11 Mayıs GOC Yazılı Sınavı Hk.

Umarim herkes istedigi sonuclari alir. Subat sinavinda 59 ile kaldim.bu sinavdanda pek umudum yok.aslinda sinav cokda zor degildi.sadece kelime oyunlari yapilmis giren kisileri terddutte birakmak icin.zaten bundada gecemezsem seneye oss ye girip elektirikle ilgili bir bolum okuyup reo almaya karar verdim.hakkimizda hayirlisi olsun.

Yine olaylar olaylar anlaşılan.

İnş uygulama dediğiniz kadar zor olmaz. Ama zaten uygulamada çıkabilecek soru tipleri belli. Alırız da kurtuluruz şu beladan artık.

ŞUBAT SIINAVINDA COK SUKUR VERIP ALMISTIM AMA YAZILI SINAVDAN COK UYGULAMADA SKTILAR ÖZLLIKLE NAVTEX SORUSU COGU ARKADSIM VE BENI TERS KOSEY YATIRDI VE INMARSAT B DE OLE GECEN ARKADASLARIM BUNLARIDA OGRENMEYE BAKSIN CIKMAZ DENIYORDU CIKTI.GECEN SINAVDA SINDEL VE SAILOR DA VARDI BILGINIZE.BENIMDE ARKADASIMDAN ALDIGIM BILGIYE GORE 5 SORU YANLISMIS TAHTAYA KADAR YAZILMIS INSALLAH BUNLARDA GZ ONUNE ALINIR VE MAGDUR EDILMEZ HIC KIMSE

Geçen sınavda 1 soru yanlıştı, 5 yanlış soru demek rezalet demek. Aylarca bunun için mi bekliyor bu komisyon?

Adamlar her zabite GOC zorunluluğu getirmiş, bunlar sistemi değiştirme peşinde... Ne boş adamsınız GASM/İTÜ akademisyenleri...

---öncelikle herkeze gecmiş olsun arkadaslar ınsallah herkez gecer sınavdan.yanlıs sorularada fazla guvenmeyn derım ben ıtıraz edıpte kabul edılmıs olan yoktur dıe dusunuyorum ..ıtu bunu gecen sınavdada yapmıstı .uygulamaya gelınce evet arkadaslar uygulama sınavının zor oluyo baya ben kendıme guvenıyorum demeyım uygulama ıcın durumunuz varsa bı ursa gıdın yoksa bol bol video izlemenızı tavsıye ederım .
-- sınav sonuclarına gelınce yarın oglene kadar acıklanır en gec arkadaslar .saat 9 dan sonra bamanızı tavsıye ederim ..

aslında zorunlu halle getirdikleri için zorlaştırma yerine kolaylaştırmaları lazım değilmi sınavın ama arkadaşların da dediği gibiyse onur seviçlerin kitabından calıstırmayı cokertıp sınav komisyonunda bulunan üyelerin kitaplarını sattırmanın peşindedirler bence olay tamamen maddi eğer dediğiniz gibi zorlaştırıyorlarsa sistemi

