Uzk.yol Var. Zab. Eylül 2011 Vardiya Standartları GOSS Çıkan Sorular

METE KAPLAN

Denizci
Denizci
VARDİYA STANDARLARI
1- Yedek boyu 5m den ve 200 metreden uzun gemilerin yedek çeken ve çekilen teknenin göstermesi gereken fenerler sorulmuş
2- üstte kırmızı allta beyaz fener iskele de bi beyaz fener daha borda fenerleri de var gemi yi sormuş cvp üzerinde yol bulunan ağ balıkçılığı yapan ağlarının uzunluğu 150m fazla olan gemi
3- Emniyetli bi seyir vardiyası düzenlenirken göz ardı edilecek hususu sormuşlar cevap geminin rutin işlerine göre vardiya düzenlenir gibi bi şık tı
4-üzerinde yol bulunmayan bir geminin kısıtlı görüşte vericeği ses işaraetleri sorulmuş.
5- Gemiye gelen klavuz kim tarafından karşılanır diye bi soru vardı
6- Hangisi emniyetli bi seyir vardiyası için gerekli değildir diye bir soru vardı. cevap kaptan sürekli köprüüstünde olmalı diye bir şıktı.
7- hiç bi yerde raslamadığım 2 soru vardı özel görevligemilerin görevlerine devam edebilmeleri için yapması gerekenler nelerdir aşşagıdakilerden hangisi dir gibi bi soru vardı
1-göstermesi gereken fenerler tam olmalı 2- fenerlerin görülüş açıları 3- ses işaretlerinin bulundukları yer gibi şıklar vardı. ben cevap olarak hepsi dedim
8- Aynen buna benzer bi soru daha vardı ben cevap olarak yine hepsi dedim.
9- Boyu 20m az olan bi teknenin fener yüksekliğive şekiller arası ne kadar olmalıdır diye bi soru var dı.şıklar birbirine çok benziyor cvp 2.5 m az olabilir ve 1m olucaktır olucak.
10- Çakar fener denilince ne anlıyorsunuz gibi bi soru var dı cevap dakikada 120 veya daha fazla çakan fener
11- Trol ağıyla balıkçılık ilgili bi soru var boşluklar doldurulması isteniyor cvp 1 v 0.9 olucak
12- boyu 110m olan bir geminin kısıtlı görüş şartlarında vericeği seda işaretleri sorulmuş. cevap 5sn sürekli baş tarafta kapmana 1 dk arayla kıç taraftaa 5 sn sürekli gongçalınmalı olucak tı.
hatırlayabildiklerim bunlar kolay gelsin...

Geri