Vardiya Zabiti'nden Uzakyol Vardiya Zabitliğine Geçiş

makine zabitliği yeterliliği ile 7.02 ikinci makinistlik eğitimi alan bir zabit eger toefl sınavından istenen geçerli puanı almak ve 2 yıl deniz hizmetiyle uzakyol vardiya makinisti sınavlarına girme hakkı verildiğini okudum eger bu şekilde geçen bir zabit bir dahaki uzakyol ikinci makinist sınavına girmeden evvel yine aynı eğitimi almak zorundamıdr yoksa evvel aldığı eğitim geçerlimidr bilen arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.
 
tam net olarak bilmiyorum istersen sen emin olmak icin denizcilik mustesarligini arayip ogrenebilirsin ama benim bildigim 7/02 kursunu aldiktan sonra tekrar almak gibi zorunlulugun yok cunki kurs sonunda aldigin belgenin herhangi bir bitis tarihi yok belirli bir sure sonra 3 il 5 yil sonra basari belgesi kullanilamaz diye bir ibare yok benim yeterliligim de vardiya zabiti idi toefl sinavini verdikten sonra uzakyol vardiya zabiti sinavina girdim simdi liman cuzdanini cikarticam kistmet olursa 1 hafta sonra falan
 
arkadaşlar limandan geliyorum, ielt sen 4 kabul ediliyor... geçen sene 5,5 di... ben geçen sene 4 almıştım, bu senede girecektim sınava ama girmemem gerek kalmadı,sınavın 2 sene geçerliliği olduğu için benim notumda geçerli... en önemlisi hizmet belgeleri ama, ben ilk gün gittim kaşeler eksik dediler, tüm hizmet belgelerinde gemi kaptanı gemi mührü haricinde ŞİRKET MÜHRÜ de istiyorlar, ve eğer yabancı bayrakta çalıştı iseniz kontrat ve kontratta da şirket mührü olacak... dün şirketlere onları imzalatıp bugün teslim ettim tüm evrakları, evrakları inceleyip hizmet hesabı yapacaklar... ama çok sıra var biraz uzun sürebi,lir dediler... hayırlısı artık, umarım ve inşallah hepiniz istediğiniz yeterliliği alırsınız... haa unutmadan gasm ingilizce sınavı geçerli değil ama hizmet hesabı falan yapılığp evrak işleri bitince uygum isem gasmın yapmış olduğu uzakyol makine zabiti sınavına sevk edeceklermiş, o sınavlardanda başarılı olmak lazım elbette...
 
kesinlikle aranıyor ;) tekrar söylüyorum kendim şahsen yaptım dün ve bugün limanda idim, 01.07.2013 tarihine kadar yeterli hizmeti tamamlamanız lazım... gereken sınavlardan yeterli puanı almış olmanız lazım... hizmet ve yabancı bayrak için kontratlarınızın ORJİNALİ ve şirket mühürlü olması gerek... ve limanda ikende bi dilekçe dolduruyorsunuz... sonra başka bi kağıt verip pasaport polisine yolluyor oradanda giriş-çıkış veriolar... sonra beklemeye geçtim işte.... hayırlısı umarım ve inşallah alırım ya ;) herkesede aynı dileklerimi sunarım ;)
 
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, Yabancı Dil Seviye Belirleme Sınavı’nın (YDS) belirli bir geçerlilik süresi olmadığını belirterek, ”Sürekli geçerli olacak. Ancak kurumlar kendi istekleri doğrultusunda süre tanımlayabilir” dedi.... ----kesin bilgi limandan alınabilir---
 
arkadaşlar bi sorum olacak. bu geçiş izin ibraz etmemiz gereken 2 yıllık deniz hizmetimizin hangi tonajdaki gemilerde olması zorunludur yada böyle bir şart varmıdır ? demek istediğim 500 GR altı gemilerde (romorkör vb.) yapılan hizmetler bu konuya dahilmidir ?
 
arkadaşlar uzakyola geçiş hizmet süresi 36 aymı 24 aymı kesin bilgisi olan varmı ?

(hizmet sürelerini 36 aya cıkaran şerefsizler gemide 3 gün durabilirmi acaba şerefizler ya bu gidişle 40 yaşında anca süvari olurum nasıl bir sistem bu ya herşey zor bu ülkede...)
 
Merhabalar, Ekol Denizcilik Eğitim Merkezi, Vardiya Zabitliği bölümü kursiyeriyim. Yakın zamanda eğitimimi tamamlayıp, staja çıkacağım. Bu mesleği sevdiğimi düşünüyorum ve yapabildiğimin en iyisini yapıp, elde edebileceğim en üst yeterliliğe sahip olmak için çabalayacağımdan da eminim. Yalnız şöyle bir durum var ki, İtü, Deü gibi üniversitelerin bölümlerini kazanmanın zor oluşundan ya da özel üniversitelerin pahalılığından, benim için daha uygun bir kurum olan Ekol'ü tercih ettim. Eğitimin önemli olduğunu bildiğim gibi zabitlerin kalitesinin de mezun olunan kurum ile aynı seviyede tutulup genelleme yapılmasına da karşıyım ki ister istemez bu genellemeyi bazen ben bile yapıyorum. Sorun şu ki, içeriği sürekli değişen bu sektörde kendi geleceğim ile ilgili kafamda soru işaretleri oluşmaya başladı. 2016 yılında bir çok şeyin değişeceği söyleniyor ve benim her şeyden önce bir zabit, daha sonra ise uzakyol vardiya zabiti olmak gibi bir amacım var. Bizim geçiş yapma hakkımızın kaldırılabileceği söyleniyor. 2016'ya kadar durumun belirsizliği benim ve bir çok arkadaşımızın aklını karıştıracaktır eminim. Eğer bu geçiş hakkı kaldırılırsa bizim 3000 grt. üzeri gemilerde çalışma fırsatımız kalmayacak ki bu boyutta gemilerin maaş vb. standartlarda kimseyi tatmin etmeyeceği de aşikar. Dileğim; umarım böyle bir karar alınmaması yönündedir çünkü vardiya zabitliğinden uzakyol vardiya zabitliğine geçiş süreci zaten pek bir zahmetlidir ve herkesin başarabileceği bir şey değildir. (Burada ingilizce yeterlilik sınavı ve hizmet süresini kastediyorum). Bırakalım şu an istenilen standartlara sahip kişiler, uzy. vardiya zabitliğine geçişlerini yapabilsinler. Selametler.
 
arkadaşlar IELTS 5.5'ten 4'e düşürülmüş die bir şeyler duydum aslı astarı varmı? vaarsa bilenler mümkünse bana link yada mevzuatı yollayabilirmi? yada nerde bulabilirim bu değişiklik kararının yazıldığı resmi yazıyı?
 
arkadaşlar ben yeni yaptım bu işleri daha dün bitti sınavlarım toefldan 72 en az almanız gerekiyor diğerlerini bilmiyorum gasmın yaptığı olmuyor diye biliyorum emin değilim tam 24 ay içerisinde 20 aylık hizmet yeterli geçiş için toefl belgenizi aldıktan sonra yeminli tercümanda tercüme ettrip notere onaylatıyorsunuz ve sınav girşiş belgenizi alıyorsunuz ..
 
Geri
Üst