C-Map Mayıs 2010 Full Electrochart (Maxsea 10 Uyumlu)

oncelıkle serdar kontas beye ve dıger tum arkadaslara slmlr dıyorum turan c den stajyerın murat fırat hatırlarsın ınsallah benım cm93 harıtalarına ıhtıyacım var

sayın kaptan
maxsea 10 proğramını yükledim usb gps ricever da hazır ve aktif durumda ama bir türlü gemi bulunduğum yeri göstermiyor data inmiyor nerede hata yapıyorum bir türlü bulamıyorum yardımcı olursanız çok minnettar kalırım
saygılarımla

Merhaba yelkenci Vural,
Sanırım sorun USB GPS ten kaynaklanıyor. USB GPS ler COM Port ataması yapamıyorlar. Size bluetooth GPS öneririm. Ben Royaltek kullanıyorum. Memnunum. Bigisayarınız notebook veya netbook ise com portlar olmayabilir. Sisteme girip kontrol edebilirsiniz. Eğer böyle ise Franson GPS programını internetten indirip kurun. Çalıştırın. Bu sanal com port atayacaktır. GPS i çalştırın Franson bunu arayıp bulsun. Hangi porta atadığını görün. Sonra maxsea programında utulities den boatı açın. Fransonun atadığı aktif com portu (benimkinde com6) master yapın. check data yı açın. bilgi satırları devamlı geliyorsa max sea GPS ten bilgileri alıyor demektir. Son olarak aktif com port u çift tıklayın çıkan pencerede position ayarını GLL den GGA ya çevirin. Açıp kapatın. Gemi bulunduğunuz yere gelecektir. (Önce GPS uydudan yayını alsın. Sonra fransonu çalıştırın sonra maxsea yı açın)
USB GPS le çalışmak istiyorsanız bu sitede navigasyon bölümünde kaptan Sakintürk'ün bağlantı açıklamaları var. Biraz zor ama onu okuyabilirsiniz.
Kolay gelsin.

merhaba kaptan
bu gece uzun bir uğraştan ve yardımlarınızdan sonra nihayet usb gps alıcısı ile başardım gemimi bulunduğum pozisyona taşımayı ,umarım denizde bu kadar uğraşmak zorunda kalmam teşekkür ederim

arkadaşlar benim sormak istediğim birşey var bu tür progrmlar bildiğim kadarıyla lisanssız türkiyede veya dışarıda bilgisayarımızda bu tür programlar olması sorun çıkarırmı

herkese selamlar maxsea programını garmin 10X bluetooth gps cihazıyla nasıl çalıştırabilirim yardım edin lütfen kafayı kıracam bu gidişle günlerdir uğraşıyorum ama bitürlü başaramadım yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler

Geri