Merhaba arkadaşlar, öncelikle sınava giren herkese geçmiş olsun, umarım herkes hakettiği notu alır, hayal kırıklığına uğramaz, dünyadaki tüm sınavlar çalışıldığı sürece kolaydır ve geçilemeyecek sınav yoktur, zorluk ve kolaylık görecelidir, sınavın zor olması sizin psikolojik etkenlerinize ve çalışıp çalışmamanıza hata yapıp yapmamanıza ve sınav tekniklerinize bağlıdır, çünkü ÖSYM nin sınavları gibi ucu açık sınavlar değildir GMDSS sisteminde konular bellidir ve soruların değişmesi için sistemin değişmesi gerekir, konular zaten belli olduğu için sorulabilecek şeyler kısıtlıdır, sorular genel de aynıdır sadece şıkları değişebilir yada örneğin bir sınavda VHF 13.Kanal sorulur diğer sınavda 6.kanal sorulur bu şekilde soru bankası genişletilebilir, siz konuyu bildikten sonra zaten çözemeyeceğiniz soru olmaz yada 40 tane yanlış yapabilmeniz mümkün değildir, sınav sonuçları sınavlar itü de yapıldığından beri pazartesi günü açıklanmaktadır ve malesef uygulama sınavı öncesi 1 gün kaybınız olmaktadır, uygulama eğitimi için kurs yerlerinde birikme ve kalabalıklık olmakta ve herkese yeterince zaman kalmamaktadır cihazları kullanabilmek için, bu durum pek tabii ki hoş değildir, sınavı kolaylaştırmak sizin elinizde, yapılmaması gereken en önemli şey baskı, stres ve heyecandır, yapmanız gereken
en önemli şey ise konulara çalışıp sınav anında soruyu yorumlamak, anlamak ve seçenekleri eleyerek yada direkt doğruyu bulmaktır, sınavı çok iyi geçtiği halde 80 - 90 bekleyen birisi sınav anında yanlış işaretleme şık soru kaydırma yüzünden hiç beklemediği notları almaktadır, bunların hepsi sınav konsantresi ile ilgilidir, soruların değişmesi sistemin değişmesi demektir, sorulabilecek sorular konu kısıtlı olduğundan zaten bellidir, gerisi sizin sınav sorularını yorumlamanıza ve yanılmamanıza hata yapmamanıza bağlıdır, GOSS sınavlarındaki gibi genelde soru ezberlenip sınav geçilebilir GOSS sınavları buna rağmen daha risklidir, GMDSS sınavları daha kısıtlıdır ve aynı sorular GOSS Denizde Haberleşme dersinde de sorulmaktadır, her hangi bir sınav sorusunun şıkları değiştirilerek yada yerleri değiştirilerek yeni sınav sorusu gibi gelebilir bu durum size ve burda yanılmamanız gerekir bilginiz ön plana çıkar, GMDSS 2013 sınav projeleri sizlerin piyasadaki kaynaklar arasında en anlaşılır şekilde sistemi ve soruları anlamanız için geliştirildi, GOC - ROC kursları eşliğinde 2013 sınav seti ile sınava girenler, sadece sınav seti alıp çalışanlara göre daha avantajlı konumda oluyorlar, çünkü sadece okumayı çalışmayı sevmeyen bir toplum olduğumuz için kitaplar alınınca çalışmadıktan sonra hiçbir
faydası olmaz, bundan önceki 2008 - 2009 - 2010 - 2012 versiyonlarının başarı durumu zaten bilinen bir gerçek, 2013 sınav projesini ve diğerlerini de kendim hazırladığım halde söylüyorum ki 2013 versiyonu diğer tüm versiyonlardan çok çok daha iyidir çünkü zaman geçtikçe güncellendikçe daha iyi içerik, sorular ve tasarım oluşuyor, kitaplardaki deneme sınavı soruları sizin sınav provanız içindir, sınav setlerini alıp sınava girenlerin ve GOC - ROC eğitimi alanların sınıf listesi zaten benim elimde de vardır ve sınava girenleri takip ediyorum devamlı kişilerle iletişim halindeyim, 100 sorunun piyasadaki kitaplar ile aynı olması zaten mümkün değil ancak sınav sorularının yayınlanması gibi bir imkan olsa en az 90 sorunun kitap içinde yeri vardır, konu içinde de olsa sorularda da olsa önemli olan her zaman dediğim gibi konuları bilmektir, şubat sınavına ilk kez 2013 projesi ile girip ilk sınavından 82 alana, 60 ve üzeri not alan baya kişi vardır, sonuçta sınava girecek olan sizlersiniz ben sizlere sadece kolaylık sağlaması konuları soruları görmeniz için yardım sağlayabilirim, beklemediğiniz notları almanızın sebebi yakın çevremde de sınav anında heyecandan bildiğini unutan yanlış yapan bir kaç arkadaşım dahi vardır, bazı kişilerde malesef bu durum görülmektedir, sınav sendromunun üzerinizden atılması gerekir, acele edip yanıltıcı şık ve kelime oyunlarına aldanmamanız gerekir ve C projesindeki sınav tekniklerini kendiniz soğukkanlı bir şekilde yapmanız gerekir sorularda, bildiğiniz sorularda dahi
hata yapmamanız için ve kafanızın bir yerde takılı kalmamasına özen göstermelisiniz, 100 soru var çünkü 60 tane yapmak sizi kurtaracak 40 tane yanlış lüksünüzü iyi kullanmalısınız, sınavların sadece benim hazırladığım çalışma notları yardımcı kaynaklar için kasti olarak değiştirilebilmiş olması mantıksızdır, GMDSS sistemini ben de kurmadım sınavı yapanlarda kurmadı, ortada her seferinde olay yaratan hatalı sorular sorulan sınavlar var, sınavları yapan kişilerin sınav sorularının hepsini kendisi biliyor olması gerekir, sınav anında ise şıklarda dikkatli davranıp en doğruya yakın cevabı işaretlemeniz gerekir soruyu yorumlayarak ve hata yapmamanız ön plana çıkar, çünkü özellikle bu duruma da alışkın olabilmeniz için 2013 sınav projelerinde kendi ürettiğim yanıltmalı sınav sorularını da koydum kitaba çalışırken görün ki sınav anında şaşırmayın şok olmayın diye bu durumu da önceden size göstermeye çalıştım, sorulabilecek bütün soruları konu dahilinde zaten anlatmış bulunuyorum, her satırdan soru çıkartmayla uğraşmak konuyu bilmekten daha zahmetlidir, o yüzden konuları bilin soruların birebir aynı olması da o zaman gerekmeyecektir, boogeman arkadaşımızın dediği gibi elektrolit soruları sorulabilecek şeylerin sınırlı olması yüzünden mecburen sorulmaktadır çünkü başka
ne sorulsun sistem zaten belli, ayrıca liman başkanlıklarının bilmesi gereken evrakları sizin bilmenize gerek yok bu hayati bir bilgi değildir malesef saçma saçma sorular da vardır, aynı durum uygulama sınavı içinde geçerlidir, eğer sınavda INMARSAT A ile ilgili soru gelirse şikayet edip dava da açabilirsiniz, çünkü INMARSAT A nın kullanımını bilseniz bile şu gün gemide olabilecek emercensi durumda INMARSAT A sizin hayatınızı kurtarmayacaktır ve bilmenize gerek yoktur çünkü hiç görmeyeceksiniz artık gemilerde bu cihazı, sınav sorularının şahsen 100 ünde doğru hatasız olduğunu düşünmüyorum belki de optik okuyucuyada hatalı işleme yapılmış da olabilir, sınavların TÜDEV zamanında yapıldığı dönemlerde bu kadar sorun yoktu ve sistem oturmuştu herkes beklediği notu alıyordu sınav aynı gün açıklanıyordu, sınav yerinin ve komisyonunun değişmesi malesef iyi olmadı, umarım herkes hakettiği notu alır, beklediğiniz notu alırsınız, hatırladığınız soruları da burda paylaşıp tartışabiliriz, hepiniz adına inşallah hayırlı olur diyorum. Allah utandırmasın, İYİ GÜNLER HEPİNİZE

