Deniz bana göre mi?

Buradaki herkes kendi tecrübeleri ve kendi tercihlerine göre cevaplar verebilir ama kendini en iyi sen tanıyorsun.... Bu yüzden cevapları kendi kişiliğini de göz önüne alarak yorumla.
Ben şöyle bir cevap verebilirim; kurumsal firmalarda, profesyonel ekiple çalıştıktan sonra, işine de güveniyorsan kendini ezdirmezsin. Ancak aşırı duygusal ve hassas biri isen gemide yaşaman zor. Yaşamak diyorum çünkü zamanının büyük kısmı, gemide geçiyor. Sevdiklerinden uzaktasın ve muhtemelen gemideki tek bayan olacaksın. Bütün bunları kendince değerlendir.
Başarılar...

bayanlar, bu işi bayanlar yapamaz diyen insanlara bir bakın ne zihneyetteler bu meslekte nerdeler bakış açıları ne ondan sonra karar verin...şimdiki gemiler çok değişti eskisine göre imkanlar daha iyi, yapılan işler hep prosödürler üzerine yani bayanıda erkeğide bu işi rahatlıkla yapabilir, mutlu olabilir mi yaparken oda size bağlı, bayanlar askeriyeye bile giriyolar denizciliğimi yapamıyacaklar!

diğer yazınada cevap yazdım bunada yazmak istedim amacım farklılık yaratmak değil de diyecek bi kaç sözüm olacak ...
nedir bu bayan merakın anlamış değilm karada azda denizde de mi olsun yoksa ben çok demokratiğim nerede olursa olsun ...yada senin kağıt ne ..
uzakyok vrd zbt yada vrd zbt mi yada 1zbt yada master..
yani demem o ki kaç yıllık denizcisin tecrüben ne kadar...hayattan we denizden...
kaç kere yangın atlattın kaç kere seni kaçırdılar...kaç kere zor koşul gördün yada kaç kere 1 kontrat inemedin...lumbarağzından bak arkadasım...erkek gibi çok kadın gördüm eywallah...ama 1 elin parmağını geçmez...ama çok fazla işe yaramayan gördüm saymakla parmak bitmez...kaç tane kadın biliyorsun 50kg taşıyabilir...kaç tane kadın biliyorsun monifold bağlayabilir yada ambar kapaği açabilir...haa diyorsanki konteynır o zaman şöyle diyim çıksın tepesine de sıksın liftinleri lashing ini yapsın alayı madem eşitiz ya görelim...oradan atlar hemen lüzümsuz aman siz düşersiniz felenca çıksın diye millete denizi özendireceksin diye yanlış yönlendirme..denizcilik kolay iş değil...yeri gelir yersin 8-10 hava feleğin şaşar...7 gün gözüne uyku girmez yeri gelir süt liman olur ortalık gidersin 1 ay ...ama bak kardeşim bu işler az puan alıp git oğlum denizde para çok okulu bitir genel müdür maaşı alırsn demeye benzemez bu iş emek ister yürek ister can ister hayatından ödünvermeni ister belki canından olursun ama bi arkadaşının canını kurtarabilmeyi ister...hadi şimdi herkese allah selamet wersin...

arkadaşım sen bu meslekten çok sıkıntı çekmişssin belli, ama ben senin kadar sıkıntı çekmedim senin gibi aynı şeyleri yaşadım belki daha ağırlarını yaşadım belki en azından senin kadar abartmadım büyütmedim ilerisi içinde kendime güveniyorum. Diğer konu bayan merakıymış karada çokmuşta denizdedemi olsun. Bunu savunuyor olmamı sen belki başka şekilde algılıyo olabilirsin ama arkadaşım ben eşitliği savunuyorum sen neyi savunuyosun sen biraz fazla geçmişlerde yaşıyosun. Bayan süvari ile çalışma imkanım dahi oldu erkeklere taş çıkartanlar bile var. Sen diyosun ki bayan yapamaz yapamayan erkekler görmedik mi daha ilk günden indirin beni bu gemiden diyen zabitler tanıdım. Yani anlayacağın yapamayan erkeklerde var. Arkadaşım ya sen fazla bişey görmemişsin bu işte yada bu eski zihniyetle yaşıyıp duruyosun ne diyimki size. Bayanlarda sonuçta bizim gibi insan denizden ekmek kazanan insanlar. Ama sen farklı gözle bakıyosan bayanlara ne diyim ki sana...kolay gelsin diyim o zaman...

