Deniz bana göre mi?

bravoo celalkaptan konuşşş kim tutar seni;ark. lütfen mantıklı olun bayanlar neden denizci olmasın neden böyle düşünüyorsunuz???insan birşeyi eğer yürekten istiyorsa olur,inanıyorsa ve pes etmiyorsa imkansız diye birşey yoktur.ben şahsen KAPTAN olacağıma inanıyorum ve bunu herkese ispatlayacağım;çünkü en güvendiğim insanlar bana inanmadılar başaramazsın dedilerama çok az kaldı hayallerimin gerçekleşmesine UNUTMAYIN YÜREKTEN İSTEMEK YETERLİ !!!!!!!!!

deniz kadınlara göre diildir bence hem kadınlar girdikleri ortamları bozuyolar bence ayrıca kadınlar erkeklerre göre güçsüz gemicilik zabitlik fiziki güç bilgi beceri isteyen işler ama yat kaptanlığı bi nebze kadınlara uygun zaten denizcilik kadınlara göre olsaydı denizcilik liseleri üniversiteleri kız öğrenciden geçilmezdi bizim okul 450 kişi 13 tane kız var bizim sınıfta 1 tane kız var zaten yani belli DENİZ BAYANLARA GÖRE DİİL

Duyuru :
Lütfen Ulusal Kanunumuzca da Belli edilmiş Din, Dil, Irk Özgürlüğü , Kadın Erkek Eşitliği vb Saltanat devrinden kalma ve günümüz uygarlıgında cahillik olarak nitelendirilebilecek ve de Forumda / Toplumda Kargaşaya sebebiyet verebilecek Konuşmalardan / Konuşmaya Teşvikten Kaçınınız... Aksi Taktirde gereği yapılacaktır...

DeNizCi FoRuM Yönetimi

kesinlikle yanlış düşünüyorsun; bayanlar gemide de çalışır, makina dairesinde de KAPTAN da olur .....artık şu saçma zihniyetten kurtulun yaaa; forumda bayan erkek ayrımı yapılmadığını düşünüyordum yazıkkkkk.....üstelik bunu söyleyenler DENİZCİ ve DENİZCİ olma yolunda ilerleyen arkadaslar olunca beni daha da üzdü.....:(:(

450 kişinin içinde sadece 13 tane bayanın olması 'deniz kadınlara göre diil' düşüncesini benimsemiş cahil insanlar yüzündendir. benim gibi denize meraklı bayan arkadaslarımızı denizden korkutuyorlar gördükleri tepki yüzünden ürküp vazgeciyor cogu arkadasımız dogru düzgün anlatmak yerine kendi düşüncelerini kabullendirmeye calısarak 'deniz bayanlara göre diil', 'kadının gemide ne işi warmış' diyerek kestirip atan denizcilerimiz oldugu sürecede bu meslekte bayanların sayısı böyle az olmaya dewam edecektir.

ünide nasıl olur bilmem ama ben denize bayan olarak denizci olcam diye liseden başladım üniden kararım ne olur bilmem ama şuan ne olursa olsun gözmü kırpmadan yapıcağıman eminim okula başlarkende aklımda hiç ne soru vardı ne şüphe sadce yapıcam dedim okdar bayan yada bay hiç fark etmez olay istemekle alakalı bizi düşündüren iş ortamındaki erkekler değil mesleğimiz olmalı birazda bu yönden bakaın ama mesleğe şüpheli bakarsınız mutluluğun kapıları orda kapanır...bence kendi içinde düşün denizi gerçektendemi seviyorsun geçiçmi unutma sonuçta karadan baktığın denizle içinde yaşayacağın deniz bir olmıycak...
(A)(A)(A) çoq dogru arkadasım illa her isi erkeklere göre mi görmeniz lasım bu mesleği bayanlarda YAPABİLİR YAPACAKLARDA YAPIOLARDAAAAAAA

yaaa allah askına bırakın bunları yaa...dedikoduymus sevgiliymiş nedir bu basit düşünce tarzı yaa ???? DENİZCİLİK çokkk kutsal ve zor bir meslek bu 1; 2. de böyle gereksiz anlam tasımayan seyleri bulastırmayın DENİZEEEEEEEEE...................hmm!hmm!hmm!hmm!

denizcilikte maalesef kendinizden ödün vermeniz gerekiyor ama en güzel mesleklerin başında gelir. denızcılık öncelıkle dısıplın sabır sorumluluk getıren bır iştır bunlar yoksa yapamazssın

Denizci olmayı bırakıp biraz kaptan olmaktan bahsedelim,
Her türlü zorlukta Hızlı ve doğru kararlar vermek zorundadır, süphe telaş vs. izin vermeden.
Biraz bayanların anatomik yapısını incelersek bunu yapamayacaklarını anlayabiliriz :)

Kendi evinin aşçısı olmanın nesi kötü ya :) Bekleyin evde kocanızı daha ne istiyosunuz :)))
Ankete erkeği kızı olmaz diyenleri de kınıyorum :)
Sanki masa başında kagıtlarla oynama işi bu :)

Biraz gerçekçi olun ;)

gemiye çıkmadan hiç bir zaman bu mesleğin sana uygun olup olmadığını anlayamazsın,çok sevicem kesin dersin ama nefret edersin,deniz beni sıkar dersin bi bakmışsın aşık olmuşsun.o yüzden biraz piyangodur bu iş

Merhaba,

Geçen sene iş için altı kişilik arkadaş grubu ile İstanbul dan Japonya ya gitmek üzere bir THY uçağına binip 14-15 saatlik bir yolculuk yaptık.Uçak havalandıktan sonra bayan kaptan pilot kendini tanıtıp yolculuk hakkında bilgi verdi. Ben hemen gülmeye başladım.Yanımdaki arkadaşım hayrola dedi.Ben de ''sen- karada eşine kullansın diye arabayı vermezsin,şimdi bir bayanın kullandığı uçakla yerden kilometrelerce yükseklikte dünyanın öbür ucuna gidiyorsun döner dönmez bunu eşine ben söyleyeceğim'' dedim.Bütün grup gülmeye başladık..

Bir bayan, başbakanlık, devlet başkanlığı,yapabiliyor,asker olup savaşa gidebiliyor,dekan olup ünüversiteyi yönetiyorsa ,mesela Sabancı Holding i yönetebiliyorsa, neden bir geminin süvarisi olup gemiyi yönetemesin ? Tabiki her işin çalışma şartlarının kendine özgü zorlukları var.Cinsiyetin ne olursa olsun sen o mertebeye hak ederek yükseldiysen o zorlukların da hakkından gelirsin ..

Geri