Vardiya Zabitliği Kaç Grt. Ile Sınırlı Olmalı ?

20 ay hizmette kalmadı artık...
36 ay çalış sonra uzakyol...
ilerde o da kalkar, uzak yol ama 5000grt yaparlar...
şöyle olsa gene razı olunur sınırlama olmadan 4.lük yapılsın sonra 3... 2...filan o na bile razıyız...
 
20 ay hizmette kalmadı artık...
36 ay çalış sonra uzakyol...
ilerde o da kalkar, uzak yol ama 5000grt yaparlar...
şöyle olsa gene razı olunur sınırlama olmadan 4.lük yapılsın sonra 3... 2...filan o na bile razıyız...



:D
:D

4. işi hamal işi ha stajyer ha 4. yinede bilemiyorum sonunda mesleği bıraktıracaklar

meraba abilerim ben bu sene lise 3 guverte bolumune gectım lise 3 bıtımınde sızce acık denız stajına gıtmelımıyım yoksa unıversıte sınavınamı hazırlanmalıyım

hazırlan koçum git itü'ye falan git 2 senelik falan da değil en az fakülte oku bak görüyosun işte neler oluyor ama sakın staja çıkma benden sana abi tavsiyesi
 
Arkadaşlar, yanlış anlamazsanız ben de bir iki şey yazmak istedim. Öncelikle doğal olarak çok duygusal yaklaşmaktasınız duruma. Öncelikle durumu bir gözden geçiriniz.

Şimdi liseden mezun olmuş insanlarla, yüksek lisans mezunarına aynı yeterliliğin verilmesi sizce adil olur muydu? Yani şöyle düşünün. Sağlık meslek lisesi bir kişi tıp fakültesi mezunuyla aynı durumda mıdır sizce?

Sonra maalesef millet olarak bizlerde bir makam sevdası var. Ancak yine millet olarak işgal ettiğimiz makamın hakkını verebilen (her konu için söylüyorum sadece denizcilik olarak algılamayınız) çok az sayıda insan mevcut.

Ben limanda bağlı bulunan gemide rahatsızlanan, gemideki tüm zabitler tarafından kalp krizi geçirmekte olduğu anlaşıldığı için ambulans çağrılarak hastaneye kaldırılan ancak, ambulans gelene kadar yarım aspirin çiğnetmek hiçbir zabitin aklına gelmediği için (kalp krizinde yapılabilecek en basit ve en tehlikesiz ilk yardımdır ki zaten eğitimli bir insan, eğitimli bir zabit daha iyisini yapabilir, 5 mg lık isordil tableti dilinin altına koyabilirdi!) hasta kişinin ambulansta hayatını kaybettiğini gördüm.
Bu çok basit ancak çok hayati bir örnek. Eminim ki o zabitler tıbbi bakım, ileri ilk yardım ile ilgili eğitim almışlar, ancak daha sonra aldıkları eğitimi ya hiç tekrar etme gereği görmedikleri için unutmuşlar yada yeterlilikleri bu durumlarda panik yapmayacak kişiliklere sahip olmalarını gerektirdiği halde yine de böyle durumlarda soğuk kanlılıklarını koruyamayacaklarını bilerek bu göreve talip olma bedbahtlığını göstermişlerdir.

Ben derim ki; yeterliliğimiz her ne olursa olsun, önce bulunduğumuz yeterliliğin tüm sorumluluklarını en mükemmel şekilde yerine getirmek zorundayız.
Sadece amir olma, makam sahibi olmak için okumak, yeterlilik yükseltmek anlamsız. Eğer daha yüksek yeterliliklere sahip olmak istiyorsak, daha çok öğrenmeli, öğrendiklerimizi yeri geldiğinde kullanabilecek kişiler olmalıyız.
 
arkadaşlar 3000 groston gemi hayatımda görmedim. ve lise'm den mezun olunca bu grostona kadar vardiya zabitliği ehliyeti sınavına girmeye hak kazanacağım. ileride çok büyük sıkıntılar çekeceğim gibi görünüyor yorumlarınız nelerdir ?

yok canım o kadar karamsar olma teknoloji git gide gelişiyor su an insansız uçaklar kullanılıyor sen kaptan olana kadar insansız gemiler yapılır ister şirketten ister evden playstation oynar gibi gemilerde kaptanlık yapabilirsin.
 
yok canım o kadar karamsar olma teknoloji git gide gelişiyor su an insansız uçaklar kullanılıyor sen kaptan olana kadar insansız gemiler yapılır ister şirketten ister evden playstation oynar gibi gemilerde kaptanlık yapabilirsin.

çocuğun hayallerini yıkmışsın bu kadar hayali yaklaşırsan çocuk dersler yerine evde ps3 oynar duruma gelebilir
 
denizcilik liseleri ve özel kurslar 3000 grt/kw verirse 2 yıl myo mezunlarının hali tamamen harap.4 yıllık fakülte mezunları uzakyol alıyorlar(haliyle haklılar eğitim olarak)..fakat fakülte mezunu ve myo mezunu arasında dev bir uçurum var.piyasada artık birçok gemi uzakyol bazında. 3000 grt altında kaç tane gemi var ki bu myo mezunları,lise mezunları ve özel kurs mezunları bu gemilere gidecek. sıralama yapacak olursak... 1.sırada; fakülte mezunları tek başına, ama diğer eğitim kurumlarını 2. 3. 4. olarak sıralayamıyoruz.bu 3 kurumda aynı ehliyeti veriyor.bence eğitim kurumuna göre grt/kw sınırlaması yapılmalı..eğer bir düzeltme yapılacaksa ehliyetler hususunda bana göre myo mezunları 10.000 grt,lise mezunları 5.000 grt,kurs mezunları ise 3.000 grt olmalı...
 
ortada çok büyük haksızlık mevcut uzakyol dediğin zaman 3000 sınırının üstü tüm gemiler oluyor ve gözlemlediğim kadarıyla uzakyol zabitler bu tonajlardaki gemilere oyuncak gözüyle bakıyor ki aslında öyle dolayısıyla 5-6 bin tonluk 8 bin tonluk gemiler genelde yeni mezunların tecrübe gemileri oluyor şimdi denizcilik liselerinin ehliyetleri de 750 ye düşüyor bu da apayrı bi saçmalık bugün 750 sınırında neredeyse gemi kalmadı ki o gemilerde de uzak yerlere gitmek istemeyen genelde yaşlı zabitler tercih ediyor.bana kalırsa olması gereken eski sistemlerdeki class I class II class III gibi bir sistem olması misal classI lise mezuniyetli denizciler için 3000 sınırı class II meslek yüksek okulları için 10000 sınırı class III ise sınırsız ehliyetler gibi olmalı bugün meslek yüksekokulları ve liseler aynı ehliyeti verdikleri için etik bi sıkıntı yaşanmakta ki bu sıkıntı yasalarla daha da komikleşmekte. ticaret daha da büyüyecek gitgide gemiler daha da büyüyecek buna ayak uydurulması gerekirken tam tersi yönde yol izleniyor. he diyorsanız ki 3000 sınırında personelliği kim yapacak onun için de göstericeğim tek yer denizcilik kursları lise seviyesinde sertifikalandırma işlemini 4 değil 2 senede yapıyor myo lara yapılan haksızlığın aynısı liselere de bu noktada yapılıyor.
 
Geri
Üst