arkadsım ben sıkıntı felan çekmedim...çekmemde...bayan süvari ile çalıştım demişsin...stajyer ken mi...arkas ta mı?? türkiyede tek kadin kaptan orada war ha yabancıda çalıştıysan birşey diyemem ...yazımı tam olarak okursan bayanlarında bizim gibi oldugunu yazdım..fakat 1 elin parmaklarını geçmez dedim...bu konuyu uzatmanın bence bi anlamı yok...benim gemimde ne 3.ne 4.kadın olamaz ilk limanda ewinin yolunu tutar...benim stajyer konusunda da kararım bu yöndedir...yani kısaca benim kanattim 18 erkeğin içine 1 kadın yada 2 kadın olmaz...ben kimsenin abisi babası olamam gemide iş iştir...bilmem anlatabildim mi...ha bunca yazım geri kafalı izlenmi werdi sanıyorum fakat b, açıklama yapıp bitiriyorum...kadınlar denizcilik okuyabilir sebebi şirketlerdeki bilinçsiz denizcilikle alakası olmayan kişilerin bizleri yönetmesi hususunda o yuzden bayan arkadslarımız şirketlerde çalışsın ki bizlere denizde kollasınlar...ama denizde lütfen çalışmasınlar...

arkadsım ben sıkıntı felan çekmedim...çekmemde...bayan süvari ile çalıştım demişsin...stajyer ken mi...arkas ta mı?? türkiyede tek kadin kaptan orada war ha yabancıda çalıştıysan birşey diyemem ...yazımı tam olarak okursan bayanlarında bizim gibi oldugunu yazdım..fakat 1 elin parmaklarını geçmez dedim...bu konuyu uzatmanın bence bi anlamı yok...benim gemimde ne 3.ne 4.kadın olamaz ilk limanda ewinin yolunu tutar...benim stajyer konusunda da kararım bu yöndedir...yani kısaca benim kanattim 18 erkeğin içine 1 kadın yada 2 kadın olmaz...ben kimsenin abisi babası olamam gemide iş iştir...bilmem anlatabildim mi...ha bunca yazım geri kafalı izlenmi werdi sanıyorum fakat b, açıklama yapıp bitiriyorum...kadınlar denizcilik okuyabilir sebebi şirketlerdeki bilinçsiz denizcilikle alakası olmayan kişilerin bizleri yönetmesi hususunda o yuzden bayan arkadslarımız şirketlerde çalışsın ki bizlere denizde kollasınlar...ama denizde lütfen çalışmasınlar...

