2 Mart 2013 GMDSS Uygulama Hakknda

bakın arkadaslar burada o kadar çok konu okudum o kadar da birilik beraberlik nutukları duydum anlatamam şimdi GOC u alan arkadaslar banane yahu zihniyetinde oldugu için siz istedğiniz kadar buradan nara atın bi halt olmaz da çıkmaz da ...goc a itiraz ettik 30 tl para werdik değerlendirmeye almadılar 55-59 alan arkadaslarımızın ne emeğine nede parasına saygı duydular yani kısacası herkes herşeye işi bittikten sonra umursamaz şekilde yaklaşıyor ...

ben kendi adıma her türlü desteğe oluşuma varım ama deneyelim bakalım kaç kişi olacak ....

denemesi bedeva...

valla cumartesı Sabah 8de itudeydım gece 11 Bucukta sınavdan cıktım Dusunun Arkadaslar Sonra Insanları Eve GErı Gonderdıler Boyle Bır Sıstem Yok yanı...

valla cumartesı Sabah 8de itudeydım gece 11 Bucukta sınavdan cıktım Dusunun Arkadaslar Sonra Insanları Eve GErı Gonderdıler Boyle Bır Sıstem Yok yanı...

Adım E ile başlıyor tam 9 saat bekledim sınava girebilmek için. Girdiğimde de 10 dk işlem için 1.5 saat bekledim. Sınav bittiğinde saat akşam 7 idi.

Böyle bir sistem olmaz. Hele ki Inmarsat A'yı sormalarının mantığı çok ilginç olmalı...

cok sacma bı sınav sıstemıydı a ıle basladııgı ıcın ısmım ılk gırenlerdenım ama oglen 12 de anca bıtırebıldım yapıcaklarımı. Ve hala acıklanamayan bı sonuc ınsanlar beklıor stresı bı yandan gemıye cıkıcak olanlar ıcın vakıt kaybı bı yandan nası bı denızcılık anlayısıdır cozemedım Allah yardımcımız olsun

Şimdi mantıklı olalım arkadaşım, herşeyide suçlamak saçma test sınavına itirazın sonuç getirmeyeceğini herkes bilir, o iş boş başınızdan ne geçti bilmem ama para yatırmaya değmez bence ama yazılı ve yazılıdanda çok özellikle uygulama sınavı için belli standartların getirilmesini müsteşarlıktan isteyebiliriz. En azından gelecek nesiller bukadar zorlanmaz ama 60 geçme notu oldukça iyidir, 70 olmadığına şükredelim.

adamlar bana kağıttaki sorunun dışında soru sordular yaw bide bilmek zorundasın diyo ben kursa gitmedim kendi çalıştığım kadar biliyorum kendi sorularımın hepsini yaptım kalırsam allah bildiği gibi yapsın onları

Bi hoca fazla soruyu seni bırakmak için sormaz bence, insiyatif kullandığı için sorar yani öğrenci bişeler biliyo ama gösteremiyo yani iyi bişe aslında yaptıkları fazladan soru sormak sınava gireni zora sokmak yada telaş ettirmek amaçlı değildir diye düşünüyorum beğenende olabilir beğenmeyende fikrimi...

BTK baskanı tayfun acerer denen sahıs kendı kafasına gore at kosturan dık kafalı kendını nımetten sayan kurslara gelıp mıllete ders verıp paralarını alıp sonra bu soruları soran ınsan baskan olcan bıde adeletın nerde kurslardan ekmek yemeyı paraları cukka yapmayı bılıyorsunda soru hazırlamayı unuttun gemıde shıp coast kıtabımı var ınmsart a mı var sındel mı var olmayan seylerden nasıl soru hazırlıyon sındelı gectım saılor b ve navtez soruyon kursta sen bunları anlatın mı kursıyerlerıne utanmadan bı sınava koyular bunlar nasıl hainlık bu ahlakı acıdan zayıflıktan baska hıc bı sey degıl ve kımse sesını cıkarmıyor koyun gıbı davranıyoruz dur dememız lazım bu olaya sonucu bellı olan sınavı sonuclarını acıklayamıyor cok guluyorum bu sıte adamlar saılor b nasıl kullanıyo dıye baslık acıyo goc tarihde kac kere cıkmıs acaba bunlar gecen sınavda saılor yoktu adamlar ınmarsat A bıle sormus nasıl olay arkadas ya

Emin kardeşim çok hak veriyorum sana.İnsanları bu kadar saat bekletip saat 19.30 da siz yarın gelin denmesi sınav sistemini hazırlayanların baştan ofsayt olduğunu belli ediyo.Aynı şekilde Tayfun acarer in navtex cihazında ben soruyu yapmaya cebellenirken hata yapınca olan laf sokma çabaları kendisinin yancı olduğu iktidardan iyice soğuttu! Biz çok şükür cihaz yeterince çalışabildik ya imkanı olmayan arkadaşlar ne yapsın onlarındamı yeteri kadar çalışamasıyla ilgili bi durum ey vicdansız...

