Vardiya Zabitliğinden Uzakyol Vardiya Zabitliğine Geçiş

Yeni değişen yönetmelikse uzak yola geçişler kaldırıldı diye bi dedikodu var ? Yöentmelikde böyle bişey varmı arkadaşlar

Yukarıdaki mesajları okursanız cevapladım, Hayır böyle bir değişiklik veya hazırlığı yok.
Bazı kısım kişilerin Uzakyola geçişleri istemediğinden dolayı yanlış algı oluşturmak/gemiadamlarını kaldırıldığına inandırmak/Denizcilik idaresine bu şekilde yanlış dedikodular ile birlikte yönlendirmeye çalışmaktadır.
Bu tür dedikoduların doğduğu ortamları dinlemeyi bırakın, yanlış yönlendirilmeyin ve hak kaybına uğramayın.
Mevzuat sisteminden Gemi Adamları Yönetmeliği'ne tıklayın ve Ek maddelere gözatarak halen yürürlükte olduğunu / mevzuat taslaklarına bakıp böyle bir çalışmanın dahi olmadığını görebilirsiniz.

YDS veya dengi bir sınavdan 60 alma zorunluluğu hala devam ediyormu? Sormamın nedeni fakültelerde ing hazırlık sınıfı zorunluluğunu kaldırmışlar. YDS sınavından 60 alma zorunluluğunun sebebi fakültelerdeki ing hazırlık sınıfı zorunlu olduğu içindi, yönetmelikte belitilen bu şekildeydi diye hatırlıyorum.

Evet evrensel zorunlu ne yazıkki bende okudum geçemedim ama zorunlu geçsende geçmesende.ingilizce seviye sınavına girmek zorundayız uzaktık için ve artık 4 yıllıklarda zorunlu olucak çünkü hazırlık İTÜ ve dokuz eylül piri reis hariç zorunlu değil.

HERKES DİKKATLİ OKUSUN SON GÜNCEL UZAKYOLA GEÇİŞLER

İKİNCİ BÖLÜM
(Değişik başlık:RG-7/9/2016-29824)
Çeşitli ve Son Hükümler
Yönergeler
Madde 88- Gemilerin donatılmalarında gemiadamlarının yeterlikleri ve sayıları, gemiadamlarının eğitim-sınav gerekleri ile sağlık yoklamalarına ilişkin uygulamaları belirleyen ve 24/7/2001 tarihli Gemiadamları Yönetmeliğine bağlı olarak yürürlüğe giren Yönergelerin uygulanmasına bu Yönetmeliğe bağlı olarak da devam edilir. Kalite standartları bu Yönetmeliğe dayalı olarak çıkartılacak yönerge ile belirlenir.
Yürürlükten Kaldırılan Mevzuat
Madde 89- 24/7/2001 tarihli ve 24472 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak 8/8/2001 tarihinde yürürlüğe giren Gemiadamları Yönetmeliği ve değişiklikleri yürürlükten kaldırılmıştır.
Ek Madde 1 - (Değişik: RG-18/05/2004-25466) Balıkçı gemileri ve özel yatlar ile kabotaj hattında sefer yapan yatlar ve yolcu motorlarında çalışan gemiadamlarından; Yönetmeliğin Üçüncü Kısım Birinci Bölümünde belirtilen eğitimlerden, 19 uncu maddede belirtilen Deniz Güvenlik Eğitimleri dışında kalan eğitimler aranmaz.
Ek Madde 2 - (Ek:RG-02/09/2005-25924) (Değişik:RG-11/10/2007-26670)
(Değişik ilk cümle:RG-17/11/2012-28470) Bulundukları yeterlik belgesi ile iki yıl deniz hizmeti ibraz etmek ve KPDS’den veya ÜDS’den en az 60 puan almak veya ulusal veya uluslararası geçerliği bulunan bir sınavdan buna denk puan almış olmak şartıyla;
a) Vardiya zabiti yeterliği olanlar uzakyol vardiya zabiti,
b) Makine zabiti yeterliği olanlar uzakyol vardiya makinisti,
c) Birinci zabit yeterliği olanlar uzakyol birinci zabiti,
d) İkinci makinist yeterliği olanlar uzakyol ikinci makinist,
yeterliğini sınavla alabilirler.
Bu madde kapsamında yeterlik belgesi talep edenler, Sözleşmede tanımlı ve bu Yönetmelikte öngörülen eğitimlerden;
a) Birinci zabit yeterliğinden uzakyol birinci zabiti yeterliğine geçenlerin A-II/2,
b) İkinci makinist yeterliğinden uzakyol ikinci makinist yeterliğine geçenlerin A-III/2,
eğitimi aldıklarını belgelemeleri gerekir. (Mülga cümle:RG-23/8/2012-28390) (…)
Ek Madde 3- (Ek:RG-02/09/2005-25924)
Bu Yönetmelik kapsamında gerekli eğitimleri almak suretiyle; sınırlı kaptan yeterliğinden vardiya zabitliğine, sınırlı başmakinist yeterliğinden makine zabitliğine geçenlerin eski belgeleri iptal edilmez. Bu durumda olanlar eski belgeleri ile çalışmaya devam edebilirler. Ancak, bu belgeler ile yapılan hizmetler yeni yeterlik belgeleri için istenen deniz hizmetinden sayılmaz.
Ek Madde 4- (Ek:RG-02/09/2005-25924)
Bu Yönetmelik kapsamında yeterlik belgesi, gemiadamı cüzdanı ve diğer gemiadamı belgelerini almaya hak kazanmış olan gemiadamı, belgelerini düzenlendiği tarihten itibaren bir yıl içinde almak zorundadır. Belgelerini almayan gemiadamı, aynı belgeleri alabilmek için bu Yönetmelikte öngörülen şartları yeniden yerine getirmesi gerekmektedir.

