GOSS Denizcilik İngilizcesi 2012 Soru ve Cevapları

"Teknenin Sualtı kesiminin yüzeysel incelemesi" 2011 agustos ayında brezilya, guaiba class NK surveyinde dalgıclar tarafından yapılmıstı , aklıma takılan soruda sometimes gecmesi cunku bu işlem genellikle dedıgınız gibi gemi havuzlandıgında olur ama bizim gibi tersane periyodunu ileri almak için demirde de yapılabiliyo , zincir kalınlık ölçümü zaten yapılabilir, asıl soru bu soruyu hangı mantıkla hazırlamıslar ordakı sometimes at anchorage a goturuyo cevabı ama emin degilim..

Şöyle söyleyeyim,
1- Kaynaklarda doğru cevap Dry Docked,
2- Bu işlem için At Anchorage ve At Sea terimleri birebir aynıdır IACS'nin ölçütlerine göre.
Eğer doğru cevap Dry Docked olmasaydı diğer ikisi de doğru cevaptı.
3- Cümlede Sörveyler sırasında bazen terimini kullanmış.
4- Sadece Intermediate veya Special Surveyler At Sea veya At Anchorage kabul edilebilir.

Sınava giren bir kardeşimizin aklında kalan yeni sorular. Fakat cevaplarından emin değildi.

1) Fires are classfied acc. to .........
--material that is burn

2) A ship is 3 demensional structure having lenght, width and ........
-- depth

3) odd sentence about tornado (tornado ile ilgili yorum soruyordu)
--IV veya V olacak gibi geldi

4) damage ile ilgili bir soru vardı. Baştarafı türkce olarak damage surveyde sadece hasarlı kısım tamir edilir and estimated ............. and cost of the repair
--time

Bu sorunun cevabı TURNİKE olucak galiba. Çünkü kanama şiddetli olursa turnike yapılır.

115- If casuality severe bleending which is you (first thing try)?
a) antiseptik uygulanir
b) kanayan bolgeye temiz bir bez ya da bandajala bastirilip baski yapılır
c) turnike yapilir xx

Tourniquet

A tourniquet should be used only as a last resort to control severe bleeding after all other methods have failed and is used only on the extremities. Before use, you must thoroughly understand its dangers and limitations. Tourniquets cause tissue damage and loss of extremities when used by untrained individuals. Tourniquets are rarely required and should only be used when an arm or leg has been partially or completely severed and when bleeding is uncontrollable.

cevap b şıkkı sanırım

Turnike yanlız kol ve bacak kopmalarında kullanılmaz. Eğer kanayan yere baskı yapıldıktan sonra yinede kan durmuyorsa turnike yapılır. Atardamara baskı yapılarak kan durdurulur, lakin belli sürelerde bağ çözülüp kangren olmaması için kanın organa dağılımı sağlanır. Senin yazmış olduğun tanım bunun bir benzeri. Fakat soruda geçen 'severe bleeding' şiddetli kanama derken neyi kastediyor bilmiyorum. kanama durdurulamayacak demek istiyorsa c) şıkkı, farklı birşey demek istiyorsa b) şıkkı olur.

Öncelikle paylaşımlar için teşekkürler herkese Allah razı olsun...
Soruları hazırlayanların da bir mantık üzerine hazırladıklarını varsayarak cevapların tespiti daha kolay oluyor ,
cpt risck tespitini doğru buluyorum.
Yasin KALENDER bey sizin söyledikleriniz de doğru fakat sorunun ipucu kısmı (parantez içinde)
der ki ilk yapılacak şey?
Bu da
b) kanayan bolgeye temiz bir bez ya da bandajala bastirilip baski yapılır
Thanks in advance...

Dediğiniz doğrudur, katılıyorum. Yapmış olduğum enson tanımda belirttim bunu. Fakat parantez içindeki olan kısmı hesaba katmamıştım, bu nedenle b) olma olasılığı yüksek gözüküyor.

111- Gemi jurnalinden bahsetmiş... en az hangi sıklıklarda jurnal doldurulmalıdır?

a)weekly
b)daily xx
c)monthly
d)hourly
e)önemli bir olay sonrasında hemen

Bu sorunun doğru cevabı hangisi? e) şıkkı diyen de var

111- Gemi jurnalinden bahsetmiş... en az hangi sıklıklarda jurnal doldurulmalıdır?

a)weekly
b)daily xx
c)monthly
d)hourly

a)weekly
b)daily xx
c)monthly
d)hourly

''Mani olmadıkça kayıtlar her gün yapılır.'' Gemi jurnali kaptan ve ikinci kaptan tarafından imzalanır.