Valla yapılması gereken belli standartlar getirilmeli sınava, hangi cihazlardan sorumlu olduğumuz ve nereden çalışabileceğimiz müsteşarlık sitesinde yayınlanmalı (malum denizcilik yayınlarında çok zayıf bir ülkeyiz), sailor ın inmb sini nav. ben nereden bulucamda çalışcam kursa gitmek zorundamıyım ben kaldıki kurslarda, bişey göstermemiş, itü denizcilik fakültesinde okuyorum bütün lisans eğitimi boyunca gördüğümüz 10dk sindel. Sailor sorularımı görünce kafadan 80 üzerinden değerlendirileceğimi anladım. Bakanlık iş yapmıyor, gerekli bilgiyi çalışma imkanını bize sunsun, çalışmayan kalsın ama olmayan kaynağa çalışamayız. Diğer bir meselede sınav sıklığı ve harcı, bence GMDSS sınavları 2 ayda birde yapılabilir, hem birikme olmaz hemde insanların işi görülür ve çoğunluğunu öğrencilerin oluşturdu bir sınavda 95 tl harc çok yüksek en azından öğrenciye 30-40 tl yapılmalı.

Valla yapılması gereken belli standartlar getirilmeli sınava, hangi cihazlardan sorumlu olduğumuz ve nereden çalışabileceğimiz müsteşarlık sitesinde yayınlanmalı (malum denizcilik yayınlarında çok zayıf bir ülkeyiz), sailor ın inmb sini nav. ben nereden bulucamda çalışcam kursa gitmek zorundamıyım ben kaldıki kurslarda, bişey göstermemiş, itü denizcilik fakültesinde okuyorum bütün lisans eğitimi boyunca gördüğümüz 10dk sindel. Sailor sorularımı görünce kafadan 80 üzerinden değerlendirileceğimi anladım. Bakanlık iş yapmıyor, gerekli bilgiyi çalışma imkanını bize sunsun, çalışmayan kalsın ama olmayan kaynağa çalışamayız. Diğer bir meselede sınav sıklığı ve harcı, bence GMDSS sınavları 2 ayda birde yapılabilir, hem birikme olmaz hemde insanların işi görülür ve çoğunluğunu öğrencilerin oluşturdu bir sınavda 95 tl harc çok yüksek en azından öğrenciye 30-40 tl yapılmalı.

Haklısın dostum da anca lafta kalır

10 senesi var en az söylediklerinin

Bu sistem boyle gider 335 kişiyi bır günde bitirme planı yapıyorlar sonra 240 kişi diyorlar ama bunu aksam 8de söylüyorlar o soğukta saatlerce herkezi bekletiyorlar saçma insanlar..

bu yaşadıgınız olayı bizzat şubat 2012 uygulama sınavında yaşadım cogu arkadaşa inmarsat a çıkıp bilemedikleri için kaldılar bazılarıda itiraz edip a yerine bdn sormuşlar tayfun acerer bizede ders verdi hatta kitaplarından satı vs sunlar cıkacak vs dedi sınav hiçbiri cıkmadıgına yemin edebilirim uygulama ve yazılı sınavı tamamen reziilik yazılı sınavda 2012 şubatta girenler nekadar şaibeli yanlış sorular varsa koymuşlar ona rağmen 79 yakın puanla geçtim uygulama sınavı ap ayrı dünya adam gelmiş bana epirbin genel bakımını anlat diyor anlatıyorum bunlar yetmez diyor bende dedim okadarını bilsem reo sınavına girerim felan ordan puan alamadım allahtan kubilay hocayla hilmi hecenın masalarından bildiklerimi yaptıgımı gördüğünde ugraştırmadan geç deyip o sınavdan da 75 yakın puan aldıgımı hatırlıyorum işinizi şansa bırakmayın eğer uygulama sınavında tedevülden kalkmış cihazdan soruyolarsa direk itiraz edin soruyu değiştiriler ki zorundalar ayrıca uygulama sınavı ya o günün akşamı yogunluk varsada 1 gün sonra açıklıyorlar ben ismimin azizliğine ugrayıp b harfi oldugu için bide sabah a harfinden alcklar diye biliyodum sondan başlamışlar neyse 7 de sınava girdim tuzlada ozamanlar 9 -10 da evdeyim 11 -12 gibde sonuçları açıklamışlardı

kimsenin günahını almak istemem ama daha önceden goc alan arkadaşlarımda tudevde çok torpil döndüğünü söyledir, kurslarına giden adamları, hocalar oyalamadan sıkıştırmadan tam puanı verp yolluyolarmış diğerlerinide epey terletiyorlarmış diye duydum. Sınavı İtü gibi bir kurumun yapması bence daha iyi, kimseye ayrıcalık tanınmıyor ama, şansımıza çıkan sorularda herşeyi etkiliyor. Birdahaki sınava gerekli hazırlığı yapıp insanları bekletmeden sınav yapıp açıklarlarsa çok iyi olucak.

sonuclar istanbul liman baskanliginin sitesinde mi aciklanacak,bilgisi olan var mi?? ayrica denizcilik mustesarliginin sitesi dun aksamdan beri acilmiyor sanirim bi sorun var.

Geri