C-Map Mayıs 2010 Full Electrochart (Maxsea 10 Uyumlu)

Y arkadaşlar bende 12. versiyonun 5-6 tane cd image i var. Hepsini çektim ama cracklemesini beceremiyorum. Ne olur biri yardım etsin delirecem vallaha kaç aydır bu işle uğraşıorum.

merhaba
MaxSea10.1.3.2 kullanıyorduk
MaxSea_Update_to_10.3.2.1 update dı kurduk
gps baglantımızda bır sorun yok
saab ais simizi uygun degerlerle com porta bagladık
max sea acılıp data ınput/output dan ayarları aıs nmea 183 olarak yapıldı.
bu ayar bolumundekı raw akıs ında duzguın sekılde bılgılerın alındıgı gorunuyor.
FAKAT BIR TURLU EKRANA AIS ECHOLARI CIKMIYOR.

yardımcı olabılırsenız sevınırım.

saygilarimla.

max sea ais yardim

merhaba
MaxSea10.1.3.2 kullanıyorduk
MaxSea_Update_to_10.3.2.1 update dı kurduk
gps baglantımızda bır sorun yok
saab ais simizi uygun degerlerle com porta bagladık
max sea acılıp data ınput/output dan ayarları aıs nmea 183 olarak yapıldı.
bu ayar bolumundekı raw akıs ında duzguın sekılde bılgılerın alındıgı gorunuyor.
FAKAT BIR TURLU EKRANA AIS ECHOLARI CIKMIYOR.

yardımcı olabılırsenız sevınırım.

saygilarimla.

update i doğru yaptı isen menü çubuğunda mobiles görünmesi lazım mobiles görünmüyorsa
10.3.2.1 update i doğru yapamadın demektir checkdata da !aivdm satırları akıyorsa ekoların
çıkması gerekir bunlar olmuyorsa maxsea yi tamamen silip yeniden kur update i ni doğru yap
kolay gelsin

hıc bır sey degismiyor bir sorun var ama anlayamioruz
aivdm satirlari normal
bilgiler normal
hedefler ve mobıl centerda datalar yok

crack dosyalari ile ilgili olabilirmi
sentinel emul calisiyor ve cmapengdll ile reg10full entrysi yapildi
yada diger serial no ve dongle update kismida yapildi yok degisen bisey

img0038.png

CM93 ed2 Juny 2008: 01 02 03 04 05 06 07 08 CM93 ed2 May 2009 (Password: CNF.SeaSoft) 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 MaxSea 10.1.3.2: 01 02 03 04 05 ; Update 10.3.2.1(copy to MaxSea folder and overwrite files); MaxSea v.12.1.1 (no work with CM93 ed2 charts): 01 02 03 04

maxsea 10 ve 12 ile tüm dünya haritaları
2009 mayıs a kadar günceldir
ancak cm93 ed2 haritaları maxsea 12 ile çalışmaz
maxsea 12 için mapmedia haritalarını da yakın zamanda göndericem
umarım işinize yarar(A)
Sayın Serdar Kontas,
bilgisayarımda maxsea v10.1.3.2 yüklü haritalarda cm 93 bu verdiğiniz linkten aşağıda ki bölümü indirdim.CM93 ed2 May 2009 (Password: CNF.SeaSoft) 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10
MaxSea 10.1.3.2:
01 02 03 04 05 ; Update 10.3.2.1
önce update yapılacak sanırım,fakat nasıl yapılacağını acemi birisi için tarif edebilirmisiniz.Ayrıca bu haritaları indirdim
CM93 ed2 May 2009 (Password: CNF.SeaSoft) 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10
winrar la açtım tek dosya olarak açıldı hepsi CM93ed2_2009 olarak bu şekildemi c:ye atacağım mümkünse yardımcı olabilirmisiniz.
Saygılarımla,
İhsan Yılmaz

eski maxsea'nın masaüstündeki kısayolunu sil,yeni update dosyasını kopyaladığın klasörde maxsea exe ikonunu masaüstüne kopyala,eger vista kullanıyorsan yönetici olarak çalıştır de,çalışması lazım,masaüstünde kalan maxsea exe eski versiyonun kısayolu olarak kalmıştır tanımadığı için çalışmıyodur.dene bakalım benide bilgilendir olmazsa başka türlü yardımcı olurum.selametle.

