Hangi Cevabi Veren Gerçek Denizcidir?

Amatör şekilde,kendine ait yatla veyahut ufak bir yelkenliyle dahi olsaio makina sesi gidip rüzgarın yelkene dolması ve o anda orada olmak bambaşka birşey.Fakat söz konusu olan şey bizim yaptığımız ise tek kelime ile parasıdır.

Arkadaşlar hele bir evlilik olayına gelin,kızı ikna edin,sonra evlenin,sonra eşiniz hamile olsun ,aşerdiğinde yanında olamayın,çocuğunuz olsun,hadi doğumuna yetişin önceden 2 ay sonradan 2 ay kalın,sonra o çocuğun ilk baba demesini duymayın ondan sonra 1 milyon dolar versende o anı bir daha yakalanmayacağını idrak edin,sonra 1 derece bi yakınınıza yada çok değer veremediğiniz birine yanında olmanız gerektiğinde belki de ölümde olamayın, sonra onun yanında olacağınıza sanki bu durum doğalmış,dünyanın kuralı buymuş gibi,her insan doğar büyür ölür gibi bir yalanı kabul beyninize yerleştirin ve aradan zaman geçtikten sonra büyük pişmanlık yaşayın,bununlada yetinmeyip denizci böyle olur mantığını kabul edip insanlık erdeminide unutun,ondan sonra deyinki ben denizi seviyorum ben denizciyim deyin.İşte o zaman kanımca o arkadaş gerçekten bir denizcidir.

Arkadaşlar tamamen bir ironiyle yazıldı,kimseye hitap etmiyorum,bu yazdıklarımın hepsini ben yaşamadım,payıma düşen oldu ama herbir yazdığım yanımdaki bir kişi tarafından yaşandı, özellikle o kaptanın bana evladım baba dedi ama duyamadım şimdi istersen 1 milyon dolar kazan ver o anı geri getirebilirmisin demesini unutamıyorum. Şahsi düşüncem 1-2 yıl yapıp bırakmayalım ancak 6-7 yıldan fazlası iyi değil çünkü çalışma şartlarımız muhasır medeniyetlerde bu işi uzun süre yapanlardaki gibi 2+2 yada bazı yerlerde 1+1 şeklinde değil,dikkat edin paraya girmiyorum,bu çalışma ve izin düzeni paradan önemlidir.

Deniz bir tutkudur, ister yelkenci, ister balıkçı ister gemici vs. bu tutkuyu severek yaşayanlar denizcilerdir.

Bence cevap para için olmamalıdır; çünkü daha fazla para kazandıran meslekler de var, ama bizler para için denizi seçmedik.

bir insan kendını nezaman dümenle bütünleşik hissediyorsa kendını nezaman gemının bir parçası olarak görüyorsa o insan ozaman denızcidir hakikatı parada pulda aramayıp denızde arayandır zaten hakikatı bulduktan sonra parada geliyor puluda ikinci olarak tabiki yorumuna saygı duyarım ama türkiye standartlarına baktınmı bana iyi para kazandıracak bi meslek söyle yada erken yaşta sağlam para kazandırcak bir meslek söyle. doktorlukta bile belli bir yaş birikiminden sonra para kazanıyorsun denizcilikte ise sağlam bilgi öz veri ile erken yaşta ağır sorumlululuga atılabiliyosun bazıları böyle agır sorumlulukları karada belli bir tecrübe yada birikimden sonra atılıyor ozaman para kazanılıyo türkiyedeki işşizliğide göz önüne alırsan denizcilik tabiki iyi bir tercihtir para konusunda ama tabikide bu mesleği yapmakta her meslekte oldugu gibi sevmekten geçer cünkü bu meslek sevilmeden yapılcak bir meslek değil katlanılmaz kılar bu mesleğide sevdikten sonra belli biyere kadar yapılabilir (ticari olarak sölüyorum ) ondan sonrası aile vs hayatı bide götürdükleride oluyor denizin mallesef ki onun dışında dediğin gibi gerçek denizci olmak için para pul mevzusu bana göre 2, planda olmalı bir düzeltme daha yapıyım dünya standarına göre dedim denizcilikteki maddi konusunu yoksa tabikide burdan yazılan cizilenlere ve duyumlara haberlere göre türk armatorun yarısı tabiki para vs ödemıyor :(/

boşuna efsaneleştirmeyin kardeşim.herkes para için çekiyor onca sıkıntıyı.çok seven arkadaşlara bir soru o zaman,asgari ücrete gidip çalışın o zaman.neden forumlarda herkes maaşların azlığından dolayı yakınıyor?sırf az fazla kazanayım diye neden millet kimyasalda,tankerde çalışıyor.yapmayın lütfen.

Sadece para icin bu isi yapiyorum. Makinayi cok seviyorum. Denizi seviyorum. Turk denizcilik anlayisindan nefret ediyorum. Acik ve net. Bunlar benim dusuncelerim kimseyi baglamaz. Tartismaya acik degildir. Allah selamet versin.

zaten denizci demek deniz demektir ark. ; eğer denizi maddi bakımdan seviyorsanız yada denizi bir zevk olarak görüyorsanız denizden bahsetmeyin,deniz'e aşık insan hayata bambaşka bakar.....((sana katılıyorum dostum)).......:8:8:8
ne yani maddi olarak görmeyelimii çalıştıgımız yerden sırf aşık oldugum üzerinde gezeni belli olmayan bir su parçası içni aldıgım paradanmı vazgeçelim bre..1 ay maaşın geç yatsın görürüm o aşkı :) aşkmış aşk karın doyurmuyor kardeş

Geri