5 Temel Stcw'ye 2 Yeni Güvenlik Sertifikası

Zabit arkadaşlar için ; BRM - ECDIS kursu sınavına gelen liman başkanlığında görevli memurdan aldığımız bilgi ;

- ISPS Gemi Güvenlik Zabiti sertifikası olan veya yeni alan tüm gemi adamlarına Güvenlik Farkındalık Belgesi , Belirlenmiş Güvenlik Görevleri Belgesi liman başkanlığına başvurulduğu taktirde liman cüzdanlarına işlenir.

- ISPS Gemi Güvenlik Zabiti sertifikası olan gemi adamlarından hizmet istenmediği T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve liman başkanlığında görevli memurdan teyid edilmiştir.

bunlarla ilgili limanda işlem yaptıran arkadaşlar varsa biraz bilgi verebiler mi...2012den önce yapılmış hizmet belgesi götürürsek direk işledikleri sertifika var mı yada hangileri için kursa gitmemiz gerekiyor...
saygılar..

Hizmet belgesiyle güvenlik tanıtım, gemide eğitim gördüğüne dair belge(2.kpt/kpt ve şirket onaylı) ile de güvenlik farkındalık sertifikasını veriyorlar.Benim verdiğim hizmet 2010 eylül

Arkadaşlar 4,5 aydır gemideydim. İndim , planlama için şirkete gittim ve bu sertifikaları acilen tamamlamam gerektiği söylenildi. ISPS sertifikalı uzv'yim. Kontratlar 4/1 olduğundan 4,5 ay gemide kalabildim. Benden tekrar bir hizmet istenecek mi ? Kursları veren yerler nereler olduğu ve sertifikamızın elimize geçmesi ne kadar bir süreç yardımcı olabilecek var mı ?

Saygılar.

kursları püsemde gördüm ben tuzlada , belirlenmiş güvenlik görevleri eğitimi 2 gün tanıtım tek günden verılıyo kurs bıtımınde sertıfıkayı hemen alabiliyosunuz liman başkanlıgına yazdırmak sıkıntı sadece bekleme açısından

farkındalık sertıfıkası belirlenmişin içinde verılıyo dıye söylendi kurs yerinde bı kaç kişide liman baskanlıklarınca onay almış. 1.1.2012 den önce hizmet varsa ısps li liman baskanlıgıda verıyomus bu sertıfıkaları hizmet süreside 6 ay olması gerekıyomus sanırım ıspsli yapan kişilerden daha çok bılgı alabılırseniz iyi olur , yalnıs bilgi vermeme adına bildiklerim bunlardan ibaret.

Ben bugün limandaydım. 2014 ün başından itibaren zorunlu olan sertifikaların zabitler için 3, personel için 2 tane olduğunu söylediler. Benim 2012 den önce 6 aylık hizmetim olduğu için 2 sini direkt işlettim (Güvenlik Farkındalık Belgesi ve Belirlenmiş Güvenlik Görevleri Belgesi). Fakat 1 tanesi zabitler için zorunlu onun için kursa gitmek gerekiyor(Güvenlik Tanıtım Belges).

Sertifikaların cüzdanına işlenmesi ne kadar süre gerekti? 2012'den önce 6 aylık staj hizmetim var fakat goss zabitlik sınavlarına girerken liman bu hizmet belgelerini benden topladı? Onlar kabul olur mu , yarın soluğu limanda alacağım. İzne ayrıldım kasım başı gibi gene çıkacağım , kafam rahat bir şekilde tatile çıkacağım. Yardımcı olan / olacak olan herkese çok teşekkür ederim.

iyice suyunu çıkardılar bu işin...yok şunu alıcan yok bunu alıcan....kimsede bişey bilmiyo müşteşarlıkta bile....planlama düzen hak getire.. bi dünya para verip başvurduğunda da cüzdanı geri almak için bekle Allah bekle...sanki nedir bu kadar zor bişey..

Sertifikaların cüzdanına işlenmesi ne kadar süre gerekti? 2012'den önce 6 aylık staj hizmetim var fakat goss zabitlik sınavlarına girerken liman bu hizmet belgelerini benden topladı? Onlar kabul olur mu , yarın soluğu limanda alacağım. İzne ayrıldım kasım başı gibi gene çıkacağım , kafam rahat bir şekilde tatile çıkacağım. Yardımcı olan / olacak olan herkese çok teşekkür ederim.

slm kardeşim limandan aldığın cvp paylaşırsan sevinirim.

