Gemi Adamı Cüzdan Takibi

bende konuya dahil olmak istedim 10-12-2013 saat 0900 da verdiğim evragım ancak bugun teslim edildi.limandaki işlem yapan memura kızmaya hakkımız yok inanın onların yerine kendimizi koyalım inanın bizde oyle davranırdık türkiyenin en kalabalık limanında 3 tane banko hizmet vermekte ve ortalama günde kasım aralık ayı için 400-500 kişi geliyor günde evragını almak isteyenler evrak vermek isteyenler vs..şimdi bu bakanlık denen kurum ankarada limanlar da hep deniz olan yerde basım yeri ankarada müstesar ankarada bakan ankarada yani kısaca asıl sorun sistem madem böle bi halt yiceksin getir bakanlıgı istanbula doğal olarak da personeli türkiyenin en kalabalık limanında işler hızlı olsun bu çile bitsin.biz denizciler olarak her zaman maduruz zaten sigortadan maduruz emeklilkten maduruz paradan yana maduruz kumanyadan yana maduruz ama ses yok neden biliyormusunuz çünkü gemisini yürüten kaptan....eger işimiz düşmezse buradaki aksaklıkları görmüyoruz hemen burası muz cumhurtiyeti memur gerizekalı iş bilmez amiri memuru yok bunların vs vs onlarda insan arkadaslar yada şikayet edeceksiniz bireysel yolla yada dernek yoluyla vs vs iyi akşamlar

denizleriniz sakin pruvanız neta olsun...

memura kızan yok kardeş, merak etme anlayışla karşılıyoruz onları da, ama bir başıboşluk bir kontrolden çıkmışlık var besbelli..tabii ki işimiz düştüğünde farkediyoruz, hergün limana gidip kontrol edecek halimiz yok ya.neyse sorun belli, uzatmaya gerek yok burada konu dağılmasın, konuyla ilgili sorunları olan paylaşmaya devam etsin, yardımlarınız için teşekkürler.

memura kızan yok kardeş, merak etme anlayışla karşılıyoruz onları da, ama bir başıboşluk bir kontrolden çıkmışlık var besbelli..tabii ki işimiz düştüğünde farkediyoruz, hergün limana gidip kontrol edecek halimiz yok ya.neyse sorun belli, uzatmaya gerek yok burada konu dağılmasın, konuyla ilgili sorunları olan paylaşmaya devam etsin, yardımlarınız için teşekkürler.

ben kişi kastederek bi açıklama yazmadım siz abilerimizin her suyun başında arkadası varken bu konuları daha net dile getirebiliyorken bu sıkıntıları herkes dile getirsin demek istedim...

bu arada cüzdanınızla ilgili net bi açıklama yazmak istedim ortalama cüzdan basımı 21 iş gününde tamamlanıyor merak etmeyiniz en kısa zamanda sizinde cüzdanınız geleecektir.ankaradan yola cıktıgında ptt size mesaj atacaktır.eger o gun ewde değilseniz ertesi gün limana gönderilecektir cüzdanınız ..

işlemi erken yapılan yada cüzdanı erken gelen arkadasların da şansı yaver gitmiştir normal şartlarda ortalama bu işlem 15-20 gün sürmektedir.ancak istanbul limanındaki kalabalık yüzünden birazcık süre artmiştır.

acelesi olan arkadaslarında 2 katta liman müd yrd.görüşmesi halinde işlemleri hızlı bir şekilde yapılıp kendilerine cüzdanları verilmektedir.

saygılar...

GOC başarı belgem dahi daha gelmedi.. Başarı belgesi geldikten sonra sertifika işletme ve cuzdan yenileme sureci var arkadaşlar sızce bu işlemler ne kadar sürer..?

limana sordum biz gönderdik yoğunluk var kargoyu açmamışlardır daha diyor şirket ikidir arıyor iki gemi kaçırdım bunların yüzünden ankaraya gitsem bi şey değişirmi acaba bi çaree

tum denizci arkadaslara merhaba, ben 31 aralik tarihinde yeterlilik yükseltme için liman cuzdani, dekontlar, sinav basari belgemle birlikte bikac stcw sertifikasini istanbul limanina verdim. bugun internetten baktigimda hala "gemiadami cuzdan basim merkezine iletilmis talep bulunmamaktadir" yazisini gordum. istanbul disinda yasadigim icin sadece evrak sormaya limana gitmek istemiyorum. zaten telefona da bakilmiyor. bu ankaradaki cuzdan basim merkezine telefonla ulasip evrak hakkinda bilgi almak munkun mudur acaba?
eger mumkunse telefon numarasi nedir bilen var mi?

tum denizci arkadaslara merhaba, ben 31 aralik tarihinde yeterlilik yükseltme için liman cuzdani, dekontlar, sinav basari belgemle birlikte bikac stcw sertifikasini istanbul limanina verdim. bugun internetten baktigimda hala "gemiadami cuzdan basim merkezine iletilmis talep bulunmamaktadir" yazisini gordum. istanbul disinda yasadigim icin sadece evrak sormaya limana gitmek istemiyorum. zaten telefona da bakilmiyor. bu ankaradaki cuzdan basim merkezine telefonla ulasip evrak hakkinda bilgi almak munkun mudur acaba?

İstanbul gibi Ankara'da da Telefona çıkmıyorlar. 20 iş günü ya da bir ay zarfında kargo ile adrese gelir.

