Haberleşme Dersi Muafiyeti için Yapılması Gerekenler

benimde bu arkadaşın sıkıntısıyla aynı bi derdim var goc u aldım fakat ne başarı belgem var nede liman cüzdanm hepsi limanda ehliyet sınavlarına girebilmek için geri alındı ben şimdi bu goc başarı belgesini limanımdan alıcam ee sonra haberleşmeden muaf olabilmek için ne yapıcam ?

ha bide aynı yani benimde şu an sadece seyir ile haberleşme dersim var sadece seyire girmeyi düşünüyorum. muafiyet işlemleri nasıl oluyor ?

GMDSS-GOC Belgesine sahip olup denizde haberleşme dersinde muaf olmak için aşağıdaki dilekçe yazılıcak

GEMİADAMLARI SINAV MERKEZİ BAŞKANLIĞINA

GMDSS ………. Ehliyetine sahibim. Ekte sunduğum belgelere istinaden Haberleşme dersinden muaf olmak istiyorum.

Gereğini arz ederim.

EKLER :
Ek – 1:Gemiadamı Cüzdanı Ön Sayfa Fotokopisi
Ek – 2: Gemiadamı Cüzdanı Telsiz Ehliyet Sayfası Fotokopisi

Adı Soyadı :
İmza :

Erişim No :
T.C. Kimlik No :
Adres :

Telefon :

Tamamda liman cüzdanını hizmet saydırırken teslim aldılar stajdan gelince başarı belgesini dilekçe ile beraber versek olmuyomu?

Arkadaşlar benim liman cüzdanımı stajdan geldiğimde liman elimden aldı bizde kalıcak diyerek şimdi bütün derslerimi verdim sadece haberleşme kaldı eylül ayında yapılan gmdss sınavında geçtim ben bu dersten muaf olmak için nasıl bi yol izlemem gerekiyo ?

benimde bir sorum olacak benim seyir ve haberleşme sınavım kaldı yarın kısmetse seyir sınavına giricem daha sonra da muhafiyet için basvuru yapmayı düşünüyordum ancak muhafiyet belgesi yada başarılı görünmesi arkadasımdan aldıgım habere göre 1-2 haftayı buluyormuş bu 1-2 hafta sonra geldikten 10 gün sonra goss başarı belgesi cıkıyor ve yeterlilik için basvurdugumuzda da 2 hafta sonra o geliyor edindiğim bilgi bu ayrıca haberleşme sınavıne girip başarısız olsak ta muhafiyetle tekrar başarılı olabiliyormuşuz o yüzden haberleşme sınavına da girip denemek istiyorum dogru mu edindigim bilgiler net bilgisi olan varsa sevinirim teşekkürler.

Muafiyet başvurusunda 1-2 hafta diye bişey yok kardeşim sen başvurunu yaptıktan sonra senin kütüğüne muafiyeti işleyecekler sınavdan kalsanda bişey farketmiyor doğrudur ama benim tavsiyem muaf olucam diye uğraşma bence sınav kolay muafiyet için oraya buraya sürüklenmektense gir geç paşalar gibi

arkadaşlar bende sınırlı var zabıtı var sınırlı kaptana gırıyorum ama roc telsız ehlıyetım var haberleşmeden muaf olurmuyum

haberleşmeden muaf olmak için nereyi arıyoruz nereye fax çekiyoruz bilen varmı acaba yakın zamanda yapan ben herhangi bir numara bulamadım

arkadaşlar goçum yokken ehliyet sınavlarına girmeye başladım. şimdi eylülde goç sınavı var. ben goçu alsam haberleşme sınavından muaf olabilir miyim ? yoksa en başta goçum yoktu cüzdanda limanda zaten işletemiyoruz seve seve giricek miyim haberleşmeye?

birincisi
gemiadamı cüzdanına işlenmiş goc ehliyet sayfası ve ilk sayfa istanbul merkeze fax atın
ikincisi
eğer goc işlenmemiş ama işlenmesi için harç yatırdıysanın işlenene kadarki sürede liman TEKNİK KÜTÜK BELGESİ hazırlanıyor o belgede yeterli oluyor
haberleşme dersinden muaf olabilmek için

yeni bilgi

03.03.2016 tarihinde yani dün gasm merkezine (ortaköy) fax çekerek bir dilekçe ile işi hallettim. basit bir dilekçe ve telsiz belgenizin operasyon numarası (T21231 gibi), tc kimlik numaranızı içeren bir dilekçe gönderiyorsunuz 10 dakikada işleme alıyorlar

Süresi geçtiğinden muafiyet için kullanamazsınız, hizmetle veya uygulama sınavıyla yenileyerek muafiyet alabilir veya haberleşme dersinden sınava girerek geçebilirsiniz.

Geri