Yeni Seyir Soru

expertsailor

Küpeşteci
Denizci
Arkadaşlar merhaba: bu soruların doğru cevapları sizce nedir?

1- Aşağıdakilerden hangisi BRM in unsurlarından değildir?
a) GPS
b) DGPS
c) RADAR
d) EPİRB
e) VHF

2- NAVTEX de alınması zorunlu olan iptal edilemeyen mesajlar hangileridir?
I. Seyir ve meteoroloji
II. Buz raporları
III. AIS-LORAN-SATNAV
IV. Korsan saldırısı

a) I-II
b) II-IV
c) I-IV
d) III-IV
e) Sadece I

3- Manyetik rotayı pusula rotasına çevirirken ne kullanılır?
a) Var
b) Dev
c) CE
d) IC
e) IE

4-GPS sisteminde seçici bulunabilirlik (SA) amacı nedir?
A) Sistemin doğruluğunu artırmak
B) sistemin mevcut doğruluğunu sağlamak
C) Sistemin doğruluğunu azaltmak
D) Herhangi bir amacı yoktur
E) Hiçbiri

1 d
2 C
3 C compass error olmalı diye düşünüyorum
4 açılımımsellective bir şey ama çıkaramadım mevcut doğruluğu ayarı olabilir yani B

4. soruda; eskiden abd uydularına SA özelliği koyardı. Yani istedikleri zaman ticaret gemilerine veya istediği gemiye gps uydularını sınırlandırmak için. sonra bu sistemi kaldırdılar güya. Eğer bahsedilen buysa amacı "sistemin doğruluğunu azaltmak" da olabilir görünüyor. bu yüzden SA özelliği eklenmişti. Fakat soruyu yanlış anlamış olabilirim. Uydudaki SA özelliğimi yoksa GPS cihazının SA özelliğindenmi bahsediyor bilmiyorum. GPS cihazındaki özellik ise cevap B, uydudaki SA yı soruyorsa C olabilir.

Selective Availability (SA) was an intentional degradation of public GPS signals implemented for national security reasons. In September 2007, the U.S. government announced its decision to procure the future generation of GPS satellites, known as GPS III, without the SA feature. Doing this will make the policy decision of 2000 permanent and eliminate a source of uncertainty in GPS performance that had been of concern to civil GPS users worldwide.

sistemin mevcut dogrulugunu azaltmak.

Geri