Vardiya Zabitliği Kaç Grt. Ile Sınırlı Olmalı ?

Ya akıl var mantık var. İyi herkese aynı yeterlilik verilsin. Hatta adında "denizcilik" olan her okuldan mezuna uzakyol kaptanlığı ve uzakyol başmühendisliği verilsin. Bence okulada gerek yok. Mahalle aralarında küçük kurslar açılsın. 1000 usd yi veren herkes uzakyol alsın.

Arkadaşlar tabi ki kimsenin hakkı yenmesin ama olay bu kadarda kolay değil. Ehliyetler bu kadar ayağa düşerse zaten fırsat kollayan armatörler 2000 usd ye bırakın zabiti kaptan bulurlar.

Birazcık ele gelir ve ayağı yere basan fikirler öne sürün. Mutlak eşitlik adaletsizlik getirir.

Ya akıl var mantık var. İyi herkese aynı yeterlilik verilsin. Hatta adında "denizcilik" olan her okuldan mezuna uzakyol kaptanlığı ve uzakyol başmühendisliği verilsin. Bence okulada gerek yok. Mahalle aralarında küçük kurslar açılsın. 1000 usd yi veren herkes uzakyol alsın.

Arkadaşlar tabi ki kimsenin hakkı yenmesin ama olay bu kadarda kolay değil. Ehliyetler bu kadar ayağa düşerse zaten fırsat kollayan armatörler 2000 usd ye bırakın zabiti kaptan bulurlar.

Birazcık ele gelir ve ayağı yere basan fikirler öne sürün. Mutlak eşitlik adaletsizlik getirir.

Burada tartışılan şey mahalle aralarında zabit yeterliliği verilmesi değil konuyu bu noktaya nasıl getirdin anlamadım doğrusu. Tabii ki 2 yıl eğitim gören ile 4 yıl eğitim gören arasında bi fark olmalı ama UÇURUM olması biraz haksızlık gibi geliyor. Zaten belli bir hizmet ile Uzakyol'a geçiş yapabilme imkanı hala(!) var. Belirli yeterliliği sağlayabilen eğitim kurumları zaten belli bir standartın üzerindeler yani önüne gelene 3000 gr. ya da uzy. verme hakkı tanımazlar o konuda kimsenin içinde şüphe olmasın. Denizcilik (tabii ki daha deneyimli abilerimiz doğrusunu bilirler ama) bence daha çok bir deneyim ve bilgi birikimi gerektiren bir iştir. Bu gibi nitelikler de zamanla elde edilebilir diye düşünüyorum.

itü myo son mezunlarındanım ayrıca pendik denizcilik mezunuyum çok çalıştık bu konuda bi ara bi kurs açıldı samanalevi gibi hemen kapatıldı sonra itü myo kapatıldı liselerin ehliyetleri sınırlı vardiya 750 grt ye düştü myo lar liselerden farkımız olmalı dedi olan liselilere oldu yani uzun lafın kısası hiç bir değişiklik olmaz 20 ay hizmeti veren sınava girer tabi ingilizce sınavından paçayı kurtarırsa...

12000 grt bir hayli rahatlatır. sadace bu değil 2. zabit zorunlu tutulmalı goc sertifikalı stajer gemi kaldırabiliyor. ayrıca bazı üçkağıtcı adamlar var usta gemiciye sınırlı vardiya zabiti ehliyetini parayla aldıra biliyor adını yazmim herkezin tanıdığı biri işte düzen bozuk kısaca

merhabalar ben usta gemiciym is ariyorum istambuldaiym rusce turkce konisiyorum biraz inglisce de biliyrimdumen tutma biliyrim cok serdumen yiaptiym iyhtiagci olursa ara bilirsiyniz tel nom 05393905428 tesetkur ederim

arkdaslar ben sınav basvurusu yaptım sınvlrm bıtmedı ve lıman cuzdanım lımanda ben sımdı gemıye yagcı olarak cıkmak ıstıyrm ve lıman bana lıman cuzdanımı vermıo her yerde bu olay boylemı ?? acil yardım bide makına vardıya tutma belgesı almak ıcın kac ay hızmet lazım ve stajda yapdgn hızmet gecerlımı

tonaj farkı yerine hizmet sürelerini biraz daha uzun tutsalar hem tecrübe hem bilgi bakımından herkese faydalı olur kazalarıda bi nefse azaltmış olmazmı tonaj farklılığı kadar saçma bişey yok ....

