GOSS Denizcilik İngilizcesi 2012 Soru ve Cevapları

115.soru bleeding diye yazılır soru bleending diye yazılmış ise yalnış şık .cevap şıkıı doğru selamlar arkadaşlar allah selamet versin

arkadaşlar burda paylaştığınız sorular için teşekkür ederim ...31.10.2012 de goss girmiş olduğum ingilizce imtihanında 70 alarak zor geçtim gasm inglizce notum 63 idi.şimdi burda okuduğum sorulardan 10 adet çıktı.yeni hiç görmediğim soru ise 9 adet.1 adet eski soru çıktı.yeni sorular yazmış ta yazmış ...yeni hiç görmediğim sorulardan burda yazmak isterdim ama aklımda hiç kalmadı.bu yüzden tüm sorulara iyi çalışın ki işinizi fazla şansa bırakmyaın.sorular tamamen şans işi...hepinize şimdiden başaraılar dilerim saygılar

burthen tonaj

[

165- Burthen harfi ile başlayan bi tonaj sormus bu ne tonajıdır diye.
a) net deplasman
b) gross deplasman
c) full deadweight xxxxx doğru
d) partly deadweight
e) net register tonnage xx yanlış

burthen tonaj full deadweight olduğu araştırılınca bulunuyor.

111- Gemi jurnalinden bahsetmiş... en az hangi sıklıklarda jurnal doldurulmalıdır? a)weekly b)daily xx c)monthly d)hourly e)önemli bir olay sonrasında hemen ''Mani olmadıkça kayıtlar her gün yapılır.'' Gemi jurnali kaptan ve ikinci kaptan tarafından imzalanır. ya arkadaşlar bu gemi jurnalleri günlük doldurulacakdıda neden saatlik kısımlara ayrılıyor ve örnegin her saat başı rota ve düzeltmelerini yazıp diger olayları işliyoruz. bence saatlik olmalı. ben 70 ile kaldım bana makine jurnalini sordular. soru remark and sıgned ........ engine logbook...... günlük olarak devamediyordu master chf off duty eng chf eng. any eng ben chf eng yaptım ama hatalı oldu galiba çünki her vardiyacı imza atar ve not düşeblir.

banada bu dosyadakı sorulardan sekız soru geldı dıgerlerıde eskı sorulardandı ıkı tane degısık soru vardı bırı yangın alanına neyle gırılmes dıordu sanırım yangından korunmak ıcın -boots-hydran-gloves-helmet-vardı sanırım dogru cevapta haydranttı hydrant yangından koruyan elbıse deel cıkan sorulara bıde eskı sorulara calısmak yetrlı

Bana bu sorulardan 8 tane geldi , diğerleride eski sorulardandı ellımde bulunan kıtaptan calısmıstım . Yasin kardeşim ellerine sağlık çok faydası dokundu.Sınavdan 80 aldım . Aynı gün seyir sınavınada girdim şansıma eski sorulardan geldi 95 alarak geçtim . Site de emeği gecen herkeze çok teşekkürlerimi sunuyorum. Allah hepinizin yardımcısı olsun sınavlar da . Selametle

158- filika tested yani kontrolü yapılmış herşeyi birmiş chf off diyor. kısa makale
--reapair

bu soru sanirim asagidaki soruyla ayni. (baska bir baslik altinda okudum)

62.Lifeboats should be taken ashore, inspected and tested. All the damage, if any, should be repaired. Lifeboat winches should be dismantled, overhauled and worn parts renewed. Hand brakes and mechanical brake should be checked and adjusted. After completing the work, they should be tested under Chief Officer’s supervision.
This passage is part of .................................................. ....................
a) deck department orders
b) repair specification
c) miscellaneous
d) engine department orders
e) plain letter

O soruda bunun cevabina `A` denmis. Ama bana da cevap `B` gibi geliyor. Cunku Filika karaya veriliyor.

güzel çalışmaa diğer sitelere bakarsanızz bu sorulardan bulamazsın sadece burda 4 5 tanesii aynı zaten toplasınız 200 soru var ingilizcen sayenizde artmış bu sorular emeğinize sağlık teşekkürler paylaşım için

Immersion suits help reduce the loss of body heat and shock on entering cold water, immersion suits are critically important life saving appliances.

Tempurte degil loss of body olma

Geri