Bayan bir denizci olarak dedikleriniz bana saçma geliyor.Gemide bayanlar kimseden abilik babalık beklemiyor ve böle birşeye ihtiyacımız yok bizim . Biz oraya işimizi yapmaya geliyoruz kimseyle abi ayağında takılmaya değil.Ben de uzakyolda kuruyük gemisinde çalıştım ve çalışmaya devam ediyorum . Ama tüm işimi kendim yapıyorum gerektiği zaman 50 kg da kaldırıyorum . gerektiği zman ambarada 30 defa inip çıktım , her draft bakılcağı zman çarmıhtan ben indim , kreynden tüp indirilceksede ben indirdim,kimse benm yerime indirmedi.bunlar basit örnekler. Bizim kimseye ihtiyacımız yok gemide rahat olun siz.Ayrıca tüm erkek zabitler 4/4lük mü peki değil ayrıca şuan türkiyede 1 adet bayan süvari olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz . Benim dedem 40 yıl kadar bi süre bu mesleği yaptı ve bana dediği şey 1980lerde yabancı ülkelerde bayan kaptanla denk gelmiş.
1)SEDA TURHAN
2)NİLDENİZ ŞEN
3)SEDEF ESRA ULUTÜRK
4)TUBA KONKUŞ AKAR
bu ablalarımız gemide kaptanlık yapıyorlar. gayet başarılılar Nildeniz Şen hatta tankerde çalışıyor. Bu ablalarımızdan başka kaptanlık yapan 1-2 aplamız daha var.şuan şirketlerde 2. kaptan bayanlar var şirketler tarafından çok tutulup mesleğini çok iyi bir şekil icra ediyorlar.Erkek arkadaşlarımdan duyduğum bayan 2. kaptanlar var çalıştıkları, erkeklere taş çıkarıyor dedikleri. Bu sebeplerden bayanlar hakkında konuşmalarımızı daha seviyeli bir şekilde yapalım çünkü biz bayanlar beylerle her zaman seviyeli konuşmaya özen gösteririz.

Bayan bir denizci olarak dedikleriniz bana saçma geliyor.Gemide bayanlar kimseden abilik babalık beklemiyor ve böle birşeye ihtiyacımız yok bizim . Biz oraya işimizi yapmaya geliyoruz kimseyle abi ayağında takılmaya değil.Ben de uzakyolda kuruyük gemisinde çalıştım ve çalışmaya devam ediyorum . Ama tüm işimi kendim yapıyorum gerektiği zaman 50 kg da kaldırıyorum . gerektiği zman ambarada 30 defa inip çıktım , her draft bakılcağı zman çarmıhtan ben indim , kreynden tüp indirilceksede ben indirdim,kimse benm yerime indirmedi.bunlar basit örnekler. Bizim kimseye ihtiyacımız yok gemide rahat olun siz.Ayrıca tüm erkek zabitler 4/4lük mü peki değil ayrıca şuan türkiyede 1 adet bayan süvari olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz . Benim dedem 40 yıl kadar bi süre bu mesleği yaptı ve bana dediği şey 1980lerde yabancı ülkelerde bayan kaptanla denk gelmiş.
1)SEDA TURHAN
2)NİLDENİZ ŞEN
3)SEDEF ESRA ULUTÜRK
4)TUBA KONKUŞ AKAR
bu ablalarımız gemide kaptanlık yapıyorlar. gayet başarılılar Nildeniz Şen hatta tankerde çalışıyor. Bu ablalarımızdan başka kaptanlık yapan 1-2 aplamız daha var.şuan şirketlerde 2. kaptan bayanlar var şirketler tarafından çok tutulup mesleğini çok iyi bir şekil icra ediyorlar.Erkek arkadaşlarımdan duyduğum bayan 2. kaptanlar var çalıştıkları, erkeklere taş çıkarıyor dedikleri. Bu sebeplerden bayanlar hakkında konuşmalarımızı daha seviyeli bir şekilde yapalım çünkü biz bayanlar beylerle her zaman seviyeli konuşmaya özen gösteririz.

Hanımefendi stajer olarak çalışmışsın belli her işe koşmuşsun yada koşturulmuşsun.. 50 kilo değil 100 kiloda kaldırmışsındır yapmışsındır etmişsindir kimse zaten kimseye acıyarak yardıma ihtiyacın varmış gibi bakmak durumda değil, madem çalışıyorum adı altında gemidesin zaten üstüne düşeni yapmak zorundasın.. bu cevabımdan dolayı taraflı olduğumu düşünme kim ne iş yaparsa yapsın umrumda değil istersen kozmonot ol beni ilgilendirmez ancak bu kadındı erkekti mevzusu çok saçma yerlere geldi ve ben mesajınızdaki "seviyeli konuşmak" kısmına takıldım. Burada seviyesiz bir konuşma, bir yorum yok, olursada yöneticiler olarak gereğini yaparız.

