kaldırılıyor ama diğer tarafta Toefl gibi parayı verip istediğin puanda toefl belgesi veren, daha açık konuşmak gerekirse parayla satılan toefl sınavı neden kaldırılmıyor.
Cevabı basit: Burası Türkiye

Ama şunuda iyi hatırlıyorum; tanıdğım bir arkadaş parayla toefl aldı, sonra GOSS ye başvurdu, bütün dersleri verdi ama 7 giriştede denizcilik ingilizcesini veremedi ve dosya yaktı :)

Ee işte Allah'ın sopası yok.

Beyler puanlar tekrar değişti geçen hafta. Denizcilik müsteşarlığının halen daha ilgili yazısı yok ama en son yayınladığı bildiride ösym güncelleştirmelerine dayamış konuyu. Yani doğal olarak değişti olarak bilmemiz gerekiyor. Ielts general training 5.0 teofl 84 almak gerekiyor en az. İlgili konu linkte; http://www.osym.gov.tr/belge/1-19240/yabanci-dil-sinavlari-esdegerlikleri23072013.html

Ielts kalkti ki Ielts 5in toefl dengi 70 oluyor. Sen nasil 84'e dayandirdin? Oyle bir durum yok.

Bütün yeterliliklerde uzakyola geçiş yds puanlarını gösteren yönetmeliği bulan varsa burada paylaşabilir mi? Çünkü bir türlü bulunmuyor her kafadan bir ses çıkıyor. Lütfen yönetmelik paylaşın sağdan soldan duyduğunuzu değil.

YETERLİK ADI İNGİLİZCE PUANI
Yat Kaptanı (149 GT) 40
Yat Kaptanı (499 GT) 50
Yat Kaptanı (Sınırsız) 60
Elektro-Teknik Zabiti 40
Sınırlı Makine Zabiti 40
Sınırlı Vardiya Zabiti 50
Sınırlı Başmakinist 45
Sınırlı Kaptan 50
Makine Zabiti 45
Vardiya Zabiti 50
İkinci Makinist 50
Birinci Zabit 55
Başmakinist 55
Kaptan 60
Uzakyol Vardiya Makinisti/Mühendisi 50
Uzakyol Vardiya Zabiti 55
Uzakyol İkinci Makinisti/Mühendisi 55
Uzakyol Birinci Zabiti 60
Uzakyol Başmakinisti/Mühendisi 60
Uzakyol Kaptanı 70

http://www.ubak.gov.tr/BLSM_WIYS/DISGM/tr/Belgelik/Guncel_Haber_Arsiv/20180417_111818_66968_1_64.pdf

Gemiadamları Sınavları, İngilizce Başarı Esasları

ALTINCI KISIM
Gemiadamları Sınavları, İngilizce Başarı Esasları
BİRİNCİ BÖLÜM
İngilizce Başarı Esasları
“İngilizce başarı esasları (Değişik:BMO-21/11/2018-87170)
MADDE 62- (1) Yönetmelikte belirtilen gemiadamı yeterlik belgelerine sahip olmak
için yine Yönetmelikte belirtilen İngilizce başarı esasları aşağıdaki tabloda belirtilmiştir. Bu
başarı esaslarını yerine getirmek için, YDS’nin İngilizce bölümünden veya ÖSYM tarafından
YDS’nin eşdeğeri kabul edilen ulusal/uluslararası yabancı sınav türlerinden tabloda belirtilen
puanlar ile bu puanlara denk puan almak gereklidir.
Yat Kaptanı (149 GT) Muaf
Yat Kaptanı (499 GT) 50
Elektro-Teknik Zabiti Muaf
Sınırlı Makine Zabiti Muaf
Sınırlı Vardiya Zabiti 45
Sınırlı Başmakinist 45
Sınırlı Kaptan 50
Makine Zabiti 45
Vardiya Zabiti 50
İkinci Makinist 50
Birinci Zabit 55
Başmakinist 55
Kaptan 60
Uzakyol Kaptanı 65
(2) Elektro-Teknik Zabiti, Sınırlı Makine Zabiti ve Yat Kaptanı (149 GT) yeterlik
belgelerine sahip olmak için bu madde kapsamında İngilizce puan şartı aranmamaktadır.
(3) Uzakyol vardiya zabiti veya uzakyol vardiya mühendisi eğitimi vermek için
yetkilendirilmiş lisans düzeyindeki eğitim kurumlarında uygulanmakta olan İngilizce hazırlık
eğitimini bitiren veya aynı eğitim kurumunun kendi mevzuatında yer alan İngilizce hazırlık
sınıfı muafiyet ve başarılı olma esaslarına göre başarılı olanlar, bu maddede belirtilen Uzakyol
vardiya zabiti/ uzakyol vardiya mühendisi İngilizce başarı puanından muaf tutulurlar.
(4) Bu Yönerge’nin 69 ve 70 inci maddelerinde belirtilen gemiadamı yeterlik düzeyinin
gerektirdiği “Denizcilik İngilizcesi” sınavlarına girmek zorunludur.
(5) Bu maddenin birinci fıkrasında belirtilen yabancı dil puanlarına esas alınan YDS
veya ÖSYM tarafından YDS’nin eşdeğeri kabul edilen ulusal/uluslararası yabancı dil sınav
sonuçları, sınava girildiği tarihten itibaren beş yıl geçerlidir.
(6) Bu maddede belirtilen ilgili gemiadamı yeterlik belgesi için gerekli İngilizce puan
şartını yerine getiremeyen gemiadamlarına verilen gemiadamı cüzdanlarına, “Sadece Kabotaj
ve Liman Seferinde Geçerlidir” ibaresi yazılır ve bu gemiadamları kabotaj ve liman seferi
dışında sefer yapan gemilerde çalışamaz.​

