5 Temel Stcw'ye 2 Yeni Güvenlik Sertifikası

Benim takıldgım simdi benim hizmetim tamamda bu gemide egitim gördügüne dair belge isteniyor deniyor şuan izindeyim peki bu belgeyi nerden bulacagım.Şirkettenmi alacagım hadi aldık 2012 önce tarihlimi olacak.

Yani bu kadar bürokrasinin döndüğü bir meslek, bilmiyorum varmıdır yalnız şu varki ne liman başkanlıklarının bakanlık genelgelerinden haberi var nede deniz personeli olarak bizlerin dönen bürokrasi hakkında yeterli bilgimiz. Sadece şu var bir sistem var fakat sorun çözmek yerine sorunlar yaratan bir sisteme sahibiz. Ki ben sadece bu konu için söylemiyorum tabiki deniz hizmeti veren personel için önemli bir değerde bilgi ve beceriler kazandıracaktır. Yalnız şu var her sertifika yada herhangi bir işlemin bürokrasisinin nasıl yürüdüğünü emin olun ne limanbaşakanlıklarında çalışan insanlar biliyor nede bakanlıkta... Canım memleketim...

Benim takıldgım simdi benim hizmetim tamamda bu gemide egitim gördügüne dair belge isteniyor deniyor şuan izindeyim peki bu belgeyi nerden bulacagım.Şirkettenmi alacagım hadi aldık 2012 önce tarihlimi olacak.

birçok kişi sahte evrak düzenliyor zaten. çalıştığın şirkete gidip personel müdürüne konuyu açarsan yardımcı olacaktır. sertifikalar zorunlu olduğu için firmalar yardım etmekten kaçınmıyorlar.
eğer 31.12.2011 tarihinde bile başladıysan hizmetine, sertifikalara başvurabilirsin. 2012 öncesi hizmetin yoksa kendini zorlama hiç, giriş çıkışların sistemden gözüküyor. direk kurslara başvur.

Ya arkadaşlar bu stcw yenileme yada stcw sınavlarına girenlere yardım ediliyomu eskisi gibi önceden tamam kursa gidiyodun sınavdada cvpları veriyolardı aynı durum hala devam ediyomu ?

Geri