dayıcım mevzu o değil mevzu senın gördüğün uzak yol vardiya zabitliğindeki dersleri bende gördüm.. aramızda ne gibi tonaj farkı olucak allasen ya İngilizcemi İngilizcede var zaten İngilizcen yoksa 3000 grtde olsan nolur olmasan nolur... zaten... goss sınavını vermeden alamıyosun kı ehliyeti burda açıklanan tonaj kaldırılıp direk uzak verilmesi çünkü hiçbir fark yok anlatabiliyomuyum ayrım olcaksa kabotaj hattı ile uluslararası sularında çalışan arasında olsun ehliyet farkı çünkü senın yakın dediğin ehliyetle bile uzakyola gidebiliyosuyn bukadar saçma ve karışık sistem... senın o mahalle arası okul dediğinden mevzun olanlar zaten geçemıyorkı sınavı geçenlerse ezbere bu okulun değil tamamen sınav sistemi ile alakalı olan bişe düzelmesi gerekn bi okadar şey var

6000 grt./kw, vardiya/makina zabiti arkadaşlar için çok iyi olur kanımca. Çoğu armatörlerin de işine gelir.

Gerçi biz burada, kendi aramızda böyle düşüncelerimizi dile getiriyoruz ama işin resmiyet tarafı da var. Türkiye IMO konsey üyeliğine bağlı bir ülke sonuçta. Bu kuralların değişmesini engelleyici kanunlar olabilir.

3000 grt

sayın denizciler, dünyada 500 ile 3000 grt arasında zabit ehliyeti kullanılmıyor. stcw 95 te de yok
bu kandırmaca 2017 de sona recek herhalde, dünyada ve stcw 95 vede manılada 500 grt altında
ve 500 grt üzerinde zabit vardır...

not. vardiye zb lerin uzakyol vardıye zb gecişler bir kandırmacadır...
sene kaybından baska bir şey değildır.

allah selamet versin

Gelişen teknolojiyle beraber gemi tonajları git gide artmakta, bu da vardiya zabitlerinin düşük grt yüzünden iş bulma sıkıntısını arttırmakta. Kaldı ki alınan vardiya zabiti değitimi rahatlıkla 10-20 bin arasında ki tonajlarını karşılayacak nitelikte ve seviyede. Umarız en kısa zamanda yükseltme yapılır.

liselerin ehliyetleri 1-2 sene içinde zaten düşecek 2 yıllıklarda geçiş kalktı kalkacak diye biliyorum amaç arkadaşlar insanlar 2 yıllık üniversiteleri tercih etsin gitsin para versin 4 yıllık konusunada gelirsek her halde lisesinden mezun olan benim gibi arkadaşlar liselerdeki müfredati bilir derslerin haftalık saatleri falan mesleki dersler olsun uzatmıycam yani lisesini okuyup üniversite kazanmak zor
niye diyeceksiniz lise 2den sonra zaten matematik vs sayısal ders görmüyorsunuz gidin bakın genelde üniversite okuyanlar hep anadolu lisesi mezunudur tek tüp liseden devam eden piri reisde paralı okumuyorsa tabi burslu falan ben bunu doğru bulmuyorum sen lisesini oku 4 sene müfredat yüzünden olsun gerek derslerin ağırlı üniversiteye gideme şimdi burda bazı arkadaşlar çalışsın kazansın diyecekler ama puanlar ortada elinizi vicdanınıza koyun meslek lisesi okuyan birinin o puanları çıkması çok zor hmm :D bazılarıda der ek puan veriyorlar :D neyse oda başka konu demem o ki artmasını çok isterim 3000grt cidden az 5000 olsa mantıklı tabide ama önce bu sistemdeki şu sorunları görseler sadece bizim meslekle alakalı değil meslek liseleri okuyanlar üniversite konusunda iyi yerler tutturamıyorlar yapamıyorlar sistemden dolayı

Geri