Selametle..

1)SEDA TURHAN
2)NİLDENİZ ŞEN
3)SEDEF ESRA ULUTÜRK
4)TUBA KONKUŞ AKAR

1.si ben bayan kaptan yok demedim süvari yok dedim...yabancı kaptan oldugunuda yazımda belirttm.
2.si 50kg kaldırıyorum demişsin tabiki kaldırcaksın zaten gemide erkek-bayan farketmez ne gerekiyorsa onu yapacaksın gerekirse wc temizliceksin (stajyer)ken
3.sü allah sana insallah hep iyi yerkerde çalışmayı nasip eder ki kötülerle karşılaşmayıp bu meslekten cok daha fazla şey öğrenirsin...

selametle

mesleğin erkeği bayanı nasıl olmuyormuş :) siz hiç bayan inşaat işçisi gördünüz mü?siz hiç sebze meyve halinde küfeyle sebze meyve taşıyan kadın gördünüz mü?bu konuyu başlatan bayan ya da bayan gibi davranan arkadaş kafa buluyor belli zaten mesajlarından :)

1.si ben bayan kaptan yok demedim süvari yok dedim...yabancı kaptan oldugunuda yazımda belirttm.
2.si 50kg kaldırıyorum demişsin tabiki kaldırcaksın zaten gemide erkek-bayan farketmez ne gerekiyorsa onu yapacaksın gerekirse wc temizliceksin (stajyer)ken
3.sü allah sana insallah hep iyi yerkerde çalışmayı nasip eder ki kötülerle karşılaşmayıp bu meslekten cok daha fazla şey öğrenirsin...

selametle

yukarda bahsettiğim bayanlar zaten süvari hanım ve bildiğim 1-2 tane daha var.

yukarda bahsettiğim bayanlar zaten süvari hanım ve bildiğim 1-2 tane daha var.

bakın sn.nyurtkuran daha fazla sizinle bu konularda tartışmak bence bi çözüm getirmeyecek ne size nede bana ...
benim kendi düşüncem kadınlar denizde çalışmamalı benim yanıma gelirse hemen yollanmalı ve hele gemide kaptan (master)bayan ise hemen o gemiden inilmeli diye düşünmekteyim.
bana saydıgınız isimleri inanın tanımıyorum ama dediğim gibi ben 1 tane diye biliyordum ama sizin söylediğinize görede baya fazla olmuş onlarıda tebrik ederim onlara kaptanlık veren şirketleride o yuzden ne demek gerekli allah herkese selamet versin ....

DENİZDE CALIŞACAK İNSANDA BULUNMASI GEREKET TEK ŞEY DENİZCİLİK SEVGİSİDİR BU EYER Bİ KİŞİDE VARSA BEN CE DENİZCİLİK YAPMAYI DÜŞÜNE BİLİR DİĞER BİLGİ DİSİPLİN EĞİTİM VB ŞEYLERİ SONRADAN KENDİSİ TAMAMLAYA BİLİR. EĞER DENİZİ SEVİYOSA

Denizci olmayı bırakıp biraz kaptan olmaktan bahsedelim,
Her türlü zorlukta Hızlı ve doğru kararlar vermek zorundadır, süphe telaş vs. izin vermeden.
Biraz bayanların anatomik yapısını incelersek bunu yapamayacaklarını anlayabiliriz :)

Kendi evinin aşçısı olmanın nesi kötü ya :) Bekleyin evde kocanızı daha ne istiyosunuz :)))
Ankete erkeği kızı olmaz diyenleri de kınıyorum :)
Sanki masa başında kagıtlarla oynama işi bu :)

Biraz gerçekçi olun ;)
Bence eğer siz yapıyorsanız bayanlar hayli hayli yapar
Karakter de önemli sonuçta

Geri