YANİ HERHANGİ BİR GEÇİŞİN KAPATILMASI SÖZ KONUSU DEYİL YUKARIDA YÖNETMELİK 26.11.2017 TARİHİ İLE GÜNCEL HALİDİR KİMSE ENDİŞE ETMESİN HERHANGİ BİR TASLAK DA YOKTUR GEÇİŞLERİN KAPATILMASI HAKKINDA

Arkadaşlar yakın zamanda bu yükseltmeyi yapan var mı çok şükür vakti geldi çattı fakat kimi yer YDS puanının 50 kimi yer 60 olduğunu söylüyor doğrusu nedir?

merhaba iyi aksamlar araniza yeni katildim bir sorum olacakti acik ogretim lise mevzunuyum ve vardiya zabitligini uzak yola cevirmek istiyorum 36hizmet ve yds den alinan puan yeterli oluyor mu bu konuyla ilgili guncel bilgisi olan cevaplaya bilir mi aceba

merhaba iyi aksamlar araniza yeni katildim bir sorum olacakti acik ogretim lise mevzunuyum ve vardiya zabitligini uzak yola cevirmek istiyorum 36hizmet ve yds den alinan puan yeterli oluyor mu bu konuyla ilgili guncel bilgisi olan cevaplaya bilir mi aceba

Kod:
(2) Vardiya zabiti yeterlik belgesine haiz olanlar, 
bulundukları yeterlik belgesi ile en az yirmi dört ay deniz hizmeti ibraz etmek, 
YDS’nin İngilizce bölümünden en az 60 puan veya ÖSYM tarafından 
YDS’nin eşdeğeri kabul edilen ulusal/uluslararası yabancı sınav türlerinden 60 puana denk puan almak ve 
İdarenin öngördüğü sınavda başarılı olmak şartıyla uzakyol vardiya zabiti yeterlik belgesi alabilirler.

Yönetmeliğe göre 36 değil 24 Aya ihtiyacınız var.

Arkadaşlar yakın zamanda bu yükseltmeyi yapan var mı çok şükür vakti geldi çattı fakat kimi yer YDS puanının 50 kimi yer 60 olduğunu söylüyor doğrusu nedir?