Bugün ist. liman başkanlığından aldığım kesin bilgiyi paylaşıyorum ;

- 01.01.2012 tarihinden önce liman cüzdanı ile denizde hizmeti olan ( süresi önemli değil )

- son üç yıla ait 6 aylık bir hizmet süresi olan ( yeterlilik önemli değil )

- isps sertifikalı zabitler/kaptanlar için (Güvenlik Tanıtım Belgesi) de dahil olmak üzere 3 adet sertifika kursa gitmeksizin direkt olarak cüzdanınıza işleniyor.

yapmanız gereken http://odeme.denizcilik.gov.tr/login.aspx... bu adresten öncelikle kendinize 4 adet sertifika borcu çıkartmak , bu borcu garanti'den ödedikten sonra makbuz ile birlikte , yarım kapak dosya , liman cüzdanı ve dilekçe ile başvurunuzu yapın. şuan yoğunlarmış gördüğüm kadarı ile , şirketten aldığım bilgiye göre gemiye planlanmam kasımın ilk haftası olarak gözüküyor , onlar da bayramdan sonra alabileceğimi söyledir.

ISPS eğitim kaydı ve hizmet belgesine gerek yok , onlar zaten kimin ne vakit denize çıktığını görebiliyorlar. 30 gün iznim var. Karanın tadını çıkartacağım. Denizdekilere selametler.

slm kardeşim limandan aldığın cvp paylaşırsan sevinirim.[/QUOTE

Liman başkanlığına verdiğin bütün hizmet belgeleri limandaki sicil dosyanda arşivde duruyor,limana gittiğinde hizmet belgeleri konusunda yardımcı olmaları lazım.

öncelikle tüm denizcilik fakültesi ailesinin mübarek kurban bayramını tebrık ederım , istanbul liman baskanlıgında belirlenmiş güvenlik görevleri eğitimi belgesini işletirken bu belgeyle aynı zamanda farkındalıgıda almış olan varsa paylaşabilir mi ?

teşekkürler iyi bayramlar..

güvenlik farkındalık belgesi ve güvenlik görevleri eğitim belgesi çalıştıgımız işyerinden hizmet alıp belgeyi alabilirmiyiz çalıştıgımız gemi olması sart mı romorkör de calışan birisi alabilirmi

herkese selamlar,
ben yaklaşık 1 aydır bu işin içindeyim. öncelikle şunu söyleyeyim; evrakları vermekle iş bitmiyor. çok sayıda geri dönen evrak var, size tavsiyem dedikleri tarihte gidip ( bu aralar 1 ay sonra gel diyorlar ) perişan olmayın, evrakları verdikten 1 hafta sonra gidip kontrol edin dosyanızın dönüp dönmediğini.
istanbul liman başkanlığı çok yoğun, personeli de az ve yetersiz olunca çıldırmamak elde değil. benim öğrendiğim kadarı ile, personel ve makina zabitlerine 2 sertifika işlenecek, 3. sertifika güverte zabitleri için zorunlu. isps sertifikası olanlar, 3. sertifikayı direk işletebiliyor, olmayanlar diğer sertifikalarda olduğu gibi 2012 öncesinden başlayan en az 6 aylık hizmet göstermek zorunda.
eylül 2013 sınavında goc'u kazanmama rağmen henüz cüzdana işletemediğimden (40 gün geçmesine rağmen ankara'dan dosya açma onayı gelmemiş) evraklarımı 2 ekim'de vermeme rağmen sertifikaları da işletemedim.
sertifikalar için internetten, liman başkanlığının içindeki pc'yi kullanarak veya anlamam bu işlemlerden diyorsanız limanın yanındaki büfeden 3 tl karşılığı C kodu oluşturuyorsunuz. işleteceğiniz sertifika sayısına 1 sertifika ücreti karşılığında işlem ücretini de katmayı unutmayın. ( 2 sertifika için 3, 3 sertifika için 4 işlem parası ). daha sonra bu kodları garanti bankasına giderek ödemesinin yapıyor, limanda numaramatikten bankadan geleni seçerek sıra alıyorsunuz. evrak teslim ederken şu çok önemli; sağlık yoklamasının ve son diplomanızın aslını muhakkak görmek istiyorlar ve fotokopilerini alıyorlar. evrak alma işlemleri 15:30'a kadar devam ediyor. 15:30'dan itibaren çıkan evrakları teslime geçiyorlar. evrakları zamanında teslim edemekleride için her geçen gün içerde evrak bekleyen kişi sayısı artıyor ve sorunlar çıkıyor.
umarım bir nebze yardımcı olabilmişimdir okuyanlara.
selametle

Geri