Yeni Şubat 2013 GOSS Seyir Sınav Soruları

31 - c
37 - c

arkadaşlar bu iki sorunun çok basit olmasına rağmen cevabının yanlış verilmiş olması diğer cevaplara da kuşkuyla bakmanıza sebep olabilir.. takıldıklarınızı kendiniz araştırıp cevaplayın lütfen ;)

paylaşan arkadaşa teşekkürler..

bu soruların gemi seyrinin içinde olduğunu düşünen ve hazırlayan senin Açık Mert Korkusuz

ayrıca 37 e şıkkı neden c değil söyle düşünün
cismin şekli radar da görünmesiyle çok alakalı hayalet uçak veya yeni tarz şavaş gemileri hatları keskin radar dalgalarını farklı yerlere göndermesi için yani bence cismin şekili önemli . neden e şıkkı yani cismin sudaki hızı eğer sudaki hız etkili bir unsur olsaydı karaları ve duran cisimleri radarda göremezdik. yinede siz kendiniz bilirsiniz. soruları cevaplamaya çalışan arkadaşlarıma teşekkür ederim.

Merhaba,

Ben aşağıdaki 37nci soruyu şu şekilde yorumluyorum.

37)Aşağıdaki ifadelerden hangisi bir cismin Radarda görülebilmesinde etkili bir unsur değildir?

a) Cismin yüksekliği

(Radar tarafından görülebilmesi için cisimlerin radar palslerini yansıtmaları gerekiyor bunun için deniz seviyesinden olan yüksekliği ihtiyacı vardır)

b) Cismin boyutu

(Boyut En, Boy, Yükseklik demektir. Bu 3 bileşen cismin boyutunu oluşturur ki A şıkkı ile aynı)

c) Cismin şekli

(Cismin şeklinin palslerin yansıtmaları açısından önemi vardır. Palsler cisim yüzeyinde ne kadar geniş alandan dönerse eko boyutu genişleyecektir.)

d) Cismin yapısal özelliği

(Yapısal özellik önemlidir. Radar pals sinyallerini emerek sönümleyen kaplamalar hayalet gemi ve uçaklarda kullanılmaktadır. Ayrıca tahtanın da iyi bir yansıtıcı olmadığını biliyoruz)

d) Cismin sudaki hızı

(Cismin hızı ben bu seçeneği işaretlerdim. Cisim palslerin hızından bile daha hızlı olsa herhangi bir süpürme esnasında yansıtma yapacaktır. Cisim hızlıda olsa yavaşta olsa "t" anında herhangi bir palse çarptığı anda yansıtma yapar. Bu önemsiz bir seçenek gibi görünüyor. Pratikte alçak uçan bir arama ve keşif uçağı çok hızlı olmasına rağmen pals gönderimi esnasında radar önünden geçerse palsi yansıtacaktır.)

37)Aşağıdaki ifadelerden hangisi bir cismin Radarda görülebilmesinde etkili bir unsur değildir?
a) Cismin yüksekliği
b) Cismin boyutu
c) Cismin şekli
d) Cismin yapısal özelliği
d) Cismin sudaki hızı

cevap cismin sudaki hızı olmalı

Trabzonda seyirden ilk sınava 4 haziranda girdim ve 65 aldım 8 temmuzda ikinci sefer seyir sınavına girdim tekrar 65 aldım ikinci kez sınava girdiğimde bilgisayar sürekli donuyordu ve sınavı bitirdiğimde yaklaşık bilgisayarı kapatıp notumu öğrmek için 30 saniye cıvarında bekledim.soruları tekrar gözden geçirdiğimde 65 almam mümkün değil 80 cıvarı not almam gerekirdi.acaba sistemde olan bir hatadan dolayı sınavımı geçersiz sayıp eski puanımı gösterdi bilgisayar hiçbir fikrim yok.yardımcı olursanız sevinirim. tşk.

Trabzonda seyirden ilk sınava 4 haziranda girdim ve 65 aldım 8 temmuzda ikinci sefer seyir sınavına girdim tekrar 65 aldım ikinci kez sınava girdiğimde bilgisayar sürekli donuyordu ve sınavı bitirdiğimde yaklaşık bilgisayarı kapatıp notumu öğrmek için 30 saniye cıvarında bekledim.soruları tekrar gözden geçirdiğimde 65 almam mümkün değil 80 cıvarı not almam gerekirdi.acaba sistemde olan bir hatadan dolayı sınavımı geçersiz sayıp eski puanımı gösterdi bilgisayar hiçbir fikrim yok.yardımcı olursanız sevinirim. tşk.

sınavı sonlandırırken bilgisayar işleminiz kaydedilemedi diye bir hata verdiyse cevapladınız 3 yada 4 soru kaydedilmemiş olabilir.

Konuyla alakali degil ama seyir de radar plotlama sorulari (eyn-eynz) ve sayisal tarihli diger sorular aynen bire bir mi cikiyr?birde radar pilotlama sorulari cozumu hakkinda bilgisi olan varsa yardimci olursa sevinirm

39. Aşağıdakilerden hangisi AIS in görevlerinden değildir?

a) Denizde çatışma riskini azaltmak
b) ARPA radar,GPS,VHF-DF/FM eksik taraflarını tamamlamak
c) Gemi-VTS , Gemi-Gemi arasında doğrudan bilgi akışı ve tanıtım sağlamak
d) SAR operasyonlarında koordinasyon gücünü arttırmak
e) VTS denetimindeki sularda VHF-FM (DF) yön bulucular yardımıyla geminin tanınmasını kolaylaştırmak

bu sorunun cevabı goss'a göremi A şıkkı suvaribey?
ais in çatışma riskini tamamen olmasa da azaltacağını düşünmekteyim.çoğu aisler zaten radar gibi ve birçok opsiyonu içermekte.buda çatışma riskini minimalize etmekte oldukça yeterli bir sebeptir.

ARPA radar,GPS,VHF-DF/FM eksik taraflarını tamamlamak seçeneğini düşünürsek-vhf df fm in eksiğini nasıl tamamlayabilir.ilginiz için teşekkürler

Geri