Hangi Cevabi Veren Gerçek Denizcidir?

Denizi sevmek demek illa denizci olmak değildir, denizi seviyorsan başka bir işte çalışır bir tekne alır öylede deniz aşkını giderirsin hem de bizden çok çok daha keyif alarak yaparsın bu işi, günümüzde gemilerde sosyal hiçbir yatırım yapılmamaktadır gidilen limanlarda eskisi gibi kalınmamaktadır. Biraz geniş düşünmek ve gerçekci olmak lazım, bugün deniz de gördüğüm denizcilerin çoğu karada hiçbir sosyal faaliyeti bulunmayan kaybedecek hiç bir şeyi olmayan adamlar. Zabit kadrosu bir nebze olsun kültürlü oluyor ama onlarında sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Pek çoğumuz parası için yapıyor, belli bir seviyede ki herkesin gayet yapabileceği bir meslek. Gerçekci olalım arkadaşlar gerçekci en azından birbirimize karşı.

ya bırakın allah aşkına denizi seviyorum falan eyvallah hepimiz seviyoruz ama parasını seviyoruz öncelikle.. size: (" karada ailesi olan, kaybedeceği bişeyler olanlar için") aynı parayı karada kazancaksın deseler kaç kişi denize giderim ben yine der?? hayal dünyasında yaşamayın biraz gerçekçi olun;)

Denizciliği parası için yapıyorum. Aynı parayı karada kazanabileceğini bilip de denizi tercih edecek olmak bana mantıklı gelmiyor. Bu seçimi yapanlar bence karayla problemli insanlardır, denizi seven insanlar değil.P.S Amatör yönüyle denize aşığım :)

valla bekarken öyle düşünüyordum..evlenince biraz düşüncelerim değişir gibioldu ammaaaaa taaki kızım olana kadar..kızım olduktan sonra onan ayrılmak varya.... bence avantajları yaniparası ve imkanları için yapıyorum gibi geliyor suanda..belki bunlarda bahanesi işin.... alıştık çocuk yaşta çıktık denize belkide alışkanlık,sevgi..ne biliyim başka bir işaklıma gelemiyor yapabileceğim..:))

ya bırakın allah aşkına denizi seviyorum falan eyvallah hepimiz seviyoruz ama parasını seviyoruz öncelikle.. size: (" karada ailesi olan, kaybedeceği bişeyler olanlar için") aynı parayı karada kazancaksın deseler kaç kişi denize giderim ben yine der?? hayal dünyasında yaşamayın biraz gerçekçi olun;)

aynen katılıyorum size , okulda kaldı o seviyorum aşığım geyikleri =))

Ben karşılıksız seviyorum, o yüzden neden sevdiğimi düşünmedim. Yoksa ukraynanın haracını, arabın yüzsüzlüğünü, armatörün ödenmeyen maaşını ve bozuk kumanyasını, avrupalının kasıtlı psc sini, uzakyola giderken alakasız fırtınasını, elimden alınan yıpranma payını, liman başkanlıklarında memurların" bizim sayemizde ekmek yiyorlar" gibi olan felsefesini:) denizin fırtınasını, gemide bazen denk gelen domuzu, bitmek tükenmyen enerjiye sahip olan kanun ve müfredatımızın değişikliklerini, özkan poyrazı, binali yıldırımı, gemileri, gemicikleri v.b v.b Neden seviyim? Sigaram gibi bağımlıyım işte. Sadece seviyorum.

Denizi Seviyorum ama Denizden Çok parasını seviyorum..Karada bu kadar para veren bir iş sektörü olsa eminim onda çalışırdım.Hayatımızın bir düzeni yok sonuçta.Saldım çayıra mevlam gayıra.

Geri