http://denizmevzuat.udhb.gov.tr/dosyam/GKKES.pdf

Merhaba arkadaslar. Ben toefldan 76 puan alarak uzakyol vardıya zabıtı yeterlıgımı aldım. Ve denılen suydu kı. Bu aldıgım 76 puan lıman baskanlıgınca 5 sene gecerlılıgı var. Yanı merak ettıgım konu su, sımdı benım uzakyol 1.zabıtlık sınavına gırmeme yaklasık 15 ay denız hızmetım kaldı.Bu toefl puanımı tekrar kullanabılıyormuyum.

buldum :)

SORU 9: İstenen yabancı dil puanları kaç yıl geçerli olacaktır?
Yabancı dil puanlarına esas alınan YDS veya ÖSYM tarafından YDS’nin eşdeğeri
kabul edilen ulusal/uluslararası sınav sonuçları, sınava girildiği tarihten itibaren
beş yıl geçerli olacaktır.
(ÖSYM tarafından TOEFL ve PTE akademik sınavları YDS eşdeğeri olarak kabul
edilmektedir.)
Yat Kaptanı (149 GT) 40
Yat Kaptanı (499 GT) 50
Elektro-Teknik Zabiti 40
Sınırlı Makine Zabiti 40
Sınırlı Vardiya Zabiti 50
Sınırlı Başmakinist 45
Sınırlı Kaptan 50
Makine Zabiti 45
Vardiya Zabiti 50
İkinci Makinist 50
Birinci Zabit 55
Başmakinist 55
Kaptan 60
Uzakyol Kaptanı 70
5/8
SORU 10: Balıkçı sınıfı gemiadamı yeterlik belgesi olanların STCW

Merhaba arkadaslar. Ben toefldan 76 puan alarak uzakyol vardıya zabıtı yeterlıgımı aldım. Ve denılen suydu kı. Bu aldıgım 76 puan lıman baskanlıgınca 5 sene gecerlılıgı var. Yanı merak ettıgım konu su, sımdı benım uzakyol 1.zabıtlık sınavına gırmeme yaklasık 15 ay denız hızmetım kaldı.Bu toefl puanımı tekrar kullanabılıyormuyum.

İstenen yabancı dil puanları 5 yıl geçerlidir. Fakat TOEFL gibi 2 yıl geçerliliği olan sınavlar, 2 yıl süreli olarak sistemden teyit edilebiliyor, 2 yıl geçtikten sonra kullanıcı ismi ve parolanı girsen bile sistemde gözükmüyor. Yani 5 sene sonra limana başvuru esnasında, görevli senden TOEFL'ı teyit için sistemde göster diyebilir! Belgenin aslı arşivde diyebilirsin görevliye, onlar baksınlar!

15 ay deniz hizmetini ne kadar sürede tamamlayacağına da bağlı bu iş. 5 yıl geçtikten sonra sendeki TOEFL artık hiçbir işe yaramayacak!

Geri