5 Temel Stcw'ye 2 Yeni Güvenlik Sertifikası

Geçerlilik tarihi belirtilmemiş ya da ben bulamadım.

Gemi güvenlik eğitimleri ve belgeleri
Ek Madde 6 – (Ek:RG-28/5/2010-27594) (Başlığı ile birlikte değişik:RG-23/8/2012-28390)
Sözleşmenin VI/5 Kuralı ile Kod Bölümünün A-VI/5 Kısmı hükmü uyarınca, gemi güvenlik zabitleri, “Gemi Güvenlik Zabiti Eğitimini” görmek zorundadır. Bu hüküm kapsamında;
a) Oniki aylık deniz hizmetine sahip olan ve içeriği ve süresi Eğitim-Sınav Yönergesi ile belirlenen gemi güvenlik zabiti eğitimini İdare tarafından onaylı eğitim kurumlarında gören gemiadamlarına İdare tarafından “Gemi Güvenlik Zabiti Belgesi” verilir.
b) Ancak, eğitimin özel öğretim kurumlarında verilmesi halinde, bu kurumların Milli Eğitim Bakanlığından da izin almaları gereklidir.
c) Belge almaya hak kazanan gemiadamları, ilgili konuda yeterli olduklarını kanıtlamak için, her beş yılda bir İdarenin öngördüğü değerlendirme sınavından geçerek belgelerini yenilerler. Bu değerlendirmede başarısız olan gemiadamları tekrar eğitime tabi tutulur.
Sözleşmenin VI/6 Kuralı ve Kod Bölümünün A-VI/6 Kısmı hükmü uyarınca; tüm gemiadamları, “Güvenlikle İlgili Tanıtım Eğitimi” ve “Güvenlik Farkındalık Eğitimini” görmek zorundadır. Bu hüküm kapsamında,
a) İçeriği Sözleşmede belirtilen “Güvenlikle İlgili Tanıtım Eğitimi”ni gemide gemi güvenlik zabitlerinden veya İdare tarafından onaylı eğitim kurumlarında aldığını belgeleyen gemiadamlarına, “Güvenlikle İlgili Tanıtım Belgesi” verilir.
b) İçeriği ve süresi Eğitim ve Sınav Yönergesi ile belirlenen “Güvenlik Farkındalık Eğitimini” İdare tarafından onaylı eğitim kurumlarında gören gemiadamlarına İdare tarafından “Güvenlik Farkındalık Belgesi” verilir.
c) 1/1/2014 tarihine kadar, 1/1/2012 tarihinden önce onaylanmış deniz hizmetine başlamış gemiadamlarından;
1) Son üç yıl içerisinde en az altı ay onaylanmış deniz hizmetine sahip olmak veya,
2) Güvenlikle ilgili deniz hizmetine eşdeğer görevde ve sürede hizmet yapmış olmak veya,
3) Onaylanmış eğitim veya sınavı geçmek,
şartlarından birini yerine getiren gemiadamlarına “Güvenlik Farkındalık Belgesi” doğrudan verilir.
Sözleşmenin VI/6 Kuralı ve Kod Bölümünün A-VI/6 Kısmı uyarınca, gemide güvenlik ile ilgili görevler için atanmış gemiadamları, “Belirlenmiş Güvenlik Görevleri Eğitimini” görmek zorundadır. Bu hüküm kapsamında;
a) İçeriği ve süresi Eğitim ve Sınav Yönergesi ile belirlenen belirlenmiş güvenlik görevleri eğitimini İdare tarafından onaylı eğitim kurumlarında gören gemiadamlarına İdare tarafından “Belirlenmiş Güvenlik Görevleri Eğitim Belgesi” verilir.
b) 1/1/2014 tarihine kadar, güvenlik görevlerine atanmış olarak 1/1/2012 tarihinden önce deniz hizmetine başlamış gemiadamlarından;
1) Güvenlik görevlerine atanmış gemiadamı olarak son üç yıl içerisinde en az altı ay onaylanmış deniz hizmetine sahip olmak veya,
2) Güvenlikle ilgili deniz hizmetine eşdeğer görevde ve sürede hizmet yapmış olmak,
3) Onaylanmış eğitim veya sınavı geçmek,
Şartlarından birini yerine getiren gemiadamlarına “Belirlenmiş Güvenlik Görevleri Belgesi” doğrudan verilir.

madde yukarda olduğu gibi ve şirketlerde gemilerine sirküler göndermişler gemideki arkadaşlarımdan aldığım bilgilere göre de 01.01.2014 de zorunlu olacak bu sertifikalar.

bunlarla ilgili limanda işlem yaptıran arkadaşlar varsa biraz bilgi verebiler mi...2012den önce yapılmış hizmet belgesi götürürsek direk işledikleri sertifika var mı yada hangileri için kursa gitmemiz gerekiyor...
saygılar..

Herkese selamlar. İstanbul liman başkanlığına dünkü ziyaretimde yukarıda bahsi geçen STCW sertifikalarını alabilmem için 6 aylık deniz hizmetiyle beraber gemi güvenlik zabiti onaylı güvenlik eğitimlerini aldığıma dair bir belge +SSO olan kişinin şirket tarafından gemi güvenlik zabiti olarak atandığına dair bir belge istenildi.Bilginiz olsun.

pekı arkadaşlar bu sertıfıkalardan hangılerını gemı guvenlık zabıtı olmayanlar ama hızmete 2012 den once baslamıs olanlar alabılırler ve neler ıstenmektedır alanlar var mı ? belırlenmıs guvenlık goorevlerı egıtımı sertıfıkası almak sart mı ?

Herkese selamlar. İstanbul liman başkanlığına dünkü ziyaretimde yukarıda bahsi geçen STCW sertifikalarını alabilmem için 6 aylık deniz hizmetiyle beraber gemi güvenlik zabiti onaylı güvenlik eğitimlerini aldığıma dair bir belge +SSO olan kişinin şirket tarafından gemi güvenlik zabiti olarak atandığına dair bir belge istenildi.Bilginiz olsun.

sagol bılgı ıcın arkadasım bırsey daha soracagım denız hızmetının zaman aralıgı var mı ve bu sadece ıkı sertıfıka ıcın mı veya hangılerı ıcın ? 3. sertıfıkanın sartı yok degıl mı ?

Geri