Kardeşim aynı dediğin işlemleri bende 24 Aralık'ta yaptım,bende de aynısı yazıyor,bende telefon yoluyla hiç bi cevap alamadım ,sırf memura sormak içinde istanbula gitmek istemiyom,belki yarın belki yarın diye diye bekliyoz bakalım..

@marin :
az once benimle ayni islemleri yapan bi arkadasimla konustum. 17 aralikta evraklarini vermis ama hala eline cuzdan ulasmamis. netten kontrol edince de yine cuzdan basim merkezine iletilmis basvuru yoktur diyormus. yani 20 iş günü dedikleri yalan. allaha emanet is yapiolar. cuzdanimiz kaybolmasa bari..

@conqueror:
cuzdanin eline gecerse bilgilendirir misin birader ona gore ben de kendime tahmini bir tarih bulup sirkete gidicem. nezman gelecegi belli olmayan bi evrak bekledigimiz icin sirkete de şu tarihte hazirim diyemiyoruz. allah sonumuzu hayir etsin..

kusra bakmayin alinti nasil yapilir bilmediğim için böyle yazdım :)

limana başarı belgesinin gelip gelmediğini nereden öğrenebiliriz acaba limandan aldığım bilgide henüz onların eline ulaşmamış başarı belgesi şimdiden teşekkürler

Karaköyden evrakların ankaraya gönderilmesi 20 günden önce olmuyor (15 ijde verdim 21 gün sonra gittiğimde dosyaya hiç bir işlem uygulanmamıştı) daha sonra dosyayı elden ankaeaya getirdim 3 gün sonra onay verildi 10 nunda kaeaköy cüzdanımı kargoya verdiler bugün 16sında yani cüzdan basım merkezine ulaştı yazıyor. Basılacak ve kargoya verilecek. Bu recin 10 gün süreceğini düşünüyorum.
Kısacası 20 gün hikaye kovalamazsan iki ay beklersin heleki yeterlilik onayı varsa işlemde garanti 2 ay kovalarsanda 1 aydan önce olmaz (karaköy için gözlemlerim)

Karaköyden evrakların ankaraya gönderilmesi 20 günden önce olmuyor (15 ijde verdim 21 gün sonra gittiğimde dosyaya hiç bir işlem uygulanmamıştı) daha sonra dosyayı elden ankaeaya getirdim 3 gün sonra onay verildi 10 nunda kaeaköy cüzdanımı kargoya verdiler bugün 16sında yani cüzdan basım merkezine ulaştı yazıyor. Basılacak ve kargoya verilecek. Bu recin 10 gün süreceğini düşünüyorum.
Kısacası 20 gün hikaye kovalamazsan iki ay beklersin heleki yeterlilik onayı varsa işlemde garanti 2 ay kovalarsanda 1 aydan önce olmaz (karaköy için gözlemlerim)

Bizim artık elden götürme gibi bi imkanımız yok,mecburen bekliyoruz ,Yeterlilik onayı hakkında detaylı bilgin varsa biraz bilgi verebilirmisin,şuan onun için bekliyorum..

Yeterlilik onayı bekliyorsan zaten evrağın gitmiş ankaraya onay vermeleri 4-5 gun suruyor ankarayı ararsan cevap veriyor yeterlilik onay dahili numarayı isteyince veriyorlar ben aramıştım baktılar sıradasın yarın onaylanır dediler 4 gün sürmüştü. Daha sonra karaköy onayı görecek dosyayı kargolayacak sonrada beklemeye devam.

03122031000 dahili 3488 veya 3512 olabilir yeterlilik onay bölümü

24 aralık'ta dosyamı karaköye verdim vermez olaydım... Daha bugün cüzdan yazdırıldı kargo verilmesini bekliyordum ki cüzdanı iptal ettiler ve şimdi yeni bi cüzdan numarası verdiler ve onu basıyorlar nasıl saçma çalışan insanlar bunlar anlamış değilim....

arkadaşlar bende 18.03.2014 tarihinde izmir liman başkanlığında başvurumu yaptım , 21 gün oldu hala ses yok , ankarayı aradım müge hanım ile görüştüm 25 martta onay verilmiş ama izmir limanını arıyorum onay gözükmüyor diye tarafıma bilgi verildi hatta limandaki memur kod açılmasını bekliyorum demişti 5 nisanda hala açılmamış dedi , halbuki ankarayı aradığımda 25 martta kod açımı gerçekleşmiş , şimdi benim liman cüzdanım nerede olabilir 21 gün bitti ne zaman tarafıma ulaşır yada aramam gereken yer neresidir bilgi verebilecek arkadaş varmı , birde ectis brm ileri sertifakaların işlenmesi vardı 11 ayrı sertifika işlenicek ve stajyerlikten uzakyol vardiya zabitliğine geçiş yapılacak , şaştım kaldım bu liman işlemleri çok kafa karıştırıcı , süre belli değil , evrak nerde belli değil, cüzdan ne zaman gelir belli değil ? işin en ilginç yanı ise bunları sorabilceğiniz kurum veya kişide belli değil , ne yapacağımı şaşırdım resmen

bugün geldi liman cüzdanım , dünde ptt den mesaj gelmişti , bilgi vermek için yazdım20 -40 gün arası değişiyor gelmesi

Başvuru durumu : Cüzdan bekleniyor "Gemi adamı merkezi cüzdanın ulaşmasını bekliyor" böyle bir açıklama var bayadır bekliyorum ? Bir bilgisi olan varmı bu durum neyi ifade ediyor ? Birde eksik 1 tane sertifikamı işlememişler bu zaman zarfında işlettirebilirmiyim ? slmlar

Geri