Vardiya Zabitliği Kaç Grt. Ile Sınırlı Olmalı ?

5000 yapsalar kafi. 3000 gerçekten rezalet. Okulum bu sıkıntıyı kaldırmak için çeşitli yollar deniyor, yabancı okullarla anlaşıyor. Çeşitli ülkelerden uzakyol kursları almaya çalışıyor.

keske vardıya zabıtı dıye bı ehlıyet olmasa yanlıs anlasılmasın yanı demem o kı keske herkez uzakyol olsa ve herkezın onu acık olsa cok daha guzel olur umarım Allah herkeze nasıp eder

arkadaşlar bu olaylar yıllardır tartışılıyor ama itü asla buna izin vermezz ido yu bile uzak yol alınıyor dendi önce sonra itü olarak eklenti yaptılar yani diyeceğim keşke olsa ama çok zorrr :(

liselerde verilen eğitimin seviyesi ortada . liselerin imkanları belli. her lise mezununa 10000 gross 10000kW verilse bu denizlerin hali nice olur. bence yeni işe başlamış bir yakınyol makine zabiti 10000kW'lık bir makinenin yağ çubuğunu bile bulamaz:)... şaka bi yana bi anımı anlatayım 1490 kWlık hanshin makinede çalışıyorum. bi ZABİT geldi . makinede fıldır fıldır dolanıyo .. bi şey arıyor. dayanamadım sordum ne arıyosun öyle 2 saattir diye. '''''YA MAKİNENİN YAĞ ÇUBUĞUNU BULAMADIM'''''
dedi bana (bu arada bu zabitin zabit olarak ilk seyri ama 6 ay açık denizde çalışmış bi adam)
ben de alabandada asılı olan iskandili gösterdim. sonra hava almaya güverteye çıktım.

10 dk.sonra oda geldi ''ya ben sana yağ çubuğunu sordum sen bana iskandili gösterdin.sen bu işten pek anlamıyon heralde dedi.''

ben ''bu tip makinelerde yağ çubuğu olmayacağını sump tanktan yağ seviyesinin ölçüleceğini söyledim''

arkadaşlar 3000 groston gemi hayatımda görmedim. ve lise'm den mezun olunca bu grostona kadar vardiya zabitliği ehliyeti sınavına girmeye hak kazanacağım. ileride çok büyük sıkıntılar çekeceğim gibi görünüyor yorumlarınız nelerdir ?

bi zamanlar kademeli artış olacaktı fakat yine mahkemelere basvuruldu ve 3000 ile sınırlandırıldı

o gunki teklif vardiya zabiti için 5000
1 zabit için 7500
kaptan için 10000 olacaktı ama yine olmadı yine olmadı o yuzden yapacagınız tek sey 20 ay hizmet ve sonrasnda uzak yol a geçiş

BU KONUDA YÜKSEK OKULLARIN AŞIRI BASKISI SONUCUNDAN DOLAYI SİSTEMİN ONLARDAN YANA ROL ALMASI HERKEZİN GÖZÜNE BATIYO.BUNDAN DOLAYI MADUR OLANLAR KİMSENİN GÖZÜNE BATMIYO AMA GENCECİK İNSANLARIN HAYATINA COK YÖNDE ETKİ EDİYO
KEŞKE DEĞİŞSE
YENİ LİSEYE BAŞLAYAN ARKADAŞLARA SADECE DİYECEĞİM KESİN ÜNÜVERSİTEYE GİDİN

ben yedi sekiz yıldır yapıyorum bu işi bide 4 sene liseyi katarsak ilk okula girdiğim gun bzim ehliyetlerin grosu 5bin olcaktı hala olcak :d gemide kalmadı artık arkadaşlar küçükk..geçen gun bi gemi gördüm 3bin beşyuz tonluk grosu 3005 di :(

Bırakın ehliyetin yükselmesini, 2016 STCW değişikliklerinde uzakyola geçişin kalkacağı veya uzakyol kaptanı ünvanını almak için fakülte mezunu olma gereği getirileceği dedikoduları dönüyor.

liselerde verilen eğitimin seviyesi ortada . liselerin imkanları belli. her lise mezununa 10000 gross 10000kW verilse bu denizlerin hali nice olur. bence yeni işe başlamış bir yakınyol makine zabiti 10000kW'lık bir makinenin yağ çubuğunu bile bulamaz:)... şaka bi yana bi anımı anlatayım 1490 kWlık hanshin makinede çalışıyorum. bi ZABİT geldi . makinede fıldır fıldır dolanıyo .. bi şey arıyor. dayanamadım sordum ne arıyosun öyle 2 saattir diye. '''''YA MAKİNENİN YAĞ ÇUBUĞUNU BULAMADIM'''''
dedi bana (bu arada bu zabitin zabit olarak ilk seyri ama 6 ay açık denizde çalışmış bi adam)
ben de alabandada asılı olan iskandili gösterdim. sonra hava almaya güverteye çıktım.