Vardiya Zabitliğinden Uzakyol Vardiya Zabitliğine geçiş şartları:
24 ay hizmet
YDS 60 Puandır

İyi günler, bir soru da benden. Vardiya zabitliğinden uzakyol vardiya zabitliğine geçişteki 24 ay hizmette bildiğim kadarıyla yılın 2 ayı tatil görünmek zorunda yani aralıksız 24 ay gemide çalışırsan bunu 20 ay olarak görüyorlar diye bir şey var. Yani 20 ay deniz hizmeti yapınca oluyor diye biliyorum. Doğrusu nasıldır?

Bir de 1. Zabitlikten uzakyol 1. Zabitliğe geçiş yds puanı kaç?

Dediğiniz şekilde doğrudur. Ücretli izin süreleri de terfiye esas süre hesabında çalışılmış süre sayılmaktadır.
6 aylık çalışma sonucunda 1 ay ücretli izin kazananlar 20 ay bilfiil hizmette yani 4 kontratta süreyi tamamlamış olur.

İyi günler, bir soru da benden. Vardiya zabitliğinden uzakyol vardiya zabitliğine geçişteki 24 ay hizmette bildiğim kadarıyla yılın 2 ayı tatil görünmek zorunda yani aralıksız 24 ay gemide çalışırsan bunu 20 ay olarak görüyorlar diye bir şey var. Yani 20 ay deniz hizmeti yapınca oluyor diye biliyorum. Doğrusu nasıldır?

Bir de 1. Zabitlikten uzakyol 1. Zabitliğe geçiş yds puanı kaç?

U.Yol 1.Zabit'lik için YDS Puanı yazıyor heryerde 60 diye arkadaşım.

Mevcut yeterliliğin ile U.yol 1.Zabit'liğene intibak hakkın varsa 60 al yeterlidir.

U.Yol 1.Zabit'lik için YDS Puanı yazıyor heryerde 60 diye arkadaşım.

Mevcut yeterliliğin ile U.yol 1.Zabit'liğene intibak hakkın varsa 60 al yeterlidir.

Üstat ben 1. Zabitlikten uzakyol 1. Zabitliğe geçişi sordum uzakyol vardiya zabitliğinden uzakyol 1. Zabitliği geçişi değil. Senin dediğin 60 uzakyolların birbiri arasındaki geçişi. Ben yakından uzağı soruyorum. Eğer dediğin gibi 60 ise sıkıntı yok inşallah 60'tır.

Alt yeterliliğin ne olursa olsun, sana U.Yol 1.Zabit'liğe intibak hakkı veriyor ise, YDS 60 alman gerek.

Aslında şunu sormak gerek. Yönetmelikte tanınan uzakyola geçişler için yds 60 şartı getirildi. Peki Uzakyol Kaptan yeterliliği şartı YDS 70. Uzakyola geçecek olan 3000 grt Kaptan, YDS den 60 mı alması lazım yoksa 70 mi? Burada bir çelişki mevcut.

Alt yeterliliğin ne olursa olsun, sana U.Yol 1.Zabit'liğe intibak hakkı veriyor ise, YDS 60 alman gerek.

Aslında şunu sormak gerek. Yönetmelikte tanınan uzakyola geçişler için yds 60 şartı getirildi. Peki Uzakyol Kaptan yeterliliği şartı YDS 70. Uzakyola geçecek olan 3000 grt Kaptan, YDS den 60 mı alması lazım yoksa 70 mi? Burada bir çelişki mevcut.

Kardeş işte bu çelişki benim sorduğum soruda da mevcut. 1.zabitlik için 55 isterken uzakyol 1. Zabit için 60 istiyor. Yukarıda bir soruya; vardiya zabitliğinden uzakyol vardiya zabitliğine geçiş için 60 puan alman gerekli demiş admin. Yani bu geçişler arasında ekstra 5 puan almak mı gerekiyor? Benim kafamı kurcalayan asıl soru bu. Yani uzakyol vardiya zabitliğinden uzakyol 1. Zabitliğe geçiş 60'ken 1. Zabitlikten uzakyol 1. Zabitliğe geçiş 65 mi? Yani 5 puan üstü mü? Ben bu yüzden yönetmelik var mı diye sordum.

Geri