Vardiya Zabitliğinden Uzakyol Vardiya Zabitliğine Geçiş

cihanayyildiz

Küpeşteci
Denizci
Arkadaşlar Merhaba ;

Ekim ayındaki son değişiklik ile vardiya zabiti iken 24 ay hizmet ve sonrası ingilizce yeterliliği ile uzakyola geçiş yeniden kaldırıldı mı ? yeni yönetmelikde bu madde bulunmuyor bilgisi olan var mı ?

konu güncel. En son gemiadamı yönetmeliğine baktım ancak uz.y.zabitliğe geçiş kalkmış ve sadece belli şartlar ile KAPTAN dan UZ.Y.KAPTAN geçişi oluyor gibi duruyor.Ve tabi ingilizce sınav notlarını da yükseltmişler :/

herhangi bir değişiklik yok ek madde 2 de kucuk bir değişiklik olmus o kdar , o da ingilizce sınavlarıyla ilgili....aynen asagıdaki gibi ............

Ek Madde 2 - (Ek:RG-02/09/2005-25924) (Değişik:RG-11/10/2007-26670)
(Değişik ilk cümle:RG-17/11/2012-28470) Bulundukları yeterlik belgesi ile iki yıl deniz hizmeti ibraz etmek ve KPDS’den veya ÜDS’den en az 60 puan almak veya ulusal veya uluslararası geçerliği bulunan bir sınavdan buna denk puan almış olmak şartıyla;
a) Vardiya zabiti yeterliği olanlar uzakyol vardiya zabiti,
b) Makine zabiti yeterliği olanlar uzakyol vardiya makinisti,
c) Birinci zabit yeterliği olanlar uzakyol birinci zabiti,
d) İkinci makinist yeterliği olanlar uzakyol ikinci makinist,
yeterliğini sınavla alabilirler.
Bu madde kapsamında yeterlik belgesi talep edenler, Sözleşmede tanımlı ve bu Yönetmelikte öngörülen eğitimlerden;
a) Birinci zabit yeterliğinden uzakyol birinci zabiti yeterliğine geçenlerin A-II/2,
b) İkinci makinist yeterliğinden uzakyol ikinci makinist yeterliğine geçenlerin A-III/2,
eğitimi aldıklarını belgelemeleri gerekir. (Mülga cümle:RG-23/8/2012-28390) (…)

v.zabitliğinden u.yol vardiya zabitliğine geçiş

arkadaşlar öncelikle merhabalar.ufak bi ayrın tı sorum olucak muallakta kaldım,aydınlatırsanız sevinirim.temmuz 01/2013 şartı bu konu için geçerli değildir,hizmetleri vermek için kasmaya gerek yok gibi bi duurm söz konusu doğrumudur.1.zabitlik olayını kafamdan çıkardım artk 13 gün eksiğim var ve gemiye çıkamicam temmuza kadar,sonrası dil sınavı ve uzakyol düşünüyorum mümkünmüdür bu şartlarda ?? şimdiden teşekkür ederim.allah kolaylık versin tüm kardeşlerimize

bu konu hakkında güncel bilgisi olan yardım edebilir mi? yürürlükten kaldırılan mevzuat arasında bu ek madde 2'de var çünkü

Kod:
Ek Madde 2 - (Ek:RG-02/09/2005-25924) (Değişik:RG-11/10/2007-26670)
(Değişik ilk cümle:RG-17/11/2012-28470) Bulundukları yeterlik belgesi ile iki yıl deniz hizmeti ibraz etmek ve KPDS’den veya ÜDS’den en az 60 puan almak veya ulusal veya uluslararası geçerliği bulunan bir sınavdan buna denk puan almış olmak şartıyla;
a) Vardiya zabiti yeterliği olanlar uzakyol vardiya zabiti,
b) Makine zabiti yeterliği olanlar uzakyol vardiya makinisti,
c) Birinci zabit yeterliği olanlar uzakyol birinci zabiti,
d) İkinci makinist yeterliği olanlar uzakyol ikinci makinist,
yeterliğini sınavla alabilirler.
Bu madde kapsamında yeterlik belgesi talep edenler, Sözleşmede tanımlı ve bu Yönetmelikte öngörülen eğitimlerden;
a) Birinci zabit yeterliğinden uzakyol birinci zabiti yeterliğine geçenlerin A-II/2,
b) İkinci makinist yeterliğinden uzakyol ikinci makinist yeterliğine geçenlerin A-III/2,
eğitimi aldıklarını belgelemeleri gerekir.
Güncel Yönetmelikte yukarıdaki maddelerinin geçerliliği devam etmektedir.

İyi akşamlar arkadaşlar bende uz. Yok vrd zab.gecmeyi düşünüyorum fakat MYO mezunu değilim adml mezunuyum hizmetimi tamamladim yine de gecis yapabilirmiyim teşekkürler.

Arkadaşlar zaten şu sektörde karadakiler herşeyin fsrkinda bir tek denizdekiler farkında değil şu gemiler de kimler le nelerle karşılaşıyoruz kimseyi yargılamak veyabsiniflandirmak niyetim veya haddim değil ancak herşeyden önce çalışan kalifiye zabit, kaptan sınıfını eğitmek gerek seca bölgesinde calisiyoruz 20 yıllık kaptan geliyor seca bölgesi ne diye bize soruyor, ey armatör sen ayda 2000 TL kazanacaksın diye su herseyini bu yola bağlamış geçimini burdan sağlayan usta gemici parasına vardiya zabitligi yapan arkadasima t p düzeltmesi haritada yok diye işten atarsın ama cuma namazinizi veya iftar saatini kacirmazsiniz bir zabit nasıl yetişir bir kaptan veya carkcibasi nasıl olunur bilirmisinizbherseyden önce zihniyeti değiştirmek gerek mesele uzak yol 3000 grt meselesi değil arkadaşlar bilmem anlatabiliyormuyu. Selamlar selametler herkese

Ne kadar sevindirici degilmi yaşasın hala 24 ay bize verilen ne büyük imtiyaz ne buyuk şeref tek yol devrim

Bu ise gerçekten gönül bağlamış emek harcamış ihtiyaci olan herkese selam olsun. Şans yanınızda olsun keza çok ihtiyacımız olacak.

Moderatör tarafından düzenlendi:
Yukarıdaki mesajıma gözatarsanız orada ilgili yönetmeliğin maddesini görebilirsiniz. Geçerliliğini halen korumaktadır bir değişiklik yok. Ayrıca yeni hazırlanan yönetmelik taslağında da bu hususu değiştirmek için bir madde hazırlanmadı yani 24 ay olarak devam ediyor.

Yeni değişen yönetmelikse uzak yola geçişler kaldırıldı diye bi dedikodu var ? Yöentmelikde böyle bişey varmı arkadaşlar

Geri