10 dk.sonra oda geldi ''ya ben sana yağ çubuğunu sordum sen bana iskandili gösterdin.sen bu işten pek anlamıyon heralde dedi.''

ben ''bu tip makinelerde yağ çubuğu olmayacağını sump tanktan yağ seviyesinin ölçüleceğini söyledim''

Okul ile alakalı değil bu olay kişi ile alakalı. Ben 4 senelikten gelen odun da görüm, 2 senelikten gelen odun da gördüm, liseden gelen odun da gördüm (ki liseliler biraz daha az denk geldi bana), pratikten gelen odun da gördüm, askeriyeden de odun (çok denk geldi) gördüm. Bunların hepsinden işinin ehli, altın değerinde olan, hayran kaldığım (yukarıda saydığım tüm gruplardan var) insanları/meslektaşları da gördüm. Önemli olan kendini yetiştirmektir.

Başlık ile ilgili olarak vardiya zabitinin ben de 5000grt olması taraftarıyım. Şöyle bir durum var Makina Zabiti biraz daha avantajlı onlarda 3000 kw sınırı var ve genelde daha büyük tonajda gemiye gidebiliyorlar ;) 2987 GRT olan bir gemide 1765 kw makina olabiliyor (değerler araştırılmıştır).

şuan liselerde okuyan 3000 grt yeterlilik alacaklara sesleneyim. evet arkadaşlar tünelin ucu bombok bir yere çıktı . 14 aydır bu kakalaklarda zabitlik yapıyorum. maaş bordosu git gide düşmekte. büyük gemilerdeki gemiciler sizden daha çok kazanıcaklar hatta. ve kalifiye eleman az. kafa dengi az. personel zaten az. o da yaşıt değil genelde küçük gemilerde. gemide sıkılmamanız için bir kaç kafa dengi lazım ki ufak gemilerde zor bulursunuz onu. ingilizcenizi geliştirin. 20 ay hizmet doldurup uzakyol a geçmeyi deneyin. 4 yıllık fakultelere girmeye çalışın. olmadı paralı okuyun. emin olun o parayı kat kat çıkarırsınız. selametle.

vardiya zabiti

liman kaptanından (eskiye göre ) şimdide dnz lise den vardiye zabiti3000grt beş yıllık deniz hizmetine sınırlı kaptan 500grt denizcilik bu kadar basit bir iş değildir önce gemici olmak gerekir. krossları bırakalım kaptan olana oy verelim bu yönetmelikle ne olur 1997 yönetmeliğini iptal etmek için oylama yapalım haksızlığa dur diyelim hekez özlük hakkına sahip olsun.

Hangi gelismis ulkede boyle bir sinirlama mevcut? Saka gibi yeterlilikler, sacma sapan yonetmelikler... Artik her sene ne cikaracaklar basimiza diye korkar hale geldi insanlar, bizler de dahil. Ben Ekol denizcilikte vardiya zabitligi ogrencisiyim. Ozel kurslarda okuyan kitlenin hali malumdur, geneli bir halta sap olamayan kitledir. Ama kaliteli ve kendini gelistirmesini bilen, denizi seven orf adetten anlayan insanlarin bu eziyeti cekmesi cok uzucu bir durum. Hala uzakyola gecis yasaklanacak dedikodulari var... oyleyse bu insanlar ulke denizciligine katkida bulunmayi degil, bu ise gonul veren adamlarin onunu kapatmaya calisiyorlar. Bu kabul edilemez. emege ihanet seklidir, saygisizliktir.

Hangi gelismis ulkede boyle bir sinirlama mevcut? Saka gibi yeterlilikler, sacma sapan yonetmelikler... Artik her sene ne cikaracaklar basimiza diye korkar hale geldi insanlar, bizler de dahil. Ben Ekol denizcilikte vardiya zabitligi ogrencisiyim. Ozel kurslarda okuyan kitlenin hali malumdur, geneli bir halta sap olamayan kitledir. Ama kaliteli ve kendini gelistirmesini bilen, denizi seven orf adetten anlayan insanlarin bu eziyeti cekmesi cok uzucu bir durum. Hala uzakyola gecis yasaklanacak dedikodulari var... oyleyse bu insanlar ulke denizciligine katkida bulunmayi degil, bu ise gonul veren adamlarin onunu kapatmaya calisiyorlar. Bu kabul edilemez. emege ihanet seklidir, saygisizliktir.

Ben de uzakyola geçişin yasaklanması dedikodularını düşünmeden edemiyorum ama sanmıyorum böyle bir şey olsun dostum. Neden dersen fakülteli denizcilerin çalışma süresi ortalama olarak 5 sene. Üstüne üstlük armatörler her zaman fazla eleman olmasını isterler, bu durum maaşların yükselmemesine sebep olur çünkü. Ben artık düşünmüyorum bu mevzuyu, olursa da yabancı ehliyetle devam ederiz artık.

arkadaşlar merhaba konuyla alakası yok ama k.bakmayın bnde bir 3000 grt güv. stajeriyim staj yapacak bir şirket arıyorum yardımcı olabilecek olan vavrsa sevvinirim goç ve vardiya tutmam var...... birde denizsan nasıl bir şirkettir bilgisi olan vavr mı ?

Geri