şüphe götürmez şekilde
doğru cevap b şıkkıdır

Gemi jurnalinden bahsetmiş... en az hangi sıklıklarda jurnal doldurulmalıdır?

a)weekly
b)daily xx
c)monthly
d)hourly

bana sorunun cevabı d)hourly gibi geldi. çünkü saat başı dolduruluyor.

paylaşım için çok teşekkürler emeğinize sağlık*
88-165 inci soru da dogru cevap hangisi
what is the Burthen tonnage?
a)light displacement
b)loaded displacement
c)deadweight xx
d)net register tonnage xx

arkadaşlar paylaşımlar için çok teşekkürler kesinlikle buradaki sorulara bakmadan sınava girmemek lazım...
dün girdiğim ingilizce sınavında çoğunluk buradaki sorulardan geldi... hatırladığım kadarıyla diğer sorularda şöyleydi;

hangisi charter ın taraflarından (charterere parties) biri değildir...

port state control

ilkyardımla ilgili boyun(neck and ....... injury) lerde hasta zorunda olmadıkça kıpırdatılmamalıdır ambulans gelene kadar gibi bir cümlede noktalı yeri sormuşlar

spinal (omurilik)

hangi durumda her iki gemide rotasını sancağa almalıdır diye bir soru vardı?

having the other on starboard
overtaking
standing on
meeting END-on

ben meeting head-on olsa o derdim ama end-on vardı diğer şıkkı hatırlamıyorum

traininglerde diye başlayıp devam eden bir cümlede quipments should be assured ...... diye bir soru vardı

when a new crewmember joins
when they needed

gibi şıklar vardı ben when they needed dedim...

bir soruda da raspadan bahsedilmiş şıkları tam hatırlamıyorum ama soru boya yüzeyden neyler kaldırılır gibi bişiydi... şıklarda tek hatırladığım scabber

Bugun girdiğim sınavdan 100 alarak başarılı oldum...

Forumda şüpheli cevap olarak görülen veya olmayan sorular aşağıdaki gibidir.

--Nautical charts are the essential tools for marine …… it shows the seabed, rock vs..
Cevap Navigation

--What is the essantial tools for marine navigation
Cevap Nautical charts

Bu iki soru tek sınavda çıktı, sanırım biraz şanslıydım...

--Which one of the reason being tender ship…
Concentrated high cargo and double bottom tanks are empty

-- If casuality bleeding severely which’s one of the first attitude
Pressure with a clean pad on bleeding area.

Gas free’si yapılmadan kapalı bir alana girilmesinde izin verilen alet hangisi olabilir.
Approved non explosive lamp

Diğerleri eski sorularda veya forumda bulunabilir...

Herkese başarılar dilerim...

17- Line may have eithr a left........or a right.......depending up on how the strand are twisted to gether.
a) Lay b)Twistc)Sided) Way e) Hand

sorusunda cevabın E olması gerekiyor. Left hand veya Right hand özellikle çelik tel halatlarda önemli oluyor İnternetten bağ yapımı ile alakalı bir makalede de kolların parçaları anlatılırken;

Rope is comprised of a total of 12 strands, 6 strands with left hand twist and 6 strands with right hand twist.

çelik tel çeşitleri ile alakalı başka makale

Left and right hand lay

Left hand lay or right hand lay describe the manner in which the strands are laid to form the rope. To determine the lay of strands in the rope, a viewer looks at the rope as it points away from them. If the strands appear to turn in a clockwise direction, or like a right-hand thread, as the strands progress away from the viewer, the rope has a right hand lay. The picture of steel wire rope on this page shows a rope with right hand lay. If the strands appear to turn in an anti-clockwise direction, or like a left-hand thread, as the strands progress away from the viewer, the rope has a left hand lay.

ibaresi kullanılıyor.

BURTHEN TONNAGE; Net registered tonnage ( NRT) qte The definition of tons burden in the "International Maritime Dictionary" by Rene de Kerchove published by D. Van Nostrand Company Inc in 1961 (2nd edition) page 108, neatly illustrates the point. I quote "The number of tons of lading which a ship is able to carry in addition to the weight of her hull and equipment. Sometimes called burthen. It is equal to the difference between the displacement when light and the displacement when loaded. In Great Britain the term "tons burthen" is understood in practice, and always construed to mean the net registered tonnage of a vessel." unqte

a)weekly
b)daily xx
c)monthly
d)hourly

Bu sorunun doğru cevabı hangisi? e) şıkkı diyen de var

Bana göre de b)daily...
Dikkat edilirse soruda "en az sıklıkla" diye soruyor. Yani seyirde olmadığımızı da hesaba katarsak saatte bir doldurma zorunluluğu yok ama günde en az bir defa mutlaka işlenmeli diye düşünüyorum:)

Yasin KALENDER Kardeşim emeğine sağlık, gayet başarılı olmuş...

Geri