Ais ile gps verisi çakışıyodur,sadece birini kullanın.ikisini aynı anda kullanmak sıkıntı yaratabilir.

herkese slm , emeği geçen herkese teşekkür ederim,ellerinize sağlık, benim küçük bir sorunum var , yardımcı olabilecek arkadaşa şimdiden tşkler, maxsea10 3.2.1 i kurdum copilot marka gps var ,comport8 çalışıyor, c,hazın çalışıp bilgi verdiğini görmeme rağmen, kurulumdaki kırmızı gemi hareket etmiyor, bunu nasıl faal hale getirebilirim. tşkler

Serdar Bey ;
CM93 ed2 May 2009 (Password: CNF.SeaSoft) 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10

Çalışmalarınız için öncelikle şahsım adına teşekkür ederim.Sizden bir ricam olacak.Yukarıda vermiş olduğunuz linklerden 02 linki kırık galıba down edemiyorum yardımcı olursanız sevinirim.
Teşekkürler.

teşekkürler güzel paylaşım. şuanda hiç harita yüklü değilken sadece 2008 veya 2009 güncellenmiş haritaları kurunca ne oluyor?yani 2009 u indirince yinede 2008 e gerek var mı harita güncellemelerinde?

Merhaba,
maxsea 12.1. i indirdim. crack dosyası ile dung ları üretip sorunca yazdım. Program geçici lisansla çalışmaya başladı. CM93-3 chart rar. dosyalarını da C nin içine cm93 klasörü açarak çıkarttım. Ancak open chart deyince otomatik arıyor fakat CM93 ü bulamıyor. Nerede hata yaptım ?

Merhaba arkadaşlar;
Emeği geçen herkese çok teşekkürederim.Ben vermişolduğunuz linklerden 10.1.3.2 yi indirip güncellemelerini yaptım.CM93 ed2 haritalarının tümünü indirip c:// ye attım ama birtürlü haritayı göremiyorum.Bir arkadaş cm93 ü nasıl aktif edeceğimizi anlatırsa çok memnun olurum...Allah selamet versin...Saygılar...

File > Open Chart Tarama sonrasında CM93 çıkacaktır,
çıkmadıgı taktirde haritalar zarar görmüş demektir.
Zipden tekrar çıkarmanı tavsiye ederim.

Ayrıca : Haritalar C://Cm93/ klasorunde olacak.
C://cm93/cm93 şeklinde OLMAMASINA dikkat edin ;)

Verdiğiniz bilgilere teşekkürler. Franson GPS programı sadece Garmin USB için mi gerekiyor ? Dediğiniz gibi GPSTURK 120+Datalogger alsam yine farnsongps i kuracak mıyım ? Piyasada R120 yok GPSTURK M1200 EGPS6datalogger var. NMEA çıkışı var. Sanırım uyar. GPS i laptopa USB den bağlamak gerekiyor mu ? Yoksa yanına koyunca mı algılayacak ?
com portu franson ile atadıktan sonra sistem kusursuz çalıştı diyelim. Bu Franson shareware olduğundan süresi dolunca sistemin çalışmasını engelliyor mu ?
Cevaplarınız için şmdiden çok teşekkürler.
kaptan 10

Ben suanda maxsea v10 u kullanıyorum.cm93 haritalarıda 2008 e ait.(gene bu siteden almıştım).Sorum şu haritaları güncellemek istiyorum.yayınladıgınız mayıs 2010 haritalarını ve update i indirip..eski yani mevcut cm93 i silip, indirdigimiz cm93(mayıs2010)i c:/ ye kopyalayacagız.sonrada update dosyasındakileri bu cm93 klasorü icinemi kopyalayacagız.yardımcı olursanız sevinirim.şimdiden çok tesekkurler.

Merhaba Serdar Bey,
Ben maxsea 10.3.2.1 versiyonunu kullanıyorum. Haritalar CM93 2008 (hepsi 5 part).
CM93 ed2 May 2010 update partını indirip CM93 klasörüne açsam sistem çalışır mı ? Yoksa önce May 2010 toplam10 part ı mı yüklemeliyim ?
Bu haritalar shareware midir ? Zira kurunca kayıt için toplam 8 gününüz kaldı mesajı çıktı.
Saygılar
Kaptan 10

Mayıs 2010 Toplam 10 Partı İndirin, Zip Klasorunden çıkarın, Bütün harita dosyalarını (Buraya Dikkat!: Klasor değil dosyalar)
Kopyala yapıştır yaparak eski 2008 Haritalarının olduğu CM93/ Klasorundekilerin üzerine yazdırın.Değiştir uyarılarına izin verin.

Not: Her ihtimale karşın Eski Haritaların önce yedeğini almakta fayda var

Geri