onur hoca sen kendini üzme. kitabın işe yarar yaramaz. bana yarar başkasına yaramaz. GMDSS sistemi belli dediğin gibi. sen GMDSS sistemini aklından sil baştan yazmadın herhalde:))

Arkadaşlar GMDSS kitaplarının hepsi ama hepsi aynıdır. Çünkü cihazlar aynı, frekanslar aynı, vb....Kitap sahipleri (derleyenler) yazar demiyorum. çünkü sil baştan bir şey yazmıyorlar. GMDSS bilgilerini derliyor ve GMDSS sisteminden çıkabilecek soruları kendi yorum ve tecrübelerini katarak bizlerle paylaşıyorlar. 3 ayrı kişinin kitabı var elimde. birbirlerinden farkı yok. sadece Onur hocanın kitabı benim için öne çıkıyor çünkü anlatımı güzel. soruları güzel. biz sınava hazırlananlar için özel hazırlanmış bir kitap. Diğer kitaplarda anlatılan sadece ve sadece sistem.

Onur hoca sizi kutluyorum. başarılı bir çalışma yapmışsınız.

yorumlarda gördüğüm ve daha önceden sınava girenlerden duyduğum. onur hocanın kitabı işe yaramadı. bu lafa gülerim işte. her kitap işe yarar. hele onur hocanın kitabı. Onur hoca ne yapsın. kitabı herkese ama herkese tavsiye ederim.

kendisini de tanımam. hiç bir ticari ortaklığımızda yoktur.

bende bu sınavın madurlarındanım :) geçen sınav 55 almıştım çalışmış olmama rağmen onur sevinçlerin dediği gibi aslında onemli olan konuyu kavrayabilmek sorular illaki değişecektir fakat bu sınav artık maksadını aşan bi sınav niteliği taşımaktadır.gemilerde sadece mesaj cekip aylık günlük ve haftalık testleri zaten yapmaktayız ...ehliyet sınavında haberleşmeden sınavada girıyoruz ama bu yetmiyor dahasınıda istiyorlar yani hiçbir artısı olmayan hiçbir sey katmayan bom boş bi sınav için bi çok denizci arkadasım ewinde işssiz bekliyor ...sebep goc yok...ben bu sınavıda geçemezsem daha girmiorum arkadas sınava madem 2014 ocak illa bu işe bi kolaylık gösterilecek bakalım o zaman neler değişecek şimdiden geçenlere başarılar kalanlarada geçmiş olsun...

sistemin değişmediği kesin ama soru sekilleri değişmiş durumda.sınava ben ilk defa giriyorum fakat cözebildiğim kadar soru cözdüm ve hepsini not aldım.neden soruların coğu aaşağıdakilerden hangileri dogrudur veya hangileri yanlıstır bilen illaki yapar ama sıklarda birbirilerine bu kadar yakınken ıkileme düşmemekte mümkün değil.

şu an türkiye capından yaklaşık 250-300 denizci bu sınava girmişise ve bir okadarda ailesi sevgilisi eşi dostu kardeşi ortalama 2000 kişi bir görevlinin elindeki büyük bardak kahve ve yarım dal sigaranın bitmesinimi bekliyor aklım almıyor bu sistemleri...

Geri